După 7 ani de existenţă, cu peste 31 000 de postări, cu peste 50 de milioane de vizualizări (50 025 543 la 29.09.2020), cu peste 55 000 de abonaţi la newsletter-ul zilnic, cu un record de 197.071 accesări într-o singură zi, devenind astfel portalul de ştiri creştine din România cu cea mai rapidă creştere şi cu cele mai multe vizualizări, părăsim platforma Blogger şi:

̶S̶u̶n̶t̶e̶m̶ ̶î̶n̶ ̶c̶o̶n̶s̶t̶r̶u̶c̶ţ̶i̶a̶ ̶u̶n̶u̶i̶ ̶s̶i̶t̶e̶ ̶p̶r̶o̶f̶e̶s̶i̶o̶n̶a̶l̶,̶ ̶a̶d̶a̶p̶t̶a̶t̶ ̶c̶e̶r̶i̶n̶ţ̶e̶l̶o̶r̶ ̶t̶e̶h̶n̶o̶l̶o̶g̶i̶e̶i̶ ̶m̶o̶d̶e̶r̶n̶e̶

̶A̶n̶g̶a̶j̶ă̶m̶ ̶̶̶r̶̶̶e̶̶̶d̶̶̶a̶̶̶c̶̶̶t̶̶̶o̶̶̶r̶̶̶i̶̶̶ ̶̶̶ ̶ş̶i̶ ̶c̶o̶r̶e̶s̶p̶o̶n̶d̶e̶n̶ţ̶i̶ ̶̶̶r̶̶̶e̶̶̶g̶̶̶i̶̶̶o̶̶̶n̶̶̶a̶̶̶l̶̶̶i̶̶̶ ̶̶̶ ̶ş̶i̶ ̶d̶i̶n̶ ̶d̶i̶a̶s̶p̶o̶r̶a̶ ̶r̶o̶m̶â̶n̶ă̶

Încheiem parteneriate cu noi publicaţii şi site-uri de media

joi, 29 octombrie 2015

Ziua Mulţumirii la Liceul Creştin LOGOS Bistrița



30 Octombrie 
e ziua multumirii 
la Liceul Crestin LOGOS

,,Toamna si roadele ei" 
e activitatea care ne uneste, 
an de an, 
pentru a-i aduce lui Dumnezeu
 multumirile noastre.

Liceul Crestin Logos

Pastor Ionel Tuţac – Cum sā contracarām Halloween-ul?

În aceste zile toatā lumea scrie sau vorbeste despre Halloween. Unii sunt preocupati de istoria sārbātorii si de rāspândirea ei, altii sunt fascinati de costumele si de personajele ce isi fac simtitā prezenta in sarbatoare, în timp ce altii discutā despre efectele pe care aceasta le are asupra copiilor si tinerilor.
Din pācate prea putini sunt aceia care se gândesc cum sā contracareze expansiunea acestei sārbātori. Teama de a nu intra in conflict cu promotorii acestui eveniment sau de a nu strica distractia "nevinovata" de o zi a generatiei tinere ne determinā pe multi dintre noi sā tācem în astfel de situatii.
Am auzit nenumarate voci care afirmā:" Nu se poate ca o noapte de distractie, in care tinerii se uitā la filme horror sau se îmbracā în vrājitoare sau demoni, sā deturneze crestinul de la drumul care duce înspre cer!"
Si totusi, aceastā sārbātoare care pare, aparent, inofensiva, are efecte negative nebānuite asupra fiintei umane.
Ea îi învatā pe oameni sā celebreze rāul, ea îi împinge pe unii sā intre în mod inconstient sub influenta fortelor malefice sau sā-si punā capāt vietii.
Oare ce-ar trebui sā facā crestinii pentru a contracara acest fenomen? Ce-ar trebui sā le spunā pārintii copiilor lor? Ce ar trebui sā-i învete pāstorii pe membri bisericii? Este o întrebare pe care mi-am pus-o într-un mod repetat în aceste zile. Desi nu sunt un expert în analiza acestei sārbātori, as vrea sā ofer câteva sugestii practice pentru contracararea acestui fenomen.

