După 7 ani de existenţă, cu peste 31 000 de postări, cu peste 50 de milioane de vizualizări (50 025 543 la 29.09.2020), cu peste 55 000 de abonaţi la newsletter-ul zilnic, cu un record de 197.071 accesări într-o singură zi, devenind astfel portalul de ştiri creştine din România cu cea mai rapidă creştere şi cu cele mai multe vizualizări, părăsim platforma Blogger şi:

̶S̶u̶n̶t̶e̶m̶ ̶î̶n̶ ̶c̶o̶n̶s̶t̶r̶u̶c̶ţ̶i̶a̶ ̶u̶n̶u̶i̶ ̶s̶i̶t̶e̶ ̶p̶r̶o̶f̶e̶s̶i̶o̶n̶a̶l̶,̶ ̶a̶d̶a̶p̶t̶a̶t̶ ̶c̶e̶r̶i̶n̶ţ̶e̶l̶o̶r̶ ̶t̶e̶h̶n̶o̶l̶o̶g̶i̶e̶i̶ ̶m̶o̶d̶e̶r̶n̶e̶

̶A̶n̶g̶a̶j̶ă̶m̶ ̶̶̶r̶̶̶e̶̶̶d̶̶̶a̶̶̶c̶̶̶t̶̶̶o̶̶̶r̶̶̶i̶̶̶ ̶̶̶ ̶ş̶i̶ ̶c̶o̶r̶e̶s̶p̶o̶n̶d̶e̶n̶ţ̶i̶ ̶̶̶r̶̶̶e̶̶̶g̶̶̶i̶̶̶o̶̶̶n̶̶̶a̶̶̶l̶̶̶i̶̶̶ ̶̶̶ ̶ş̶i̶ ̶d̶i̶n̶ ̶d̶i̶a̶s̶p̶o̶r̶a̶ ̶r̶o̶m̶â̶n̶ă̶

Încheiem parteneriate cu noi publicaţii şi site-uri de media

luni, 30 ianuarie 2017

Vlad Schlezack — Despre interdicția BMA ca medicii englezi să mai folosească cuvântul ”femeie gravidă”!

Citeam azi despre ultima noutate de corectitidine politică din Anglia, un vârf de neimaginat dat de BMA, asociatia medicală britanică (la care sunt și eu membru alături de cei 156.000 de medici de aici).

Am fost oarecum avertizati sub forma de ghidaj să nu mai spunem ”mămici în așteptare”. Termen umbrelă ales pervers pentru că  ușor poate însemna același lucru cu Femei însărcinate sau Viitoare mămică, pentru că acești termeni tradiționali pot jigni pe transexualii bărbați/masculi sau pe cei între sexe.  De exemplu cazul unui om născut femeie care apoi a devenit bărbat cu ajutorul hormonilor (dar încă nu a făcut operația de schimbare de sex) și legal e bărbat, dar vrea să nască...deci pentru un asemenea caz (unul singur în Anglia) imediat trebuie să aruncăm cu ghidaje etice cât mai pagân se poate și să schimbăm moralitatea creștină. De la necredincioși până la credincioși am auzit indignare, chiar mămici care mi-au spus că s-ar simți jignite să fie denumite „persoane gravide” în loc de mămici în așteptare sau similar. Nu ar trebui să ne mai mire ca într-o lume care Îl respinge pe Dumnezeu de peste tot să fie mulți care se bucură de astfel de ghidaje.

Ryrie concluziona despre mintea omului care nu e salvat ca fiind fără pricepere (Romani 1:28), deșartă (Efeseni 4:17), întinată (Tit 1:15), orbită ( 2 Corinteni 4:4), întunecată (Efeseni 4:18) și lipsită de acea facultate critică (Romani 3:11 "Nu este niciunul care să aibă pricepere. Nu este niciunul care să caute cu tot dinadinsul pe Dumnezeu").

Mă gândesc automat la vorbele lui Pavel către Timotei: „Căci va veni vremea când oamenii nu vor putea să sufere învăţătura sănătoasă, ci îi vor gâdila urechile să audă lucruri plăcute şi îşi vor da învăţători după poftele lor." (2 Timotei 4:3)

Satan orbește mintea omului necredincios astfel încât să nu mai accepte Evanghelia (2 Corinteni 4:4). Cu alte cuvinte Satan se va folosi de orice mijloc al sistemului lumesc pentru a-i împiedica pe oameni să gândească cu limpezimea minții creștine care ar putea să-i ducă în Împărăția lui Dumnezeu (Coloseni 1:13 și 1 Ioan 2:15-17).

Trebuie să iubim oamenii și aproapele nostru, dar să urâm păcatul. Am ajuns într-o lume în care nu mai putem zice femeie gravidă ca nu cumva să jignim pe cineva, dar problema multor Biserici e să mute enoriașii dintr-o parte în alta mai degrabă de a duce Evanghelia oamenilor. Biserica trebuie sa fie relevantă timpului nostru care ne afectează din ce în ce mai mult.

Chiar dacă lumea în care trăim e infectată satanic în diverese moduri,  credinciosul poate trăi o viață de victorie și de împliniri prin credința în Cristos care a câștigat victoria asupra lui Satan (1 Ioan 5:4-5).

Îmi place de Petru Țuțea care zicea că în creștinism și infractorul poate ajunge sfânt doar prin Cristos, astfel pe această scară și analbafetul dacă e în Cristos devine superior geniului laic. Salvarea e la Cristos, iar noi nu judecăm, dar cred că trebuie să evanghelizăm și să pătrundem în societatea laică mai mult cu mesajul lui Cristos, altfel vom ajunge și mai persecutați de corectitudinea politică a laicilor formatori de opinie și valori sociale. Oare cât mai poate rabda Dumnezeu mocirla în care ne complacem?


dr Vlad Schlezak, MSc
medic psihiatru creștin, consilier și autor creștin
co-fondator Școala de consiliere creștină multidisciplinară CIREȘARII
www.nicolaegeanta.blogspot.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.