După 7 ani de existenţă, cu peste 31 000 de postări, cu peste 50 de milioane de vizualizări (50 025 543 la 29.09.2020), cu peste 55 000 de abonaţi la newsletter-ul zilnic, cu un record de 197.071 accesări într-o singură zi, devenind astfel portalul de ştiri creştine din România cu cea mai rapidă creştere şi cu cele mai multe vizualizări, părăsim platforma Blogger şi:

̶S̶u̶n̶t̶e̶m̶ ̶î̶n̶ ̶c̶o̶n̶s̶t̶r̶u̶c̶ţ̶i̶a̶ ̶u̶n̶u̶i̶ ̶s̶i̶t̶e̶ ̶p̶r̶o̶f̶e̶s̶i̶o̶n̶a̶l̶,̶ ̶a̶d̶a̶p̶t̶a̶t̶ ̶c̶e̶r̶i̶n̶ţ̶e̶l̶o̶r̶ ̶t̶e̶h̶n̶o̶l̶o̶g̶i̶e̶i̶ ̶m̶o̶d̶e̶r̶n̶e̶

̶A̶n̶g̶a̶j̶ă̶m̶ ̶̶̶r̶̶̶e̶̶̶d̶̶̶a̶̶̶c̶̶̶t̶̶̶o̶̶̶r̶̶̶i̶̶̶ ̶̶̶ ̶ş̶i̶ ̶c̶o̶r̶e̶s̶p̶o̶n̶d̶e̶n̶ţ̶i̶ ̶̶̶r̶̶̶e̶̶̶g̶̶̶i̶̶̶o̶̶̶n̶̶̶a̶̶̶l̶̶̶i̶̶̶ ̶̶̶ ̶ş̶i̶ ̶d̶i̶n̶ ̶d̶i̶a̶s̶p̶o̶r̶a̶ ̶r̶o̶m̶â̶n̶ă̶

Încheiem parteneriate cu noi publicaţii şi site-uri de media

marți, 24 noiembrie 2015

▇ NewsNet Creştin la 3.000.000 de vizualizări

În această dimineaţă, NewsNet Creştin a atins pragul de 3 milioane de vizualizări. 
Mai repede decât ne-am imaginat. 
Suntem încă pe platforma Blogspot după doi ani şi câteva zile de existenţă. 
Pentru mai multe detalii legate de viziunea nostră, vezi şi:

Florin Ianovici la Biserica Baptistă nr.2 Timişoara


Gândul.info: Controale ISU la biserici: 700 de deficienţe la 300 de lăcaşuri de cult

Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă a verificat 300 de lăcaşe de cult. În urma controalelor au fost descoperite 700 de deficienţe din sfera celor de natură să crească pericolul enoriaşilor în caz de incendiu.

În urma verificărilor efectuate de ISU în lăcaşurile de cult, 300 dintre acestea au primit aproximativ 500 de avertismente, unele având spaţiul pentru lumânări lângă materiale inflamabile.

Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Dealul Spirii a efectuat anul acesta controale de prevenire la 301 unităţi de cult, dintre care 278 de biserici, 17 mănăstiri şi o patriarhie. Au fost constatate 708 deficienţe pentru care s-au aplicat 497 de avertismente, iar din numărul total de lăcaşuri de cult controlate anul acesta, 21 nu au obţinut autorizaţie de securitate de incendiu.

Continuarea pe www.gandul.info

Adevărul.ro: Drama românului din Norvegia lăsat fără cei cinci copii, luaţi din familie cu Poliţia, continuă. Ministerul Afacerilor Externe din România confirmă cazul

Calvarul lui Marius şi Ruth Bodnariu, o familie mixtă româno-norvegiană rămasă fără cei cinci copii luaţi de Protecţia Copilului din Norvegia continuă. Autorităţile norvegiene au decis, luni, păstrarea copiilor şi intentarea unui proces celor doi părinţi. Nici la o săptămână de la luarea copiilor cu Poliţia, părinţii nu au primit detalii cu privire la acuzaţiile care li se aduc.

Cazul familiei româno-norvegiene Bodnariu Marius şi Ruth,  relatat pe larg de ziarul „Adevărul”, este încă departe de a se fi terminat. La o săptămână de la intervenţia în forţă a autorităţilor norgeviene, care i-au luat familiei Bodnariu copiii cu Poliţia, după ce s-ar fi depus un denunţ în care familia Bodnariu este acuzată de „creştinism radical şi îndoctrinarea copiilor”, cei doi soţi nu ştiu încă detalii cu privire la acuzaţiile care li se aduc. Fratele lui Daniel Bodnariu, care este stabilit în România şi care aduce noutăţi cu privire la situaţia familiei Bodnariu din Norvegia, a anunţat că cei patru copii mai mari ai familiei au fost audiaţi luni de autorităţile norvegiene, care au decis păstrarea copiilor şi deschiderea unui proces.

