miercuri, 17 mai 2017

Căsătoria între specii diferite – pentru că iubirea adevărată nu cunoaşte limite

Cecilia nu mai avea mult de trăit. Medicii l-au asigurat pe Uwe Mitzscherlich că sfârşitul e deja aproape. Relaţia lor dura de un deceniu, iar în faţa inevitabilului, Uwe s-a hotărât să facă pasul decisiv. Pe patul ei de moarte, Cecilia şi Uwe vor deveni, în sfârşit, soţ şi soţie.
Doar că în Germania legile regresive nu au permis legalizarea iubirii lor, aşa că bărbatul a angajat o actriţă pentru oficierea ceremoniei. Din păcate, obscurantismul nu se opreşte la instituţiile statului, pentru că prejudecăţi adânc înrădăcinate se găsesc şi în societate. Însăşi actriţa angajată de domnul Mitzscherlich a crezut la început că este vorba de o glumă, când a auzit că va fi plătită ca să unească în mariaj un om şi o pisică. Dar, se pare că 300 de euro reprezintă totuşi o sumă, aşa că actriţa în cauză a asigurat mai apoi presa că pentru Uwe Mitzscherlich a fost un vis devenit realitate.
Asta se întâmpla în 2010, iar ceea ce nu ştia omul nostru este că astfel de căsnicii neoficiale între oameni şi animalele lor de companie se pot face foarte simpu apelând la serviciile unei capele virtuale operate de Dominique Lesbirel din 2003.
Povestea lui Dominique este una presărată de momente tragice, dar şi de momente de fericire care ar trebui să ne inspire. Ideea i-a venit atunci când Zeus, pisica ei, a decedat în urma unui accident auto. Mulţi nu i-au înţeles durerea şi au încercat să îi explice că e vorba „doar de o pisică”. Însă ea simţea în sufletul ei că e vorba de mult mai mult. Aşa că mai în joacă mai în serios s-a căsătorit cu Doerack, un motan în labele căruia a găsit din nou fericirea.
Continuarea pe www.culturavietii.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.