După 7 ani de existenţă, cu peste 31 000 de postări, cu peste 50 de milioane de vizualizări (50 025 543 la 29.09.2020), cu peste 55 000 de abonaţi la newsletter-ul zilnic, cu un record de 197.071 accesări într-o singură zi, devenind astfel portalul de ştiri creştine din România cu cea mai rapidă creştere şi cu cele mai multe vizualizări, părăsim platforma Blogger şi:

̶S̶u̶n̶t̶e̶m̶ ̶î̶n̶ ̶c̶o̶n̶s̶t̶r̶u̶c̶ţ̶i̶a̶ ̶u̶n̶u̶i̶ ̶s̶i̶t̶e̶ ̶p̶r̶o̶f̶e̶s̶i̶o̶n̶a̶l̶,̶ ̶a̶d̶a̶p̶t̶a̶t̶ ̶c̶e̶r̶i̶n̶ţ̶e̶l̶o̶r̶ ̶t̶e̶h̶n̶o̶l̶o̶g̶i̶e̶i̶ ̶m̶o̶d̶e̶r̶n̶e̶

̶A̶n̶g̶a̶j̶ă̶m̶ ̶̶̶r̶̶̶e̶̶̶d̶̶̶a̶̶̶c̶̶̶t̶̶̶o̶̶̶r̶̶̶i̶̶̶ ̶̶̶ ̶ş̶i̶ ̶c̶o̶r̶e̶s̶p̶o̶n̶d̶e̶n̶ţ̶i̶ ̶̶̶r̶̶̶e̶̶̶g̶̶̶i̶̶̶o̶̶̶n̶̶̶a̶̶̶l̶̶̶i̶̶̶ ̶̶̶ ̶ş̶i̶ ̶d̶i̶n̶ ̶d̶i̶a̶s̶p̶o̶r̶a̶ ̶r̶o̶m̶â̶n̶ă̶

Încheiem parteneriate cu noi publicaţii şi site-uri de media

joi, 12 noiembrie 2015

Conferinţa "Ești liber la fapte bune" cu Sunny Trancă la Londra


Pastor Costel Ghioancă – Diversiunea pildei fiului risipitor în cazul Colectiv

Tragedia anului continuă, încă, în cazul clubului Colectiv. Durerea prin care trec cei direct implicaţi este cunoscută, poate, doar de către cei care au trecut prin situaţii similare. Este bine să facem tot ce putem pentru ei: să  le vestim Evanghelia, să ne rugăm, să plângem cu ei, să-i ajutăm financiar, să-i consiliem etc. Toate sunt bune şi lucruri de aşteptat din partea copiilor lui Dumnezeu. 

Nu pot să nu constat totuşi o diversiune spirituală privitoare la cazul situaţiei tragice de la Club. Este, aşa-numita, diversiune a pildei fiului risipitor. Ce e cu această pildă (parabolă)?
Pe scurt, pilda se găseşte în Evanghelia după Luca 15, şi face parte dintr-un triplet de pilde (”Pildele Bucuriei”), alături de pilda oiței pierdute și a bănuțului pierdut.  Un fiu se răzvrătește împotriva tatălui său, îi cere partea de moștenire care i se cuvine și pleacă în lumea largă să-și trăiască viața. Trăiește într-un mod păcătos și iresponsabil, rămâne fără bani și prieteni, ajunge în zdrențe și muritor de foame. În cele din urmă, îi vine mintea la cap și hotărăște să se întoarcă acasă spre a fi primit nu ca fiu, ci ca un slujitor în casa tatălui. Prin contrast, tatăl îl primește cu multă bucurie și îl reabilitează potrivit cu statutul de fiu. Fratele lui mai mare se supără pentru această atitudine de bunăvoință și iertare arătată de tatăl față de fiul mic, și refuză să se bucure de întoarcerea acasă a ”fiului risipitor”.
Ideea acestei pilde este: Dumnezeu îi primește pe cei ce se pocăiesc, iar noi nu trebuie să judecăm pe nimeni care se întoarce la Tatăl din depravarea sa. Ce legătură are acest lucru cu situația de la Colectiv?

