luni, 9 ianuarie 2017

Marius Cruceru – Biserici ”neprietenoase” copiilor

Eu aș pune o etichetă, la fel cum sînt prin anumite localuri în afară ”cyclist-frienly” sau ”smoker-friendly”, o etichetă cu ”Children-friendly church”! – Biserică (și) pentru părinți care doresc să își aducă copiii la slujbă!
De cînd ni s-a născut Noah mă tot chinuie acest gînd. Cît am fost păstor la Aleșd am încercat să fac biserica, sanctuarul cît mai children-friendly, tocmai pentru că am avut copii mici, am înțeles pe pielea noastră ce înseamnă să fii exilat din pricina faptului că Dumnezeu ți-a dăruit un copil.
Camera mama și copilul este o eroare! Este un loc în care se schimbă în cel mai bun caz rețete de prăjituri. Prilej de bîrfă, pierdere de timp. Mai bine stai acasă, mamică fiind.
Am încercat să încurajez părinții să își țină cît mai mult copiii în sanctuar. Am suportat și suport cu drag plînsul înfundat și controlat de copil, micile lor vorbiri, fără să mă uit încruntat spre mama ”iresponsabilă”.
Nu cred că Isus va fi trimis femeile în afara cercului de ascultători la vreo cameră specială ”mama și copilul” (de ce nu și ”tata și copilul”?).
Există cîteva caracteristici ale bisericilor neprietenoase familiilor cu sugari și copii mici.
Iată cîteva:
Continuarea pe www.mariuscruceru.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.