sâmbătă, 28 ianuarie 2017

1973: avortul la cerere devine legal în toate cele 9 luni de sarcină în SUA. 2017: Vicepreședintele SUA: „Viața câștigă din nou în America”

Scopul mișcării pentru viață din SUA este recunoașterea de către societate a faptului că în Constituția SUA dreptul la viață este garantat și, în virtututea acestui fapt, copiii nenăscuți trebuie considerați, în aceeași măsură ca și cei născuți, drept persoane umane.
Mișcarea a traversat Atlanticul și a devenit una globală, în condițiile în care cele mai recente descoperiri din embriologie confirmă umanitatea deplină a embrionului începând de la concepție.
Tendințele din societatea americană arată că oamenii încep să înțeleagă acest lucru. Un raport recent arată că în 2014, pentru prima dată în 40 de ani, numărul anual al avorturilor din SUA a scăzut sub 1 milion. Chiar și grupările pro-avort recunosc că acesta este meritul puternicei mișcări pro-viață din SUA.
Aceasta organizează anual Marșul pentru viață în jurul datei de 22 ianuarie. Sute și sute de mii de americani defilează anual, pe un ger cumplit, ca o comemorare a deciziei de liberalizare a avortului care a fost dată în aceeași zi, în 1973, de Curtea Supremă SUA. Atunci numai o mică mulțime a demonstrat pentru dreptul la viață și la protecția legii pentru copiii nenăscuți.
Continuarea pe www.stiripentruviata.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.