După 7 ani de existenţă, cu peste 31 000 de postări, cu peste 50 de milioane de vizualizări (50 025 543 la 29.09.2020), cu peste 55 000 de abonaţi la newsletter-ul zilnic, cu un record de 197.071 accesări într-o singură zi, devenind astfel portalul de ştiri creştine din România cu cea mai rapidă creştere şi cu cele mai multe vizualizări, părăsim platforma Blogger şi:

̶S̶u̶n̶t̶e̶m̶ ̶î̶n̶ ̶c̶o̶n̶s̶t̶r̶u̶c̶ţ̶i̶a̶ ̶u̶n̶u̶i̶ ̶s̶i̶t̶e̶ ̶p̶r̶o̶f̶e̶s̶i̶o̶n̶a̶l̶,̶ ̶a̶d̶a̶p̶t̶a̶t̶ ̶c̶e̶r̶i̶n̶ţ̶e̶l̶o̶r̶ ̶t̶e̶h̶n̶o̶l̶o̶g̶i̶e̶i̶ ̶m̶o̶d̶e̶r̶n̶e̶

̶A̶n̶g̶a̶j̶ă̶m̶ ̶̶̶r̶̶̶e̶̶̶d̶̶̶a̶̶̶c̶̶̶t̶̶̶o̶̶̶r̶̶̶i̶̶̶ ̶̶̶ ̶ş̶i̶ ̶c̶o̶r̶e̶s̶p̶o̶n̶d̶e̶n̶ţ̶i̶ ̶̶̶r̶̶̶e̶̶̶g̶̶̶i̶̶̶o̶̶̶n̶̶̶a̶̶̶l̶̶̶i̶̶̶ ̶̶̶ ̶ş̶i̶ ̶d̶i̶n̶ ̶d̶i̶a̶s̶p̶o̶r̶a̶ ̶r̶o̶m̶â̶n̶ă̶

Încheiem parteneriate cu noi publicaţii şi site-uri de media

duminică, 28 februarie 2016

ActiveNews.ro: Zece neadevăruri spuse despre familia tradițională. Pr. Constantin Sturzu: Ideal ar fi să nu putem vorbi decât despre familie, pur și simplu, numai că trebuie să fim realiști

În nici trei luni, Coaliția pentru Familie și Constituție a strâns peste 2,1 milioane de semnături în vederea modificării Constituției României, în sensul de a se menționa explicit, în articolul 48, aliniatul 1, că „familia se întemeiază pe căsătoria liber consimțită între un bărbat și o femeie”, nu „între soți”, cum se menționează acum.
 
Încă de la început, inițiativa a atras o serie de comentarii și critici, de la cele mai decente, până la cele mai dușmănoase. După o atentă monitorizare a celor publicate, Părintele Constantin Sturzu a prezentat, pentru doxologia.ro, un mic inventar al celor mai flagrante neadevăruri spuse, la care a încercat să răspundă punctual.
 
1. "Când cuvântul simplu «familie» este înlocuit cu expresia «familia tradițională», sunt serios contrariat. În acest mod, dăm posibilitatea unei interpretări foarte ambigue a conceptului de familie. În sensul că poate exista și o familie de alt fel.”

Da, ideal ar fi să nu putem vorbi decât despre familie, pur și simplu, numai că trebuie să fim realiști. Sunt deja state în care familia este constituită, legalmente, și din doi parteneri homosexuali (eventual, având copii adoptați), iar în spațiul public românesc este insistent vehiculată ideea că nu doar heterosexualii au dreptul de a se căsători. Astfel, e nevoie să te definești, așa cum, tot dintr-o necesitate, diferitele denominațiuni creștine s-au autointitulat, de-a lungul istoriei, ca fiind ortodoxe, romano-catolice, protestante șamd.
 
Când spui că ești creștin, adesea trebuie să precizezi și care-ți este confesiunea. Nici nu putem rezolva problema numind familia – creștină. O dată, pentru că excludem pe cei de alte religii sau pe ateii care susțin familia în înțelesul ei clasic, dar și pentru că sunt homosexuali care se consideră creștini și afirmă că întemeiază și ei familii creștine. De aceea, epitetul de „tradițională” este, totuși, cel mai potrivit pentru a defini familia azi. În felul acesta, facem trimitere la o istorie milenară, o realitate greu de schimbat chiar și de către mașinăria de propagandă a corectitudinii politice.

Continuarea pe www.activenews.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.