joi, 25 mai 2017

Deputat Dumitru Mihalescul — Personal, nu am nevoie de clarificări juridice pentru a şti ce este familia!

Constat cu surprindere că, de luni întregi, asociaţii, fundaţii, politicieni, instituţii şi chiar şi Parlamentul României, încearcă cu disperare să definească familia din perspectivă constituţională. Unii spun că familia înseamnă căsătoria liber consimţită dintre un bărbat şi o femeie! Alţii spun că lucrurile nu ar mai sta chiar aşa, căci, chipurile, trăim vremuri moderne şi familia ar trebui să evolueze şi ea, ca formă juridică!
Personal, nu am nevoie de clarificări juridice pentru a şti ce este familia cu adevărat! Şi ştiţi de ce? Pentru că m-am născut şi am trăit într-o familie creştină, care, încă de copil, mi-a definit familia astfel:
Familia este dragostea şi sacrificiul mamei, nopţile nedormite de ea purtându-ţi grija! Familia este grija protectoare a tatălui, mereu preocupat să nu-ţi lipsească nimic, chiar dacă lui i-au lipsit. Familia este bucuria de a avea fraţi și surori, de a împărţi cu ei totul și de a avea în permanenţă o prietenie necondiţionată! Familia este dragostea fără margini a bunicilor, oricând dispuşi la sacrificii pentru copiii şi nepoţiilor! Familia este singurul loc al dragostei sincere, în care primeşti şi fără să oferi! Familia este locul biblic al iubirii, singurul loc în care Dumnezeu îţi poate da cele mai frumoase daruri ale vieţii – copiii.
Familia, aşa cum o ştiu eu, aşa cum mi-au oferit-o mie părinţii, cărora le mulţumesc, este sfântă şi nu are nevoie de niciun fel de definiţie, nici juridică, nici sociologică, nici de altă natură.
Din păcate, constat cu întristare că pentru unii oameni chiar este nevoie de clarificări legislative în ceea ce priveşte definiţia căsătoriei şi familiei. Este motivul pentru am decis să susţin demersul privind definirea clară a familiei, chiar la nivel constituţional, urmând ca prin aceasta să se înțeleagă că: ”Familia se întemeiază pe căsătoria liber consimţită între un bărbat şi o femeie, pe egalitatea acestora şi pe dreptul şi îndatorirea părinţilor de a asigura creşterea, educaţia şi instruirea copiilor”.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.