După 7 ani de existenţă, cu peste 31 000 de postări, cu peste 50 de milioane de vizualizări (50 025 543 la 29.09.2020), cu peste 55 000 de abonaţi la newsletter-ul zilnic, cu un record de 197.071 accesări într-o singură zi, devenind astfel portalul de ştiri creştine din România cu cea mai rapidă creştere şi cu cele mai multe vizualizări, părăsim platforma Blogger şi:

̶S̶u̶n̶t̶e̶m̶ ̶î̶n̶ ̶c̶o̶n̶s̶t̶r̶u̶c̶ţ̶i̶a̶ ̶u̶n̶u̶i̶ ̶s̶i̶t̶e̶ ̶p̶r̶o̶f̶e̶s̶i̶o̶n̶a̶l̶,̶ ̶a̶d̶a̶p̶t̶a̶t̶ ̶c̶e̶r̶i̶n̶ţ̶e̶l̶o̶r̶ ̶t̶e̶h̶n̶o̶l̶o̶g̶i̶e̶i̶ ̶m̶o̶d̶e̶r̶n̶e̶

̶A̶n̶g̶a̶j̶ă̶m̶ ̶̶̶r̶̶̶e̶̶̶d̶̶̶a̶̶̶c̶̶̶t̶̶̶o̶̶̶r̶̶̶i̶̶̶ ̶̶̶ ̶ş̶i̶ ̶c̶o̶r̶e̶s̶p̶o̶n̶d̶e̶n̶ţ̶i̶ ̶̶̶r̶̶̶e̶̶̶g̶̶̶i̶̶̶o̶̶̶n̶̶̶a̶̶̶l̶̶̶i̶̶̶ ̶̶̶ ̶ş̶i̶ ̶d̶i̶n̶ ̶d̶i̶a̶s̶p̶o̶r̶a̶ ̶r̶o̶m̶â̶n̶ă̶

Încheiem parteneriate cu noi publicaţii şi site-uri de media

marți, 27 octombrie 2015

Ziua Internaţională de Rugăciune a femeilor baptiste la Biserica Emanuel Timişoara


☊ Consultaţii medicale la Biserica ELIM Ploieşti


1 Noiembrie 2015 – Ziua Internaţională de rugăciune pentru Biserica Prigonită

În anul 1996, o coaliţie de organizaţii creştine a decis că Biserica mondială nu mai putea să rămână în tăcere. Lumea era consternată de informaţiile care circulau conform cărora în sec. XX, au murit pentru credinţa lor mai multe persoane decât în toate celelalte 19 secole luate împreună. Astfel, s-a emis o declaraţie, prin care organizaţiile creştine, se angajau să pună capăt „la tăcerea noastră faţă de suferinţa tuturor celor ce sunt prigoniţi din cauza credinţei lor”.
Surprinzător în acel moment, oamenii din 110 ţări s-au unit să se roage pentru cei persecutaţi, în acel prim an. Evenimentul era îndreptat în special spre ţări precum China, Sudan şi Iran, unde creştinii sufereau o cruntă persecuţie, dar nu au neglijat nici alte zone ale lumii unde Biserica era persecutată. Această conştientizare a situaţiei i-a determinat pe organizatori ca acest eveniment să fie organizat în fiecare an.
Biserici din toată lumea se unesc acum în rugăciune pentru milioanele de fraţi creştini ce suferă hărţuire, tortură, arestări, închisoare şi chiar moarte, pur şi simplu, din cauza credinţei lor şi în toţi aceşti ani, ca răspuns la rugăciune, s-au văzut rezultate surprinzătoare (http://www.csw.org.uk/idop)
Anul acesta ziua de 1 Noiembrie este declarată Ziua Internaţională de Rugăciune pentru Biserica Prigonită. De fapt nu este vorba doar de această zi, ci evenimentul se va extinde pentru întreaga lună noiembrie, în funcţie de alegerea celor ce vor să se implice. Astfel, Alianţa Evanghelică Mondială (WEA), promovează primele două duminici ale lunii, respectiv 1 şi 8 Noiembrie, constatând conform datelor primite că în 1 Noiembrie se vor unii în rugăciune în special creştinii din emisfera nordică, iar pentru 8 Noiembrie s-au rezervat creştinii din emisfera sudică.

