După 7 ani de existenţă, cu peste 31 000 de postări, cu peste 50 de milioane de vizualizări (50 025 543 la 29.09.2020), cu peste 55 000 de abonaţi la newsletter-ul zilnic, cu un record de 197.071 accesări într-o singură zi, devenind astfel portalul de ştiri creştine din România cu cea mai rapidă creştere şi cu cele mai multe vizualizări, părăsim platforma Blogger şi:

̶S̶u̶n̶t̶e̶m̶ ̶î̶n̶ ̶c̶o̶n̶s̶t̶r̶u̶c̶ţ̶i̶a̶ ̶u̶n̶u̶i̶ ̶s̶i̶t̶e̶ ̶p̶r̶o̶f̶e̶s̶i̶o̶n̶a̶l̶,̶ ̶a̶d̶a̶p̶t̶a̶t̶ ̶c̶e̶r̶i̶n̶ţ̶e̶l̶o̶r̶ ̶t̶e̶h̶n̶o̶l̶o̶g̶i̶e̶i̶ ̶m̶o̶d̶e̶r̶n̶e̶

̶A̶n̶g̶a̶j̶ă̶m̶ ̶̶̶r̶̶̶e̶̶̶d̶̶̶a̶̶̶c̶̶̶t̶̶̶o̶̶̶r̶̶̶i̶̶̶ ̶̶̶ ̶ş̶i̶ ̶c̶o̶r̶e̶s̶p̶o̶n̶d̶e̶n̶ţ̶i̶ ̶̶̶r̶̶̶e̶̶̶g̶̶̶i̶̶̶o̶̶̶n̶̶̶a̶̶̶l̶̶̶i̶̶̶ ̶̶̶ ̶ş̶i̶ ̶d̶i̶n̶ ̶d̶i̶a̶s̶p̶o̶r̶a̶ ̶r̶o̶m̶â̶n̶ă̶

Încheiem parteneriate cu noi publicaţii şi site-uri de media

vineri, 24 martie 2017

✡ Alfa Omega TV: Trump și situația actuală din Israel și Orientul Mijlociu. Comentariu de Joel Rosenberg, expert


Oamenii din Israel se întreabă dacă președintele Trump va perpetua starea actuală din Israel și Orientul Mijlociu. Când reportera CBN, Wendy Griffin, l-a întrebat pe Joel Rosenberg, expert în problemele din Orientul Mijlociu, el a spus că relațiile dintre SUA și Israel sunt mai bune ca niciodată.
Cei de dreapta sunt îngrijorați că, după un început promițător cu președintele Trump și Benjamin Netanyahu, lucrurile se reîntorc la starea de dinainte. Se discuta despre o mutare imediată a ambasadei în Ierusalim, iar ideea aceasta pare momentan suspendată. A fost acea convorbire telefonică între Trump și Mahmoud Abbas. Care e părerea dvs.? Se reîntorc lucrurile înapoi la statutul inițial?
Nu trebuie să ne îngrijorăm. Avem cele mai bune relații dintre SUA și Israel din ultimii opt ani, sau chiar mai mult. Pare puțin exagerat să spunem că, dintr-odată, totul e ca înainte. SUA trebuia să discute și cu partea palestiniană, și cu cea israeliană.
Dar care a fost primul lider cu care președintele s-a întâlnit?
A fost premierul Netanyahu. E vorba de o relație foarte bună. Președintele a numit oameni pro-Israel în jurul său. Vicepreședintele Mike Pence, care îmi e prieten, e un mare susținător al Israelului. E un om foarte hotărât. Cred că s-a exagerat puțin. Președintele are nevoie de relații bune și cu împăratul Iordaniei, cu președintele Egiptului, și cu liderii palestinieni. 
Nu știu dacă președintele va obține ceea ce dorește. El dorește un tratat de pace clar între palestinieni și evrei. Toată lumea își dorește asta, iar el chiar se pricepe la negocieri. Totuși, ar trebui să discute cu ei și să-i respecte pe palestinieni, care, sincer, se află într-o poziție dificilă. 
Să vorbim puțin despre acordul nuclear iranian. Președintele Trump l-a moștenit și spunea că îl va rezolva. Ce părere aveți despre asta?
De fapt, el n-a spus niciodată că va desființa acordul. Rubio, Cruz și ceilalți au spus asta. El spunea că, odată ce ai încheiat acordul, e încheiat. Să rupem acum și acordurile cu rușii, francezii, britanicii și cu ceilalți?
Eu l-aș rupe, din instinct, însă el spune că trebuie să vedem cum reușim să-l aplicăm. El a spus că, dacă Iranul încalcă acordul, vom lua măsurile necesare, fiindcă totul se destramă dacă Iranul încalcă acordul. Aceasta e abordarea președintelui.
O mare parte din întâlnirea lui Netanyahu cu Trump a fost pentru a vedea cum pot să monitorizeze Iranul și care va fi politica SUA, a Israelului și aliaților din regiune. Iranul deja încalcă acordul, cu acele lansări de rachete balistice, cu testele pe care le fac. Ele nu fac parte din acordul nuclear iranian, dar fac parte din alte rezoluții ale ONU, care spun că nu le e îngăduit să testeze acele tipuri de rachete. Va fi un mare test pentru președinte. Trebuie să vadă cum va rezolva cu Iranul astfel încât acesta să nu ajungă o amenințare existențială pentru israelieni, saudiți pentru ceilalți din regiune sau pentru SUA.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.