După 7 ani de existenţă, cu peste 31 000 de postări, cu peste 50 de milioane de vizualizări (50 025 543 la 29.09.2020), cu peste 55 000 de abonaţi la newsletter-ul zilnic, cu un record de 197.071 accesări într-o singură zi, devenind astfel portalul de ştiri creştine din România cu cea mai rapidă creştere şi cu cele mai multe vizualizări, părăsim platforma Blogger şi:

̶S̶u̶n̶t̶e̶m̶ ̶î̶n̶ ̶c̶o̶n̶s̶t̶r̶u̶c̶ţ̶i̶a̶ ̶u̶n̶u̶i̶ ̶s̶i̶t̶e̶ ̶p̶r̶o̶f̶e̶s̶i̶o̶n̶a̶l̶,̶ ̶a̶d̶a̶p̶t̶a̶t̶ ̶c̶e̶r̶i̶n̶ţ̶e̶l̶o̶r̶ ̶t̶e̶h̶n̶o̶l̶o̶g̶i̶e̶i̶ ̶m̶o̶d̶e̶r̶n̶e̶

̶A̶n̶g̶a̶j̶ă̶m̶ ̶̶̶r̶̶̶e̶̶̶d̶̶̶a̶̶̶c̶̶̶t̶̶̶o̶̶̶r̶̶̶i̶̶̶ ̶̶̶ ̶ş̶i̶ ̶c̶o̶r̶e̶s̶p̶o̶n̶d̶e̶n̶ţ̶i̶ ̶̶̶r̶̶̶e̶̶̶g̶̶̶i̶̶̶o̶̶̶n̶̶̶a̶̶̶l̶̶̶i̶̶̶ ̶̶̶ ̶ş̶i̶ ̶d̶i̶n̶ ̶d̶i̶a̶s̶p̶o̶r̶a̶ ̶r̶o̶m̶â̶n̶ă̶

Încheiem parteneriate cu noi publicaţii şi site-uri de media

miercuri, 17 februarie 2016

Atitudini.com: Pr. Dr. Mihai-Andrei Aldea – Cazul Bodnariu, un abuz de tip fascist

CAZUL BODNARIU – UN ABUZ DE TIP FASCIST
„Tot ce este românesc trebuie murdărit, călcat în picioare, distrus. Ori atribuit străinilor”
Interviu cu Pr. Dr. Mihai-Andrei Aldea (Interviu din Revista ATITUDINI, Nr. 42)
Părinte, sfinția voastră cum vedeți cazul familiei Bodnariu, familia de penticostali din Norvegia, ai căror copii au fost luați de autorități?
Cred că este o întâmplare din care unii se vor folosi iar alții se vor rătăci, așa cum se întâmplă mereu. Atârnă de fiecare cum știm să învățăm din lecțiile vieții.
Dar care ar fi învățătura sau lecția acestui caz?
Pentru mine prima lecție a acestui caz este dominația slugilor snoabe în societatea românească. A ieșit puternic la iveală. O mulțime de oameni fără discernământ și demnitate a sărit la luptă în apărarea „bietului” stat norvegian care dă piept cu doi oameni cărora li s-au luat copiii. Și au sărit la luptă cu o mulțime de așa-zise argumente atât sofistice cât mai ales rușinoase, ca să nu zic degradante. Mi-a adus aminte, această gloată snoabă, de tristețea Părintelui Justin față de starea de robie în care au fost aduși românii. Și care a ieșit la iveală cu acest prilej. Dându-ne durere, dar și prilej de îndreptare, dacă există deschidere.
Care sunt aceste argumente?
cazul BodnariuAaa, cele obișnuite persoanelor care suferă de sindromul Stockholm sau de snobism cronic! Unul din ele mai jalnice a fost acela că Norvegia este o țară minunată. Sau, într-o variantă și mai gravă, că Norvegia este o țară net superioară României. Primul argument ține de lipsa de judecată: orice țară, oricât de minunată, poate să greșească. Tot ceea ce e omenesc este imperfect și perfectibil. Acestea sunt adevăruri banale, ce nu ar mai trebui repetate adulților. Dar, iată, la noi este nevoie.
Al doilea așa zis argument, al superiorității norvegiene, este și mai tragic, pentru că ține de un profund rasism. A categorisi țările, popoarele sau rasele în superioare și inferioare este rasism. A mai și pretinde că o țară nu are voie să o critice pe alta, deoarece această alta îi este superioară ne duce direct în epoca stalinistă sau hitleristă. Din care, se vede, mințile unora nu au ieșit.
De fapt cele mai multe din așa-zisele argumente – de fapt prejudecăți – ale snobilor prea-plecați străinătății sunt pur și simplu variațiuni pe o singură temă: românii și România sunt entități de nivel inferior, care nu au dreptul să ridice glasul în fața străinilor, evident superiori și care au dreptul să îi calce în picioare pe români și România; pentru că, inferiori fiind, sigur sunt vinovați și merită călcați în picioare.
Mă repet, dar este exact sindromul Stockholm, doar că într-o formă rasistă.
Continuarea pe www.atitudini.com

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.