luni, 30 ianuarie 2017

Cea mai mare asociație a medicilor din Marea Britanie a emis un ghid care le cere doctorilor să NU mai apeleze la femeile gravide cu sintagma „mămici în așteptare”, deoarece „este jignitoare” pentru transexuali

Recomandarea a fost dată în cadrul unui set de sugestii de exprimare menit să evite posibilitatea ca vreo persoană aflată în proces de „metamorfoză”  sexuală să se simtă ofensată.
„O largă majoritate de persoane care au dat naștere sau au fost gravide se identifică drept femei. Totuși, putem include în această categorie bărbați intersex și trans care pot ajunge în situația de a fi persoane gravide, iar din această cauză trebuie folosită o exprimare neutră”, informează ghidul dat de BMA.
Potrivit aceluiași ghid, „bătrânii” trebuie apelați drept „persoane în vârstă”, iar unei persoane care „biologic este bărbat sau femeie”, îi trebuie alocată formularea de „născut bărbat sau femeie”.
Totodată, BMA a specificat faptul că aceste recomandări au fost făcute în cadrul unui proiect de eficientizare a comunicării în interiorul instituției și nu se pretează ca îndreptar pentru cei 156 000 de medici colaboratori cu BMA, potrivit Telegraph.
În ceea ce privește sarcina și maternitatea, ghidul remis specifică faptul că „inegalitatea de gen este reflectată de ideile tradiționale despre rolul femeii și al bărbatului.  Deși ei s-au schimbat în timp, ipotezele și stereotipurile care stau la baza acestor idei sunt adesea adânc înrădăcinate”. În aceeași măsură, și folosirea denumirilor „femeie gravidă” sau „mămici în așteptare” ar putea ofensa.
Continuarea pe www.activenews.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.