1. Sā afirmām originile malefice ale acestei sārbātori

Desi este o sārbātoare religioasā, Halloween nu este o sārbātoare crestinā. Originea ei se aflā în religiile pāgâne. Romanii celebrau Parentalia sau festivalul mortii, iar celtii organizau sārbātoarea zeului Samhaim, zeul mortii. În ambele sārbātori exista ideea cā spiritele malefice se întorc pe pāmânt sā viziteze si sā bântuie casele oamenilor. Pentru a nu supāra spiritul rāu, romanii si celtii organizau ceremonii religioase în care se aduceau ofrande. Halloween-ul este o sārbātoare a celebrārii fortelor întunerecului. Este un prilej de proslavire a zeului mortii, nu a Printului vietii. Acest adevār ar trebui sā-l stie orice crestin, chiar si cei care considerā cā sārbātoarea nu este decât un prilej de distractie. Vizionarea de filme horror, petrecerile satanice din cimitire, sacrificarea unor animale si stropirea cu sânge a participantilor la celebrārile satanice, purtarea de costume hidoase, oferirea de ofrande pentru sufletul mortilor, promovarea indecentei si a imoralitatii nu fac parte din crezul si conduita copiilor lui Dumnezeu. Cu riscul de a fi considerati bigoti, retrograzi, trebuie sa avem curajul de a afirma despre caracterul diabolical al acestei sārbātori.

Aniversarea a 68 de ani de la inaugurarea Bisericii Penticostale Efrata Făget


La Ordinea Zilei: Halloween – Originile acestei sărbători demonice

Interviu cu
Pam LaBreche
Pam, impreuna cu sotul ei, Andy LaBreche, sunt misionari americani in Romania de multi ani. 

Discutam despre cum serba ea Halloween in Statele Unite cand era copil, despre originile acestei sarbatori demonice si despre situatia din zilele de azi.
Rubrică realizată și furnizată de către Ioan Ciobotă

În pofida persecuţiei, Evanghelia este vestită în Nigeria

Mii de creștini au fost uciși sau răpiţi anul acesta de către Boko Haram, grupul de militanţi islamişti care susține că a stabilit „Califatul” (Statul Islamic) în nordul Nigeriei.
     
La o scară mai mică, dar nu mai puțin devastatoare, creștinii sunt, de asemenea, ţinta nomazilor musulmani Hausa-Fulani, care au distrus sute de biserici și au ucis mii de creștini. Douăsprezece state din nord au adoptat legea islamică, iar creștinii sunt frecvent discriminaţi în această regiune, neavând acces la apă potabilă sau la asistenţă medical; creștinilor li se refuză accesul la educaţie (liceu sau la învățământul superior). Dar în pofida ameninţărilor continue şi a persecuţiei, mulți creștini continuă să vestească Evanghelia semenilor lor.
 
     De asemenea, numărul de atacuri sinucigaşe a crescut în ultima vreme în Nigeria. Aceste atacuri au ca ţintă populaţia din regiunea Lake Chad, cu extindere spre Camerun, Ciad şi Niger. În acest scop sunt folosite fete tinere, printre acestea numărându-se, conform unor bănuieli, şi fetele creştine răpite din Chibok în aprilie 2014.

Cosmin Henteş & Grupul Adonai la Biserica Penticostală Speranţa Oradea

Dragi prieteni,
Biserica Penticostală SPERANŢA din Oradea, jud. Bihor, vă invită joi 29 octombrie de la ora 18:00 la o seară specială de tineret. 

Invitat să predice Cuvântul lui Dumnezeu este fratele păstor Cosmin Henteş iar spre slava lui Dumnezeu va cânta grupul Adonai. Sunteţi aşteptaţi cu drag.

RVE Oradea

† Christian Dragomir – Domnul a hotărât ca Roxana să plece ACASĂ!

