marți, 23 mai 2017

✡ Donald Trump a făcut o vizită istorică la Biserica Sfântului Mormânt. Președintele SUA s-a oprit și la Zidul Plângerii

Aflat în vizită în Israel, Trump s-a oprit la Biserica Sfântului Mormânt, împreună cu soția sa, Melania, lăcașul fiind ctitorit de către Sfânta Împărăteasă Elena, sărbătorită duminica trecută de Biserica Ortodoxă. de asemenea, Donald Trump este primul președinte american în funcție care vizitează Orașul Vechi din Ierusalim și merge la Zidul Plângerii, scrie ActiveNews.ro.  

Aici, Trump a fost însoțit de Rabinul Zidului de Vest, Shmuel Rabinowitz, care a declarat la  Radio Israel că a recitat doi psalmi împreună cu liderul american. S.U.A. Unul dintre ei, Psalmul 122, vorbește despre Ierusalim ca despre un „oraș al unității”.

Palestinienii vor să stabilească în partea estică a orașului capitala statului la care ei aspiră. Donald Trump a promis în timpul campaniei sale electorale să mute ambasada SUA de la Tel Aviv la Ierusalim și să recunoască Ierusalimul drept capitală a Israelului.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.