Luigi Mițoi – Între judecata DREPTĂȚII şi restaurarea IUBIRII divine (8 Noiembrie 2015)

Vezi şi alte resurse în pagina

Rodica Mocan și Emil Bartoș la Centrul de Afaceri Maris Arad


Revolta tinerilor din România

Thomas Jefferson, unul din fondatorii Republicii Americane, scria ca tot la 20 de ani ar trebui sa aibe loc in America o revolutie noua, pentru a arata puterii ca adevarata autoritate in stat sunt cetatenii nu statul. Sugestia lui Jefferson nu s-a repetat in America dar pare sa se repete in Romania. De la 1776 incoace America a trecut si ea prin convulsii sociale, exemplificate in miscarea pentru drepturi civile ale polulatiei de culoare pe la mijlocul secolului trecut, ori exploziile anarhiste ocazionale de tipul celor recente din Baltimore, Ferguson (Missouri) ori Waller (Texas). In Romania, insa, periodic se produce o "revolutie" ori "revolta". La o generatie dupa revolutia anticomunista din decembrie 1989, in ianuarie 2012 tinerii Romaniei s-au revoltat, reusind, in final, sa cauzeze prabusirea unui guvern care a impus o politica de austeritate pentru a evita transformarea Romaniei intr-o Grecie falimentara. Revolta lor a adus la putere un guvern nou, alcatuit in mare parte din tineri, barbati si femei care si-au dobindit studiile superioare in perioada post-comunista, unii dintre ei in strainatate, in tari cu traditii democratice. Dupa mai bine de trei ani de guvernare sub noua clasa politica, tineretul Romaniei rabufneste din nou si asa ne confruntam cu Marea Revolta a Tinerilor din 2015. Ce e comun revoltelor din 2012 si 2015 e tema anticoruptie si insistenta pe integritate in politica si viata publica a tarii. Acestea sunt deziderate cu care orice om cu discernamint este si trebuie sa fie de acord. Dar e deasemenea important de observat ca generatia tanara, cea care acuza pe cei dinaintea lor de coruptie si hotie politica, e generatia care ea insasi, ajunsa la putere in 2012, a facut la fel. Observatia e trista si impune citeva comentarii.

✡ Jerusalem Dateline - Știri creștine din Israel: Onorarea creștinilor care au ajutat la nașterea statului evreiesc


Onorarea creștinilor sioniști care au ajutat la fondarea statu...
Liderii israelieni îi onorează pe creștinii care au ajutat la nașterea statului evreiesc. Un muzeu cu o tehnologie inovatoare le spune povestea. Timp de 2000 de ani, creștinii au jucat un rol important în ajutorarea poporului evreu. Israelienii și turiștii pot afla mai multe despre contribuțiile lor la un nou centru din Ierusalim. Muzeul "Friends of Zion'' se află în centrul Ierusalimului și constituie mărturia a mii de creștini care au susținut poporul evreu generații la rând și au luat parte la visul sionist de a fonda statul Israel. ''Nu vorbim de milioane, de zeci de milioane, ci de sute de milioane de ne-evrei sioniști'', a afirmat Mike Evans. Fostul președinte israelian Shimon Peres și alți demnitari și prieteni din întreaga lume au participat la marea deschidere. ''Oamenii curajoși comemorați în acest muzeu sunt eroi. Ei întruchipează demnitatea umană, respectul pentru viața umană, curajul omenesc, speranța umanității. Prieteni creștini ai Sionului, vă mulțumesc!'', a afirmat Shimon Peres.Nu doar creștinii evanghelici, ci creștinii de toate nuanțele, evreii, evreii seculari, evreii ortodocși sunt entuziasmați să audă povestea oamenilor care au stat alături ca prieteni ai Sionului. Fondatorul Mike Evans a declarat că ''Friends of Zion'' va fi mult mai mult decât un muzeu:''Va fi un institut de cercetare care va mobiliza prietenii ne-evrei. Va reprezenta o rețea de comunicare pentru a transmite adevărul în timp real.'' Această rețea de comunicare folosește tehnologie de ultima oră, cu prezentări audiovizuale. Acestea includ expoziții 3D, hărți captivante și iluminare uluitoare create de israelieni localnici. Reacția a fost una pozitivă. ''Israelienii care vizitează muzeul sunt deseori înlăcrimați. Peste 50% dintre vizitatori sunt israelieni. Vestea se va răspândi în întreaga națiune. Grupuri de elevi ne vor vizita regulat, precum și alți oameni din țară. Ne bucurăm că vor auzi mesajul dragostei lui Dumnezeu pentru ei exprimat prin creștini născuți din nou'', a afirmat Wayne Hilsden.Peres i-a mulțumit lui Evans și a recunoscut onorarea creștinilor sioniști în acest muzeu prin citarea cuvintelor regelui David. ''Căci el nu se clatină niciodată; pomenirea celui neprihănit ține în veci.'' Stire difuzata in emisiunea Jerusalem Dateline 101 - noiembrie 2015 - ultimele știri creștine: http://alfaomega.tv/stiri/stiri-despre-israel
Posted by Alfa Omega Tv on 12 Noiembrie 2015

