După 7 ani de existenţă, cu peste 31 000 de postări, cu peste 50 de milioane de vizualizări (50 025 543 la 29.09.2020), cu peste 55 000 de abonaţi la newsletter-ul zilnic, cu un record de 197.071 accesări într-o singură zi, devenind astfel portalul de ştiri creştine din România cu cea mai rapidă creştere şi cu cele mai multe vizualizări, părăsim platforma Blogger şi:

̶S̶u̶n̶t̶e̶m̶ ̶î̶n̶ ̶c̶o̶n̶s̶t̶r̶u̶c̶ţ̶i̶a̶ ̶u̶n̶u̶i̶ ̶s̶i̶t̶e̶ ̶p̶r̶o̶f̶e̶s̶i̶o̶n̶a̶l̶,̶ ̶a̶d̶a̶p̶t̶a̶t̶ ̶c̶e̶r̶i̶n̶ţ̶e̶l̶o̶r̶ ̶t̶e̶h̶n̶o̶l̶o̶g̶i̶e̶i̶ ̶m̶o̶d̶e̶r̶n̶e̶

̶A̶n̶g̶a̶j̶ă̶m̶ ̶̶̶r̶̶̶e̶̶̶d̶̶̶a̶̶̶c̶̶̶t̶̶̶o̶̶̶r̶̶̶i̶̶̶ ̶̶̶ ̶ş̶i̶ ̶c̶o̶r̶e̶s̶p̶o̶n̶d̶e̶n̶ţ̶i̶ ̶̶̶r̶̶̶e̶̶̶g̶̶̶i̶̶̶o̶̶̶n̶̶̶a̶̶̶l̶̶̶i̶̶̶ ̶̶̶ ̶ş̶i̶ ̶d̶i̶n̶ ̶d̶i̶a̶s̶p̶o̶r̶a̶ ̶r̶o̶m̶â̶n̶ă̶

Încheiem parteneriate cu noi publicaţii şi site-uri de media

marți, 24 noiembrie 2015

Accente: O nouă definiţie pentru „creştinii evanghelici”

Numeroase studii au încercat să capteze opiniile şi practicile evanghelicilor în Statele Unite şi în alte ţări cu tradiţie creştină. De la practica zeciuelii şi până la înclinaţiile politice, evanghelicii se identifică ca atare, în general, în cadrul unor investigaţii şi sondaje. Datorită faptului că investigatorii folosesc diferite metode pentru a-i identifica pe aceştia, rezultatele diferă în fiecare sondaj. Chiar în Statele Unite, numărul estimativ de credincioşi evanghelici, oscilează între 23 % şi 35 % din populaţi adultă americană.
Asociaţia Naţională a Evanghelicilor din Statele Unite (NAE), a iniţiat în urmă cu doi ani o investigaţie a credinţelor evanghelicilor, cu scopul de a stabili o definiţie a termenului „evanghelic”, pentru folosirea acesteia în viitor de către investigatori, într-o manieră precisă şi consistentă. După doi ani de activitate, în colaborare cuLifeWay Research, definiţia a fost elaborată, revizuită şi i s-a probat validitatea.
Evanghelicii au fost înţeleşi greşit şi rău catalogaţi de foarte multe ori, şi în mare măsură acest lucru se datorează unei identificări inconsistente în cadrul investigaţiilor”, a spus Leith Anderson, preşedintele NAE. „Acum însă, avem o metodă de măsură a credinţei evanghelice, ce conferă încredere”.
Definiţia elaborată de NAE / LifeWay Research include patru declaraţii, la care cei ce sunt investigaţi trebuie să fie foarte de acord, pentru a putea fi catalogaţi ca şi evanghelici:
  • Biblia este autoritatea cea mai înaltă pentru credinţa mea.
  • Este foarte important pentru mine personal să-i încurajez pe necreştini să se încreadă în Isus Hristos ca Mântuitor personal.
  • Moartea lui Isus Hristos este singura jertfă ce poate să elimine pedeapsa pentru păcatul meu.
  • Numai acei ce se încred în Isus Hristos ca Mântuitor personal, primesc darul fără plată al lui Dumnezeu, mântuirea veşnică.
Continuarea pe www.benidradici.com

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.