Am cunoscut-o pe Roxana anul trecut la o nunta. Nu stiam ce probleme are si cu ce situatii se confrunta. Mi-a atras atentia insa un moment special petrecut in cadrul nuntii. In timp ce cantam piesa “La Tine caut adapost”, cei care stateau la masa din fata mea (Roxana, Dani si familia lor) au inceput sa…planga. Mi s-a parut straniu ca la o nunta cineva sa planga. Am inteles imediat ca exista o problema dificila, dureroasa si fara prea multe sanse de rezolvare din punct de vedere omenesc. Dupa ce am terminat cantarea, Roxana a venit la mine si mi-a spus ca se simte incurajata de mesajul cantarilor mele si mai ales de Teodora si experientele pe care le avem cu ea. Mi-a spus direct: am cancer… atunci am inteles de ce ea si toti ceilalti de langa ea au inceput sa planga in timpul cantarii. Am incurajat-o atat cat am putut folosind cuvintele pe care Domnul mi le-a pus pe inima in acel moment. M-a impresionat taria de caracter, optimismul si mai ales credinta ce se reflecta din plin pe fata ei; o fata care, in mod inexplicabil radia de fericire in loc sa aiba urme de tristete si durere. Intelegeam atunci inca odata ce inseamna binecuvantarea Aronica din Numeri 6 “Fa sa straluceasca Lumina fetei Tale peste noi ! “
M-a impresionat povestea lor de dragoste, poveste despre care am vorbit multora mult timp dupa acel moment. Desi stia ca este bolnava, Dani a ales s-o iubeasca si s-o ia de sotie alegand sa-i fie alaturi “La rau si la bine” – de regula casniciile incep cu “La bine si la rau…” si din pacate cand se ajunge la rau oamenii dau inapoi. La ei a inceput invers, dovedind ca dragostea lor nu este conditionata de vreo….conditie umana ci doar de prezenta lui Dumnezeu in viata lor !

Şcoala Biblică Maranata – Scrisoare de informare: Sesiunea de toamnă 2015

           Iubiţi fraţi,

            Prin îndurarea Domnului, în perioada 24 - 29 august 2015, a avut loc sesiunea de toamnă a Şcolii Biblice Maranata – Biserica Dragostei, la Tabăra SperanțaHerina – județul Bistrița-Năsăud.
            Au participat  mai bine de 100 de suflete, din țară și din străinătate (Austria, SUA, Germania).


            Au slujit cu învăţătură:
 Ioan Panican: - Bunătatea lui Dumnezeu” – Iacob. 1: 17
 Ioan Panican: - “Binecuvântarea lui Dumnezeu” – Numeri 6: 22-27
Ioan Panican: - Viziunea și voia lui Dumnezeu pentru viața ta”– Mat.7:21-29
Ioan Panican: - Bucuria glorioasă” – Neemia 8:10
            
Caracterul lui Dumnezeu înseamnă bunatate și generozitate. Noi ne schimbăm în caracter, putem deveni buni sau răi. Dumnezeu nu Se schimbă, El este totdeauna bun, El este izvorul a tot ce este bun și frumos în viață. Generos ești atunci când dai și nu aștepti nimic în schimb. Să primim toată bunătatea lui Dumnezeu în viața noastră: În adevăr, făgăduinţele lui Dumnezeu, oricâte ar fi ele, toate în El sunt „da”; de aceea şi „Amin”, pe care-l spunem noi, prin El, este spre slava lui Dumnezeu. (2 Cor. 1:20)

           Aici pot fi fi două capcane:

