După 7 ani de existenţă, cu peste 31 000 de postări, cu peste 50 de milioane de vizualizări (50 025 543 la 29.09.2020), cu peste 55 000 de abonaţi la newsletter-ul zilnic, cu un record de 197.071 accesări într-o singură zi, devenind astfel portalul de ştiri creştine din România cu cea mai rapidă creştere şi cu cele mai multe vizualizări, părăsim platforma Blogger şi:

̶S̶u̶n̶t̶e̶m̶ ̶î̶n̶ ̶c̶o̶n̶s̶t̶r̶u̶c̶ţ̶i̶a̶ ̶u̶n̶u̶i̶ ̶s̶i̶t̶e̶ ̶p̶r̶o̶f̶e̶s̶i̶o̶n̶a̶l̶,̶ ̶a̶d̶a̶p̶t̶a̶t̶ ̶c̶e̶r̶i̶n̶ţ̶e̶l̶o̶r̶ ̶t̶e̶h̶n̶o̶l̶o̶g̶i̶e̶i̶ ̶m̶o̶d̶e̶r̶n̶e̶

̶A̶n̶g̶a̶j̶ă̶m̶ ̶̶̶r̶̶̶e̶̶̶d̶̶̶a̶̶̶c̶̶̶t̶̶̶o̶̶̶r̶̶̶i̶̶̶ ̶̶̶ ̶ş̶i̶ ̶c̶o̶r̶e̶s̶p̶o̶n̶d̶e̶n̶ţ̶i̶ ̶̶̶r̶̶̶e̶̶̶g̶̶̶i̶̶̶o̶̶̶n̶̶̶a̶̶̶l̶̶̶i̶̶̶ ̶̶̶ ̶ş̶i̶ ̶d̶i̶n̶ ̶d̶i̶a̶s̶p̶o̶r̶a̶ ̶r̶o̶m̶â̶n̶ă̶

