După 7 ani de existenţă, cu peste 31 000 de postări, cu peste 50 de milioane de vizualizări (50 025 543 la 29.09.2020), cu peste 55 000 de abonaţi la newsletter-ul zilnic, cu un record de 197.071 accesări într-o singură zi, devenind astfel portalul de ştiri creştine din România cu cea mai rapidă creştere şi cu cele mai multe vizualizări, părăsim platforma Blogger şi:

̶S̶u̶n̶t̶e̶m̶ ̶î̶n̶ ̶c̶o̶n̶s̶t̶r̶u̶c̶ţ̶i̶a̶ ̶u̶n̶u̶i̶ ̶s̶i̶t̶e̶ ̶p̶r̶o̶f̶e̶s̶i̶o̶n̶a̶l̶,̶ ̶a̶d̶a̶p̶t̶a̶t̶ ̶c̶e̶r̶i̶n̶ţ̶e̶l̶o̶r̶ ̶t̶e̶h̶n̶o̶l̶o̶g̶i̶e̶i̶ ̶m̶o̶d̶e̶r̶n̶e̶

̶A̶n̶g̶a̶j̶ă̶m̶ ̶̶̶r̶̶̶e̶̶̶d̶̶̶a̶̶̶c̶̶̶t̶̶̶o̶̶̶r̶̶̶i̶̶̶ ̶̶̶ ̶ş̶i̶ ̶c̶o̶r̶e̶s̶p̶o̶n̶d̶e̶n̶ţ̶i̶ ̶̶̶r̶̶̶e̶̶̶g̶̶̶i̶̶̶o̶̶̶n̶̶̶a̶̶̶l̶̶̶i̶̶̶ ̶̶̶ ̶ş̶i̶ ̶d̶i̶n̶ ̶d̶i̶a̶s̶p̶o̶r̶a̶ ̶r̶o̶m̶â̶n̶ă̶

Încheiem parteneriate cu noi publicaţii şi site-uri de media

duminică, 30 aprilie 2017

VIDEO: Sophia Kuby, ADF International (Bruxelles): „Cei care pretind că un cuplu de acelaşi sex şi unul format din bărbat şi femeie ar trebui tratate identic trebuie să demonstreze că nu este cel mai bine pentru copii să fie crescuţi de mama şi de tatăl lor”

Găsiţi mai jos clipul video în limba engleză şi traducerea integrală în limba română a discursului ţinut de d-ra Sophia Kuby, Director EU Advocacy ADF International (Bruxelles), la Conferinţa Internaţională “Referendumul pentru Familie: Analiză şi Implicaţii” organizat la Parlamentul României pe 25 aprilie 2017 (sublinierile şi intertitlurile aparţin redacţiei).
Dumeavoastră, poporul român, veţi avea curând ocazia de a vă pronunţa cu privire la modul în care căsătoria ar trebui definită în Constituţia dumneavoastră.

Statutul căsătoriei şi al dezbaterii despre căsătorie în Europa

Dezbaterea referitoarea la căsătorie – adică discuţia despre modul în care căsătoria ar trebui definită – a început acum aproximativ zece ani în Europa. Aşadar, primul lucru pe care e  bine să-l ştiţi este că nu sunteţi o excepţie: dezbaterea are loc pretutindeni şi este pretutindeni la fel de dificilă.
Cu toate acestea, unele rezultate ale dezbaterii s-ar putea să vă surprindă. Din cele aproximativ 200 de ţări ale lumii, 24 – de fapt, ar trebui să spun că numai 24 – au redefinit căsătoria (adică au legalizat „căsătoria” între persoane de acelaşi sex).
Europa este împărţită cu privire la această chestiune, care se numără printre principalele subiecte de dezbatere din Europa. Vă voi prezenta imediat harta, unde se vor vedea următoarele: ţările colorate cu roşu au redefinit căsătoria; cele colorate cu galben au permis uniuni civile deopotrivă pentru persoane de acelaşi sex şi de sexe opuse, dar nu au redefinit termenul de „căsătorie”; iar ţările colorate cu verde au definit căsătoria ca uniune între un bărbat şi o femeie.
Aşadar puteţi vedea într-o ilustrare geografică modul în care Europa este semnificativ divizată cu privire la subiect. În principal, în privinţa acestei chestiuni, continentul se poate spune că este divizat între Europa Centrală şi de Est şi democraţiile occidentale. Nicio altă chestiune nu a mai divizat atât de mult Europa.
Nu este nici pe departe o dezbatere marginală. Este de fapt o chestiune fundamentală, care va determina în mod direct felul în care le putem asigura viitoarelor generaţii cele mai bune condiţii de creştere, în contextul declinului general al căsătoriei.
În România se pare că lucrurile stau puţin mai bine, dar în restul Europei procentul căsătoriilor a scăzut, a crescut numărul cuplurilor care coabitează, tot mai mulţi copii se nasc în afara căsătoriei, iar divorţurile sunt tot mai dese.
În unele dintre cele mai mari oraşe europene, unul din două cupluri căsătorite divorţează, iar consecinţa este că tot mai mulţi copii cresc în familii monoparentale, cel mai adesea fără tată.
Modul în care putem creşte noua generaţie în mod benefic şi sănătos devine aşadar o problemă socială de importanţă majoră.
Continuarea pe www.stiripentruviata.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.