marți, 18 aprilie 2017

Alfa Omega TV: Războiul drogurilor în Filipine face victime. Reacția Bisericii


În cadrul emisiunii Club 700 Asia, din Manila, pastorul Emil Ybanez, cuprins de durere, a descris condiția îngrozitoare în care a fost găsită trupul băiatului său care a fost victima unei executări extrajudiciare.
Emil Ybanez: Era legat cu o sârmă în jurul gâtului. Fața lui era acoperită cu bandă adezivă, iar mâinile îi erau legate la spate. Pe gât avea o tăietură mare, chiar foarte mare. Atunci am cedat. De ce mi-au tratat fiul ca pe un animal?
Pastorul Ybanez a recunoscut că fiul său Ajay obișnuia să se drogheze, însă s-a lăsat de droguri și a devenit un informator al poliției cu doar câteva săptămâni înainte de moartea sa. Ajay este unul dintre cei 8.000 de oameni care au murit de când președintele filipinez Duterte a declarat război drogurilor cu 7 luni în urmă. Multora dintre presupușii consumatori și traficanți de droguri li s-a negat dreptul la un proces. Această tendință a lipsei pericolului de pedeapsă care a luat amploare în țară a determinat Biserica Catolică să emită o pastorală în care condamnă numărul mare de crime. Liderii catolici au afirmat că abordarea de către guvern a războiului împotriva drogurilor este un regim al terorii îndreptat, în mare măsură, spre săraci. 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.