Încheiem parteneriate cu noi publicaţii şi site-uri de media

luni, 26 decembrie 2016

✉ Scrisoare misionară: Daniel Olteanu, India

        Pace,
    Vă dorim sărbători binecuvântate cu prezența bucuriei Duhului Sfânt, părtășia iubirii frățești și roade pentru cer.
      Vă scriem ca să vă invităm din nou la rugăciune. Suntem cu toții într-o luptă, dar războiul nu este al nostru, ci al Domnului oștirilor. Noi putem învinge pe genunchi, prin credință și ascultare.
    Noi nu putem uita că ucenicizarea este lucrarea pincipală în împlinirea Marii Însărcinări. Totuși Dumnezeu ne-a pus în brațe ceva din comoara Lui scumpă: copiii. Rugați-vă să fim eficienți în întiparirea chipului Domnului Isus în fiecare dintre ei. De data aceasta băieții:
     Ashish este primul copil de care ne-am îngrijit ca familie. El este un nepalez din satul Sarojei. El s-a făcut mare (e în clasa a opta acum), dar lui nu îi place să studieze. Îi place să deseneze, să cânte și să se joace pe mobil. Noi nu vedem încă niciun semn al nașterii din nou.Rugați-vă să primească o inimă nouă în Domnul Isus.
   Som este din Nepal. El se pregătește să își dea examenele de treaptă (clasa a zecea). Som nu este sigur de viitorul lui. În Nepal are doi frați mai mari. Sora lui muncește într-o țară arabă. Părinții lor au murit când erau foarte mici. Noi i-am oferit șansa de a merge la o școală biblică de doi ani, dar nu pare prea interesat. Din punct de vedere spiritual el a înțeles mult din Evanghelie și ar vrea să fie botezat. Deși e în vârstă de 19 ani, amână pasul botezului.Rugați-vă pentru călăuzire și claritate în viața lui. Astăzi am auzit că el ar vrea să își facă pașaport în Nepal și apoi să meargă la muncă în străinătate. 
     Moses este cel mai mic ca vârstă, dar cel mai bun la studii. Moses e întodeauna primul în clasa lui. El e un băiat din tribul Santal Munda. Parinții lui locuiau în grădina de ceai Danguajar de lângă Jalpaiguri. După despărțirea părinților lui (din pricina băuturii), Moses a ajuns în grija noastră. Sora lui Moses este și ea în grija cumnatului meu, Amardeep. Noi am întâmpinat dificultăți în a obține un certificat de naștere pentru Moses. Din punct de vedere spiritual, Moses nu se prea arată interesat (de multe ori doarme la adunare). Rugați-vă pentru ca Dumnezeu să îl trezescă din punct de vedere spiritual și pentru a obține certificatul lui de naștere.
     Bishojit (cel mare) este un adolescent promițător. A fost botezat anul acesta, la vârsta de 16 ani. Este activ din punct de vedere spiritual și al slujirii. Are darul de a-i învăța pe copii. Este înzestrat, de asemenea, din punct de vedere practic, fiind în stare să repare multe lucruri care n-i se strică în casă. El a picat examenul de treaptă.Rugați-vă pentru ca Bishojit să continue să crească spiritual și pentru succes pentru examenul de treaptă pe care îl va da din nou în februarie.
      Numele real al lui Suvo cel mare este Tarun Bhuimali. El este un băiat bengalez în vârstă de 14 ani. Este cel mai bun prieten al lui Rahul, cu care studiază în aceeași clasă. Părinții lui sunt despărțiți și are o soră mai mică. A primit prin credință iertarea pentru păcatele lui. Dorea să se boteze pe 10.12.2016. Dar noi l-am rugat să mai aștepte, în speranța că și mama lui se va boteza împreună cu el. 
       Rugați-vă pentru pasul botezului și pentru studiile lui (e foarte slab la matematică). Dar este baiat săritor și mucitor, care ne este de folos în multe lucruri.
     Rahul este un băiat bengalez în vârstă de 13 ani. Părinții lui, de asemenea, sunt despărțiți. Pentru că era poznaș, mama lui l-a pus în grija unui orfelinat creștin de lângă Calcuta. Acel orfelinat s-a destrămat și, pentru o vreme, Rahul a fost în grija unei case de copii a poliției, după care mama lui l-a adus la noi. Încercările vieții de timpuriu l-au maturizat pe Rahul. Fiind la acel orfelinat creștin împreună cu alți copii, a fost botezat la vârsta de 10 ani fără să fi înțeles Evanghelia. Ajuns din nou într-un context necreștin, el s-a reîntros la închinarea la idoli. De când a venit la noi a progresat în multe aspecte, inclusiv din punct de vedere spiritual. Voia să se boteze din nou împreună cu Suvo cel Mare, fără a avea siguranța mântuirii. De aceea noi l-am rugat să mai aștepte până o va obține. Mama și mătușa lui sunt credincioase botezate.Rugați-vă ca Rahul să primească siguranța mântuirii și pentru mântuirea tatălui lui.
     Raja este un băiat bengalez în vârstă de nouă ani. Provine și el dintr-o familie răvășită de cel rău. Când îl întrebăm dacă este creștin, el strigă: „Da!” Nu este încă în stare să citească în limba lui maternă. Rugați-vă pentru ca Dumnezeu să deschidă inimi în zona în care trăiesc rudele lui: Institutul de inginerie Jalpaiguri și pentru abilitate de a citi în bengali.
      Bishojit cel Mic, care fugise de la noi, a fost pe mâna poliției cam jumătate de an. După aceea a fost înapoiat rudelor lui, care nu s-au putut îngriji de el cum se cuvine. El din nou a fugit și încă nu a fost găsit. Rugați-vă ca poliția să îl găsească din nou pe Bishojit și ca Dumnezeu să-l izbăvească din cursa celui rău.
      Numele adevărat al lui Suvo cel Mic este Chandra Mohan Bormon. El este un băiat în vârstă de 8 ani. Nu este încă în stare să citească. Parinții lui sunt, de asemenea, despărțiți. Rugați-vă pentru mântuirea lor și pentru ca Suvo să poată să învețe să citească rapid.
     Mulțumim că v-ați făcut timp pentru noi și că ne sprijiniți în rugăciune! Dumnezeu răsplătește celor ce se roagă de dragul Lui și al copiilor Lui.

           Daniel Olteanu

Împreună cu o echipă de fraţi indieni, Daniel este implicat în lucrări ca: plantare de biserici în West Bengal, păstorire, ucenicizare, evanghelizare personală, evanghelizare de stradă, evanghelizare prin film, distribuire de tractate, traducere şi scriere de tractate, afişe cu versete, cercul literar, lucrarea cu femeile, lucrarea cu copiii. Daniel este şi profesor la All Nations Theological Seminary (ANTS).

 Pentru a susţine şi financiar lucrarea în care este implicat Daniel, sunt deschise următoarele conturi:

RON RO35BRDE340SV25437653400
EUR RO31BRDE340SV25437733400

BRD, Sucursala Suceava cu specificația:  Donaţie pentru familia Olteanu   

Adresa de contact: danielolteanu@yahoo.co.uk

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.