Citeste mai mult: adev.ro/nybbyi

Întâlnire de tineret la Alba Iulia


Noutate editorială: O țară ideală - de Iosif Țon


Premisa, ideea centrala si concluzia principală a lucrarii de fata ar putea fi sintetizate astfel: Imparatia lui Dumnezeu reprezinta o entitate deja instalata pe pamant de Isus din Nazaret.

Ea este instaurata, intr-o prima faza, in individ, dar tinta finala este crearea unei societati ideale, in care intreaga umanitate devine asemenea comunitatii care este in ceruri.

Cei care au deja Imparatia in ei devin "lucratori cu Dumnezeu", contribuind la edificarea Imparatiei in familie, in comunitate, in intreaga societate. 

Pentru comenzi: 0256 284912 / comenzi@alfaomega.tv / www.alfaomega.tv/librarie

Aniversare 25 de ani la Centrul Creștin Emanuel București


✡ Jerusalem Dateline: O vedere panoramică a Israelului

Articol eliminat


Concert Moriah Band la Biserica Baptistă Maranata București


Conferința organizațiilor Wycliffe din Centrul și Estul Europei la Oradea - Biblia pentru toate națiunile

– DURERILE CREȘTERII – 
După ce ne-am mutat din Ghana în Africa de Sud, Levi, băiatul nostru, a început să se plângă de dureri la încheieturile de la genunchi. Durerile au crescut așa încât în câteva dimineți l-am găsit deplasându-se prin casă, târându-se pe jos din cauza durerilor. Ne-am speriat că are ceva probleme de oase, și nu va mai putea umbla nici o dată. Atunci am aflat de la medic că sunt dureri de creștere. Perioada prin care trec organizațiile Wycliffe din centrul și estul Europei se poate asemăna cu aceste dureri. Trecem printr-o perioadă de schimbări și transformări strategice majore. In acord cu Viziunea 2025, dorim să începem traducerea Bibliei în cele aproximativ 1800 de limbi care încă o așteaptă, până în anul 2025. Mai avem doar zece ani până atunci! De aceea ne-am întâlnit pe 17-19 noiembrie, tocmai pe tema aceasta, „Durerile Creșterii„, pentru a căuta fața lui Dumnezeu, și a ne ajuta unii pe alții în acest proces. De curând Levi a fost pe podium la o competiție de atletism, ceea ce îmi dă speranța că putem ajunge și noi, de la faza în care ne târâm în lucrare, la câștigarea premiului în alergarea noastră de a duce Evanghelia la toate popoarele lumii!

Pastor Ghiță Mocan – Atentat la mărturia creștină

Cunosc familia Bodnariu demult. Eram student, iar părinții lui Marius (bunicii copiilor răpiți de norvegini) erau membri de seamă ai Bisericii Penticostale Filadelfia din București. Am devenit apoi slujitor în acestă biserică, așa că am reușit să-i admir mai mult. Erau implicați în lucrarea Domnului, atenți la nevoile semenilor și plăcuți înaintea tuturor. Unul dintre fiii lor, Daniel, este în prezent pastor asistent al acestei biserici. Deci, despre o astfel de familie vorbim aici!
De câteva zile bune, autoritățile norvegiene au o cu totul altă părere. Dintr-un exces de zel în apărarea laicității statului și dintr-o crasă lipsă de umanitate, au pus mâna pe copiii lui Marius și a lui Ruth, pentru că aceștia reprezintă un pericol public. Fetița cea mare spuse unor colegi despre Isus, ba chiar cântase cântările Domnului (se vede treaba că „pe un pământ străin”). Corpul profesoral s-a dovedit mai vigilent decât niciodată, așa că au împins lucrurile până la dramă. Cu acte în regulă, în numele unei legi care ar trebui să apere copilul, minorii au fost săltați cu o violență psihologică greu de imaginat și târâți într-o anchetă surdă. Părinții sunt disperați (care n-am fi la fel?!), comunitatea românească alertată (nu doar cea penticostală) și, încet-încet, foruri internaționale implicate în caz. Tragedia unor oameni simpli, dar credincioși, face acum înconjurul lumii, stârnind reacții de solidaritate de unde nici nu te aștepți.
O indignare profundă ne încearcă inimile, cu toate că o temperăm zilnic prin rugăciuni de mijlocire.
Continuarea pe www.coramdeo.ro
Articol eliminat

Accente: O nouă definiţie pentru „creştinii evanghelici”

