joi, 9 februarie 2017

Agerpres.ro: Șerban Nicolae: Teoretic, referendumul de revizuire a Constituției și cel inițiat de președinte pot fi organizate în aceeași zi

Președintele Comisiei juridice a Senatului, social-democratul Șerban Nicolae, a declarat miercuri că, teoretic, referendumul privind revizuirea Constituției și cel referitor la continuarea luptei împotriva corupției ar putea fi organizate în aceeași zi.

"Teoretic, da, dacă dl Iohannis îndeplinește două condiții: ține neapărat în continuare să angajeze consultarea referendală pe temele propuse și fixează o dată, așteptând data pentru inițiativa pentru revizuirea Constituției, dar aceea va fi determinată în funcție de momentul adoptării inițiativei în Parlament. Constituția spune că se organizează în termen de 30 de zile de la adoptarea în Parlament", a explicat Șerban Nicolae, la Parlament, întrebat dacă ambele referendumuri ar putea fi organizate în aceeași zi.
El a precizat că cele două Comisii juridice ale Parlamentului s-au pronunțat favorabil, examinând chestiuni de legalitate în privința eventualei declanșări a unui referendum de către președintele Iohannis.
Continuarea pe www.agerpres.ro
Vezi și:

Cristian Ionescu: Susțin referendumul anti-corupție, dar cer asocierea sa cu referendumul propus de Coaliția pentru Familie!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.