După 7 ani de existenţă, cu peste 31 000 de postări, cu peste 50 de milioane de vizualizări (50 025 543 la 29.09.2020), cu peste 55 000 de abonaţi la newsletter-ul zilnic, cu un record de 197.071 accesări într-o singură zi, devenind astfel portalul de ştiri creştine din România cu cea mai rapidă creştere şi cu cele mai multe vizualizări, părăsim platforma Blogger şi:

̶S̶u̶n̶t̶e̶m̶ ̶î̶n̶ ̶c̶o̶n̶s̶t̶r̶u̶c̶ţ̶i̶a̶ ̶u̶n̶u̶i̶ ̶s̶i̶t̶e̶ ̶p̶r̶o̶f̶e̶s̶i̶o̶n̶a̶l̶,̶ ̶a̶d̶a̶p̶t̶a̶t̶ ̶c̶e̶r̶i̶n̶ţ̶e̶l̶o̶r̶ ̶t̶e̶h̶n̶o̶l̶o̶g̶i̶e̶i̶ ̶m̶o̶d̶e̶r̶n̶e̶

̶A̶n̶g̶a̶j̶ă̶m̶ ̶̶̶r̶̶̶e̶̶̶d̶̶̶a̶̶̶c̶̶̶t̶̶̶o̶̶̶r̶̶̶i̶̶̶ ̶̶̶ ̶ş̶i̶ ̶c̶o̶r̶e̶s̶p̶o̶n̶d̶e̶n̶ţ̶i̶ ̶̶̶r̶̶̶e̶̶̶g̶̶̶i̶̶̶o̶̶̶n̶̶̶a̶̶̶l̶̶̶i̶̶̶ ̶̶̶ ̶ş̶i̶ ̶d̶i̶n̶ ̶d̶i̶a̶s̶p̶o̶r̶a̶ ̶r̶o̶m̶â̶n̶ă̶

Încheiem parteneriate cu noi publicaţii şi site-uri de media

miercuri, 19 aprilie 2017

† Cultul Creștin Penticostal din România — Comunicat referitor la retragerea pastorului Florin Ianovici

Având în vedere mesajul pastorului Ianovici Florin la slujba din Joia Mare din Biserica Penticostală ”Betel” București, cât și comunicatul de pe pagina sa de facebook, prin care anunță retragerea sa din Cultul Creștin Penticostal, care au produs confuzie, tulburare și durere, ne vedem nevoiți să venim cu lămuriri pentru oamenii de bună credință, care vor să cunoască adevărul.

În data de 20.09.2016, pastorul Ianovici Florin a fost suspendat din funcția de pastor pentru 6 luni, urmând ca după această perioadă să fie analizat comportamentul lui din acest interval de timp și să se hotărască în consecință.

În zilele de 4 și 5 aprilie 2017, Comitetul Executiv a discutat și analizat comportamentul lui în perioada de suspendare și a constatat că s-a conformat cerințelor disciplinare impuse în această perioadă, dar nu a convins că în viața lui personală a intervenit pocăința, atât de necesară celor care trebuie recuperați pentru slujire.

Totuși, Comitetul Executiv a hotărât să-i ridice sancțiunea, să-i mai dea o șansă, dar și să îl ajute să corecteze ceea ce trebuie să corecteze în viața lui de slujitor. De aceea s-a hotărât monitorizarea lui și a Bisericii ”Betel” până la ultima ședință a Comitetului Executiv din 2017, urmând ca atunci să se reevalueze situația, iar la începutul anului 2018, care este an electoral în Cultul Creștin Penticostal, prin votul bisericii se va stabili cine va fi păstorul coordonator al Bisericii ”Betel” București.

Condițiile care i s-au cerut în perioada monitorizării au avut în vedere vulnerabilitățile lui și prin ele s-a urmărit să fie ajutat, să fie recuperat și nu să fie limitat în ceea ce privește implicarea sa viitoare în lucrarea lui Dumnezeu.

Înainte de a-i fi comunicată decizia Executivului, pastorul Ianovici Florin a declarat că el este gata să accepte orice decizie care va fi luată în dreptul său și se angajează să o respecte.

După ce i s-a comunicat decizia, pastorul Ianovici Florin a acceptat-o și a declarat că pentru el nu-i o problemă că nu este păstor coordonator și că în realitate niciodată în colaborarea dintre el și Ivan Ștefan, „nu s-a știut cine este numărul unu și cine e numărul doi.

Am convenit cu cei doi păstori ai Bisericii „Betel”, ca joi 06 aprilie 2017, pastorul Ivan Ștefan să anunțe în Biserica ”Betel” București hotărârea Comitetului Executiv și apoi Ianovici Florin să-și reia activitatea de păstor în biserică. Nu s-a cerut ca cineva din Conducerea Cultului sau a Comunității Regionale București să meargă să facă anunțul acesta. Dacă s-ar fi dorit, am fi făcut acest lucru.

Conducerea Cultului Creștin Penticostal nu tratează cu dispreț sau cu indiferență Biserica ”Betel” București, și nici vreo altă biserică dintre cele 3000 care-i aparțin.

Pastorul Ianovici Florin și-a reluat activitatea în ziua de 09.04.2017 la Sărbătoarea Floriilor și a slujit duminică, luni, marți și joi 13.04.2017.

În Joia Mare, în mesajul pe care l-a transmis, în loc să determine credincioșii să se apropie de Dumnezeu și să se împărtășească din Trupul și Sângele Domnului Isus, a anunțat retragerea lui, surprinzând întreaga biserică.

