duminică, 29 ianuarie 2017

Daniel Miheț — Vântul schimbării


"Wind of change" (Vantul schimbarii) este un cantec emblematic de la inceputul anilor 90 cantat de formatia rock Scorpions. A fost menit sa omagieze schimbarea din lumea politica de la sfarsitul secolului 20. 

Cine ar fi crezut ca neclintitul zid al Berlinului va fi daramat? Cine ar fi anticipat ca dictatorul Ceausescu va fi executat sau ca puternica URSS se va faramita? Cine ar fi visat ca mandria comunismului est-european va fi spulberata? 

Timpul a trecut si acum dupa aproape 30 de ani un alt vant al schimbarii sufla.... de data aceasta dinspre vestul indepartat... A inceput in Marea Britanie anul trecut cand britanicii au decis sa se rupa de Bruxelles si se pare ca a inceput sa puna stapanire pe batranul nostru continent...si pe cel American.  
Ce face vantul: adie, sufla, imprastie, spulbera...rascoleste.

Ce va aduce anul 2017? Dumnezeu stie... Singura certitudine care o avem este ca Dumnezeu este Stapanul vantului si ca acesta iL asculta supus: a deschis Marea Rosie pentru poporul Sau (Exod 14:21), a fost incurajarea mult asteptata a profetului extenuat si amenintat cu moartea (1 Regi 19:1-13), a adus la viata o intreaga natiune intr-o vale de oase (Ezechiel 37) si a umplut cu putere si indrazneala niste ucenicii timizi si confuzi (Fapte 2)!

Vantul Schimbarii inca bate "vântul suflă încotro vrea şi-i auzi vuietul, dar nu ştii de unde vine, nici încotro merge" (Ioan 3:8). 

Tu il auzi? Il simti? Te opui schimbarii Lui sau o accepti? Dumnezeu S-a folosit de acest vant de-a lungul vremurilor sa aduca transformarea Lui in vietile credinciosilor: nastere din nou, temeri risipite, drumuri croite prin pustie si prin mare, treziri in biserica si reforma in guvernare, ungere divina si curaj de a infrunta moartea - acesta Forta se numeste Duhul Sfant. Fie ca El sa va insufleteasca si sa va poarte prin puterea tariei Lui pana la tarmul ceresc. 


Pastor Daniel Miheț  

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.