  1. Credem că nu merităm bunătatea lui Dumnezeu.
  2. Ne mulțumim cu ce avem.
În bunătatea lui Dumnezeu nu sunt limitări.
Să ne încredem în bunătatea lui Dumnezeu și în timpuri grele. Domnul Și-a întins bunătatea peste Iosif și în închisoare. Domnul a fost cu Iosif şi Şi-a întins bunătatea peste el. L-a făcut să capete trecere înaintea mai marelui temniţei. (Geneza 39:21)
Bunătatea nu este produsul firii, nu vine dintr-o educație aleasă și nu este rezultatul unei predici bune. Este roada Duhului Sfânt și trebuie practicată: “dați-vă și voi toate silințele…” 2 Petru: 1:5
Binele este mai tare decât răul. Cei răi nu pot fi fericiți. (Ps. 1:5)
Bunătatea începe acasă. Dacă cei din familia ta cred că ești lipsit de bunătate și aspru, nu-i vei atrage niciodată la Hristos.
Pe măsură ce suntem mai ocupați, ne pierdem bunătatea față de alții, nu mai suntem amabili.
Fără bunătate, titlurile, ambițiile personale, dorința de a sluji pentru a deține controlul, și altele, sunt nimic. (1 Cor: 13:2)

Jurnalul.ro: Principele musulman care s-a convertit la creștinism: „Dacă mă omoară, voi merge cu Hristos”


Abdullah al-Sabah ar putea fi executat din cauza unei înregistrări video în care afirmă că s-a convertit la creștinism și că respinge Islamul.

Este vorba despre principele Kuweitului, țară musulmană în care doar 4% din locuitori sunt creștini. Abdullah al-Sabah face parte din familia regală a acestui stat și, în ciuda educației pe care a primit-o și a faptului că toate rudele sunt musulmane, a decis să renunțe la această credință.

Continuarea pe www.jurnalul.ro

Ascensiunea satanismului în America

E joia dinainte de Halloween, sarbatoarea duhurilor necurate. Sambata, 31 octombrie, in diferite parti ale lumii multi oameni se vor distra pe seama satanei si a duhurilor lui necurate, iar unii dintre ei i se vor inchina. Vor spune ca e o distractie inofensiva. Altii, insa, vor lua sarbatoarea duhurilor necurate mai in serios. Unii vor participa la ritualuri satanice nocturne, la sacrificarea de animale ori incendii, iar altii la incantatii ori ritualuri vrajitoresti. Satanismul e un fenomen in ascensiune in zilele noastre. Ia amploare. Influenteaza copiii, tinerii, profitul, spre bine, al companiilor care se profileaza pe promovarea ocultului, si, in general, pe toti cei fara minte. Pe cei neancorati in Cuvantul lui Dumnezeu, dezradacinati din invataturile sanatoase, si pe cei carre refuza sa creada ca exista satana ori duhuri necurate. Din nefericire, chiar si unii dintre noi au incetat sa mai creada in existenta reala a duhurilor necurate ori a satanei. Biblia ne spune de repetate ori si categoric ca exista un diavol, ingeri ai intunerecului, si duhuri necurate. Parca ne departam de aceste avertizari, si, intr-o oarecare masura, e de inteles, fiindca satana orbeste.

In ultimele decenii oamenii au fost marcarti de multele filmele oculte care au inundat cinematografelor. Ecranele cinematografelor au imblinzit duhurile necurate. Daca pina recent duhurile necurate erau portretizate doar in filme de groaza, in ultimii ani cinematografele au imblinzit duhurile necurate. Ele nu mai ingrozesc ci fascineaza. Intriga. Filmele au transformat duhurile necurate in magie, in fantezii asa zise inocente, fara sa isi dea seama ca in spatele acestor productii se afla un diavol real si duhuri necurate reale. Fie ca e vorba de Merlin, Hobbitt, Harry Potter, Lord of the Rings si alte productii cinematografice asemenatoare, suntem invitati sa acceptam ca nu exista duhuri necurate ci doar magii inocente care nu vatama. In Marea Britanie cultul si magia deja s-au impamintenit in cultura britanica a oamenilor de rind. [Detalii: www.theguardian.com/books/2012/feb/23/english-culture-magic-merlin-harry-potter]

Amploarea satanismului e un subiect tot mai frecvent intilnit in mass media si despre el scriem deseori in  buletinele noastre informative care apar martia. Astazi scriem despre ascensiunea lui nemaipomenita in America.