miercuri, 10 mai 2017

„Fertilizarea încrucișată” în fața CEDO. Două femei care trăiesc împreună pretind că sunt „mamele” aceluiași copil

Un dosar în care 2 femei cer să fie recunoscute ca „mamele” aceluiași copil se află pe masa judecătorilor Curții Europene a Drepturilor Omului. Cauza este parte din seria de litigii strategice destinate standardizării statutului cuplurilor homosexuale necăsătorite cu acela al cuplurilor heterosexuale căsătorite, prin ocolirea legislațiilor naționale cu ajutorul curților de judecată.

Toate aceste litigii sunt puse în mișcare de grupurile de lobby cu obiectivul slăbirii mariajului ca temelie a familiei și trecerii controlului societății de la familii la autoritatea de Stat, care va putea re-modela realitatea după bunul plac și interesele cercurilor ideologice dominante.

Două femei germane aflate într-o relație și înregistrate într-un „parteneriat civil” au solicitat autorităților țării lor să le recunoască pe ambele drept „mame” ale unui copil conceput prin surogație peste hotare. Copilul a fost conceput cu un ovocit de la una din partenere, fertilizat in vitro cu sperma unui bărbat anonim și implantat în uterul celeilalte femei. Astfel, cea care a născut este recunoscută de legea germană ca mamă, iar partenera sa a adoptat ulterior copilul. Nu a fost însă deajuns: femeile reproșează Germaniei că nu a înregistrat automat partenera mamei ca al doilea părinte al copilului, din momentul nașterii acestuia.
Continuarea pe www.culturavietii.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.