Numeroase studii au încercat să capteze opiniile şi practicile evanghelicilor în Statele Unite şi în alte ţări cu tradiţie creştină. De la practica zeciuelii şi până la înclinaţiile politice, evanghelicii se identifică ca atare, în general, în cadrul unor investigaţii şi sondaje. Datorită faptului că investigatorii folosesc diferite metode pentru a-i identifica pe aceştia, rezultatele diferă în fiecare sondaj. Chiar în Statele Unite, numărul estimativ de credincioşi evanghelici, oscilează între 23 % şi 35 % din populaţi adultă americană.
Asociaţia Naţională a Evanghelicilor din Statele Unite (NAE), a iniţiat în urmă cu doi ani o investigaţie a credinţelor evanghelicilor, cu scopul de a stabili o definiţie a termenului „evanghelic”, pentru folosirea acesteia în viitor de către investigatori, într-o manieră precisă şi consistentă. După doi ani de activitate, în colaborare cuLifeWay Research, definiţia a fost elaborată, revizuită şi i s-a probat validitatea.
Evanghelicii au fost înţeleşi greşit şi rău catalogaţi de foarte multe ori, şi în mare măsură acest lucru se datorează unei identificări inconsistente în cadrul investigaţiilor”, a spus Leith Anderson, preşedintele NAE. „Acum însă, avem o metodă de măsură a credinţei evanghelice, ce conferă încredere”.
Definiţia elaborată de NAE / LifeWay Research include patru declaraţii, la care cei ce sunt investigaţi trebuie să fie foarte de acord, pentru a putea fi catalogaţi ca şi evanghelici:
  • Biblia este autoritatea cea mai înaltă pentru credinţa mea.
  • Este foarte important pentru mine personal să-i încurajez pe necreştini să se încreadă în Isus Hristos ca Mântuitor personal.
  • Moartea lui Isus Hristos este singura jertfă ce poate să elimine pedeapsa pentru păcatul meu.
  • Numai acei ce se încred în Isus Hristos ca Mântuitor personal, primesc darul fără plată al lui Dumnezeu, mântuirea veşnică.
Continuarea pe www.benidradici.com

Concert Cătălin Ciuculescu Band la Sala Lira Reșița


† Comunicat – Familia Bodnariu

Cum era de așteptat, deși doream alt deznodământ, serviciile sociale norvegiene au intentat un proces legal împotriva familiei Bodnariu, Marius și Ruth.

Deoarece părinților nu li s-a permis să participe la audierea copiilor și nici la declarația de acuzare, toate informațiile pe care le avem prin avocatul care reprezintă familia Bodnariu sunt sumare și incomplete.

Deși am putea deja să spunem multe lucruri în favoarea părinților, dorim să o facem în mod documentat, imediat ce vom intra în posesia documentației acestui caz, la care părinții nu au încă acces.

Aceasta sperăm să se întâmple cât mai curând în zilele următoare.

Apelăm din nou la încrederea dumneavoastră a tuturor în inocența și dreptatea acestei familii și continuăm să ne rugăm și să adunăm semnături la petiția de suport.
Daniel Bodnariu

✉ Scrisoare misionară: Elisei Popa, Mongolia

Dragi frați și surori,           

     Au trecut 6 luni de când sunt în Mongolia. Prin Harul Domnului am cunoscut mulți oameni și mi s-au deschis multe oportunități de slujire.
   
Am putut să descopăr mai bine cultura mongolă implicându-mă cu liderii bisericilor în proiectele de evanghelizare, dar și implicând necreștini în proiectele noastre, ajutându-ne în diferite moduri. La proiectul de construcție am lucrat cu 3 mongoli necreștini. Timp de mai multe zile le-am vestit Evanghelia într-un mod diferit de cum o fac în capitală. Am trăit cu ei diferite experiențe și am putut explica practic unele învățături date de Domnul Isus.

      Dumnezeu mi-a modelat mult caracterul și m-a învățat multe lucruri la care nu mă gândisem când am venit aici.

        Predicând Evanghelia în biserici, la grupurile de ucenicizare, la întâlnirile cu liderii bisericilor, la școala cu profesori necreștini, înțeleg tot mai mult câtă nevoie este ca lumina lui Dumnezeu să pătrundă în întunericul acestei națiuni. Este nevoie ca Evanghelia să fie vestită în întregime și fără învățături eronate. Întâlnim des învățători și învățături false, care Îl dezonorează pe Dumnezeu și Cuvântul Său. Aceasta este una dintre luptele pe care le avem de dus. Vrem ca Evanghelia care ne-a schimbat viața și ne-a mântuit să fie vestită cu putere și fără erezii printre mongoli. 

   Luptați împreună cu noi, inplicându-vă și susținând în rugăciune lucrarea din Mongolia!