Liderii israelieni îi onorează pe creștinii care au ajutat la nașterea statului evreiesc. Un muzeu cu o tehnologie inovatoare le spune povestea. 

Timp de 2000 de ani, creștinii au jucat un rol important în ajutorarea poporului evreu. Israelienii și turiștii pot afla mai multe despre contribuțiile lor la un nou centru din Ierusalim. Muzeul "Friends of Zion'' se află în centrul Ierusalimului și constituie mărturia a mii de creștini care au susținut poporul evreu generații la rând și au luat parte la visul sionist de a fonda statul Israel. 
''Nu vorbim de milioane, de zeci de milioane, ci de sute de milioane de ne-evrei sioniști'', a afirmat Mike Evans.

Ziua Mondială a Bibliei la Liceul Teologic Baptist Timișoara


♫ Concert Corul Zorilor - "Imnuri vechi și noi" la București și Zărnești


Iuliu Centea la Stuttgart, Germania


✉ Scrisoare misionară: Familia Dubei, Africa de Sud

Florin Ianovici – Frații fratelui mai mare

Luca 15:28 "El s-a întărâtat de mânie şi nu voia să intre în casă. Tatăl său a ieşit afară şi l-a rugat să intre."
Am tăcut pentru că în fața durerii trebuie să vorbească faptele. Nu mi-am dorit nicio clipă să exprim public ceea ce simt, ceea ce am gândit în aceste zile grele pentru orice om care este părinte, frate, prieten, semen cu cei ce se zbat între viață și moarte pe paturi de spital.
Dar sunt obligat să vorbesc pentru că iubesc adevărul Bibliei, cuvântul vieții, care trebuie ținut sus.
Sunt anumiți consumatori de oxigen în biserici care proclamă mai degrabă justiția satanei decât iubirea harului. Ei etichetează atotștiutori pe cei ce au fost în clubul Colectiv ca sataniștii care au primit pedeapsa justiției divine.
Ce bine că nu au ars locațiile unde fiul păcătos și-a risipit averea cu femeile destrăbălate. Lacrimile tatălui au mers pe urmele celui pierdut și probabil de aceea nu a luat foc nimic. Astăzi de la suflet până la gând, de la vorbe până la fapte, atîtea s-au uscat. Sfinții de azi au venit din cloaca mizeră a lumii și au ieșit de sub întunericul diavolului, doar pentru că Isus nu a renunțat la ei. Mulțumesc, Doamne, că nu ai întrebat pe fratele mai mare dacă mă pot întoarce acasă…!