În același moment comunicatul a apărut pe facebook, ceea ce dovedește că totul a fost pregătit din timp. De altfel el spunea că de câteva zile se gândește la lucrul acesta. Hotărârea sa este unilaterală. Nu s-a consultat cu nimeni dintre factorii responsabili și nu a comunicat înainte ceea ce vrea să facă, nici Conducerii Bisericii, nici Comunității Regionale București și nici Conducerii Cultului Penticostal.


Prezentarea motivelor pentru care a luat această hotărâre este făcută cu rea credință și plină de inexactități, încercând să arunce vina pe Conducerea Cultului Penticostal și să denigreze Cultul Penticostal din care a făcut parte aproape 24 ani.

Răspunsul nostru față de motivele invocate de Ianovici Florin este următorul:

  1. Comitetul Executiv i-a dat dreptul să participe la orice fel de acțiuni de evanghelizare, dar i-a cerut să nu inițieze el însuși astfel de acțiuni pentru a nu destabiliza Biserica „Betel”. I s-a comunicat că poate predica oriunde este chemat.
    De fapt pastorul Ianovici Florin se contrazice în discursul din Joia Mare, în care și-a prezentat retragerea, spunând o dată că are voie să predice numai în Biserica „Betel”, iar apoi că el nu va putea să adune fonduri în bisericile în care va merge la evanghelizare.
    În realitate conducerea penticostală l-a oprit de la acțiuni de evanghelizare tip Renovatio, care puneau în pericol unitatea Bisericii „Betel”, pe a cărei platformă spirituală erau organizate. Înainte de suspendarea sa, în vara anului 2016, a organizat câteva astfel de acțiuni, duminica seara, în timp ce în Biserica „Betel” erau servicii divine.
    În rest pastorul Ianovici Florin a primit libertatea de a evangheliza oriunde, atât în țară cât și în străinătate.
    Acuzația pe care el o aduce, cum că i s-ar fi interzis să evanghelizeze este neadevărată și rău intenționată. Dimpotrivă, Cultul Creștin Penticostal încurajează fiecare credincios să fie un evanghelist, căutând să aducă cât mai mulți oameni la Cristos.
  2. De asemenea Comitetul Executiv al Cultului Creștin Penticostal i-a cerut să nu facă strângeri de fonduri pentru Fundația Viață și Lumină în cadrul evanghelizărilor la care este invitat. S-a făcut mențiunea clară în fața pastorului Ianovici Florin, că va putea să primească sponsorizări, inclusiv din partea bisericilor pentru această fundație, dar nu este normal să amestece evanghelizarea cu adunarea de fonduri, tocmai pentru că s-a dovedit vulnerabil pe acest plan. Dovadă stau câteva sesizări venite la centrul Cultului Creștin Penticostal pe această speță. Condiția pusă de conducerea Cultului avea menirea să-l protejeze în punctele sale vulnerabile. Acuzația adusă de pastorul Ianovici Florin Cultului, că îi interzice să adune fonduri pentru Viață și Lumină și să hrănească orfanii, este de asemenea mincinoasă și rău intenționată. În Cultul Creștin Penticostal sunt multe biserici care susțin orfelinate și ajută orfani, iar ajutorarea orfanilor și a săracilor este una dintre valorile promovate de Cultul Creștin Penticostal.
  3. Pastorul Ianovici Florin acuză de asemenea conducerea penticostală de folosirea a două măsuri, publicând cele două adrese, una pentru biserica Betel iar cealaltă pentru el personal. Cităm din afirmațiile sale scrise în articolul de retragere:
    „Ceea ce amărăște peste măsură sufletul meu este faptul că bisericii Betel i s-a citit o versiune a deciziei – din care lipsea interdicția de a strânge bani pentru nevoiași – iar mie mi s-a transmis o altă versiune în care interdicția era enunțată. (foto 2) Biserica nu trebuie să știe tot adevărul? De ce tratăm situațiile și oamenii cu două măsuri?”
    Cultul Creștin Penticostal nu tratează situațiile și oamenii cu două măsuri, dar în încercarea sa de a denigra Cultul Creștin Penticostal, pastorul Ianovici Florin se face că nu vede că avem de a face cu două adrese diferite, una adresată lui însuși, în care i se arată că nu e normal să amestece evanghelizările cu strângerile de fonduri, iar cealaltă adresată Bisericii Betel, căreia nu i se mai menționează acest lucru, pentru că nu biserica era implicată în Fundația Viață și Lumină sau în strângerea de fonduri pentru aceasta, ci el personal.
Pe lângă discursul din Joia Mare, în care chema credincioșii să fie martori ai retragerii sale, comunicatul scris pe pagina de facebook și apoi transmis masiv în mediul virtual, în care își anunță retragerea din Cultul Creștin Penticostal, în data de 17 aprilie și-a depus în scris la Biserica „Betel”, hotărârea de a se retrage din calitatea de membru și pastor al bisericii.
Pastorul Ianovici Florin a fost invitat la o întâlnire cu Comitetul Executiv al Cultului, pentru data de 19 aprilie, dar nu a răspuns acestei invitații. În schimb a remis o adresă spre știința membrilor Comitetului Executiv (adresa nr. 178/18.04.2017), în care reafirmă decizia sa de a se retrage prin următoarele cuvinte:

cp-ianovici
Având în vedere cele de mai sus, Comitetul Executiv al Cultului Creștin Penticostal din România, întrunit în ședința din data de 19.04.2017, la care a fost invitat și Biroul Permanent al Comunității Regionale Penticostale București, ia act de decizia pastorului Ianovici Florin de retragere din Cultul Creștin Penticostal și respectă această decizie. În consecință va trebui să depună legitimația de pastor la sediul Cultului în termenul cel mai scurt cu putință.

COMITETUL EXECUTIV
AL CULTULUI CREȘTIN PENTICOSTAL – BISERICA LUI DUMNEZEU APOSTOLICĂ DIN ROMANIA

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.