După 7 ani de existenţă, cu peste 31 000 de postări, cu peste 50 de milioane de vizualizări (50 025 543 la 29.09.2020), cu peste 55 000 de abonaţi la newsletter-ul zilnic, cu un record de 197.071 accesări într-o singură zi, devenind astfel portalul de ştiri creştine din România cu cea mai rapidă creştere şi cu cele mai multe vizualizări, părăsim platforma Blogger şi:

̶S̶u̶n̶t̶e̶m̶ ̶î̶n̶ ̶c̶o̶n̶s̶t̶r̶u̶c̶ţ̶i̶a̶ ̶u̶n̶u̶i̶ ̶s̶i̶t̶e̶ ̶p̶r̶o̶f̶e̶s̶i̶o̶n̶a̶l̶,̶ ̶a̶d̶a̶p̶t̶a̶t̶ ̶c̶e̶r̶i̶n̶ţ̶e̶l̶o̶r̶ ̶t̶e̶h̶n̶o̶l̶o̶g̶i̶e̶i̶ ̶m̶o̶d̶e̶r̶n̶e̶

̶A̶n̶g̶a̶j̶ă̶m̶ ̶̶̶r̶̶̶e̶̶̶d̶̶̶a̶̶̶c̶̶̶t̶̶̶o̶̶̶r̶̶̶i̶̶̶ ̶̶̶ ̶ş̶i̶ ̶c̶o̶r̶e̶s̶p̶o̶n̶d̶e̶n̶ţ̶i̶ ̶̶̶r̶̶̶e̶̶̶g̶̶̶i̶̶̶o̶̶̶n̶̶̶a̶̶̶l̶̶̶i̶̶̶ ̶̶̶ ̶ş̶i̶ ̶d̶i̶n̶ ̶d̶i̶a̶s̶p̶o̶r̶a̶ ̶r̶o̶m̶â̶n̶ă̶

Încheiem parteneriate cu noi publicaţii şi site-uri de media

miercuri, 27 iulie 2016

Adevărul.ro: Povestea celor trei pastori care cultivă lubeniţă la Gottlob. Absolventul de teologie şi filosofie care preferă munca în câmp


Lubeniţa de Gottlob, devenită un brand şi aflată la concurenţă cu lubeniţa de Dăbuleni, a ajuns şi pe pieţele din Germania, Austria, Ungaria sau Cehia.

Gottlob („Lauda lui Dumnezeu, în limba germană) este una dintre cele mai dezvoltate comune din judeţul Timiş. A fost recunoscută mereu pentru agricultură. Satul a fost construit de coloniştii germani între 1770 şi 1773. Şvabii au emigrat în masă la începutul anilor ’90, dar au lăsat moştenire tradiţia de a munci pământul. Astăzi, Gottlobul este celebru pentru culturile de lubeniţă. Fructele zemoase şi dulci se vând nu doar în Banat, ci şi în mai multe oraşe din ţăra, dar şi peste hotare, în ţări precum Austria, Ungaria, Cehia, Germania.

Comuna Gottlob este bogată şi în legume. Se pune varză, ardei, cartofi, roşii, conopidă, chiar şi ceapă. Serele agriculorilor se văd la tot pasul în zonă. Pe raza localităţii Vizejdia (aparţinătoare comunei Gottlob), a fost înfiinţată una din cele mai mari plantaţii de afini din România, unică în vestul ţării. 

Viceprimarul Gottlobului, Cristian Cerba, susţine că nu există niciun hectar liber în zona lor. „Explicaţia este că terenul e foarte bun. Şi chiar se lucrează. Oamenii muncesc la noi. Pământul este lucrat exclusiv de gottlobeni, nu sunt firme mari din străinătate. Sunt ferme mici spre medii, nu e niciuna mare”, a adăugat viceprimarul Cristian Cerba.  

Citeste mai mult: adev.ro/oaxahe

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.