Peste 2000 de biserici din Marea Britanie și-au închis porţile

Circa doua mii de biserici din Marea Britanie si-au inchis portile din cauza participarii scazute la reuniuni si sunt active numai la ocazii speciale cum ar fi Pastele sau Craciunul.

Biserica Anglicana a cunoscut o scadere accentuata a credinciosilor in special in mediul rural, unde un sfert din parohii numara in mod regulat mai putin de zece membri in fiecare adunare.

Biserica Anglicana are acum cu putin peste 800.000 credinciosi in fiecare duminica, conform unor studii recente.

Numarul a scazut la mai putin de jumatate fata de anul 1960. La ultimul recensamant, crestinismul era inca cea mai mare religie din Anglia si Tara Galilor, avand 33,2 milioane de adepti.

Cu toate acestea, multe dintre biserici sunt frecventate din ce in ce mai rar si de tot mai putini oameni. De obicei, oamenii care le frecventeaza sunt cei mai in varsta si pensionari, iar facturile periodice de intretinere a bisericii sunt suportate de acestia, relateaza acontecercristiano.

Ziua Mulţumirii la Biserica Creştină Română Yeovil, Anglia


Va invităm Duminică, 
1 noiembrie 2015, 
la orele 15:30, 
la un program special 
de Ziua Mulţumirii!

South Street, Yeovil, BA20 1QF

ActiveNews: Halloween este o sărbătoare care promovează un comportament violent, specific vrăjitoarelor și monștrilor pe care îi invocă. Efectele asupra copiilor se vor vedea în timp (Interviu cu Dr. Virgiliu Gheorghe)


Zilele trecute, un grup de 28 ONG-uri reunite sub titulatura de Coaliția pentru Familie și Constituție au acuzat Ministerul Educației Naționale de nerespectarea Legii Educației Naționale, pentru că permite și promovează sărbătorirea Haloween-ului în scolile românești.   

În acest context, l-am contactat pe domnul Virgiliu Gheorghe, cunoscut biofizician și specialist în cercetări psihosociale și comunicare, pentru a ne explica însemnătatea și simbolistica Halloween-ului.

Domnule Virgiliu Gheorghe, cum apreciaţi introducerea acestei sărbători pe agenda activităţilor instituţiilor de învăţământ din România?

În primul rând, cred că ar trebui să ne punem problema scopului, a sensului sau a beneficiului pe care îl va avea pentru educaţia copiilor români, pentru societate în ansamblul ei, promovarea manifestărilor Halloween. Aceasta pentru că pe parcursul istoriei, orice sărbătoare a jucat un anumit rol în cultura, în religia, în definirea identităţii şi viaţa popoarelor.

De pildă, sărbătorile creştine, contribuie la întărirea, la consolidarea relaţiei omului cu Dumnezeu, cu sfinţii şi evident cu întreaga învăţătură a Bisericii Creştine care are ca centru iubirea aproapelui, milostenia, fapta cea bună în general. Deci sărbătorile creştine trimit la modelul Dumnezeului-Om Hristos şi a tuturor care i-au urmat model de dragoste şi jertfă pentru ceilalţi.

La Ordinea Zilei: Copiii, păsări de noapte ai epocii digitale


Interviu cu psihologul
Ana Paşcalău 
De ce stau copiii pana la ore tarzii din noapte pe tot felul de device-uri si gadget-uri?
Ce se intampla cu copiii care se priveaza de somn? 
Ce pot sa faca parintii care au copii dependenti de tehnologie?
Rubrică realizată și furnizată de către Ioan Ciobotă

Nelu Mureşan la Pagu Internațional Bistrița


Amiel Drîmbe la Biserica Sion Londra


✡ Jerusalem Dateline - Știri creștine din Israel

Pastor Bebe Ciaușu – Halloween fără mine!

Începe nebunia de Halloween. Dovleci sculptaţi, măşti cu demoni, costume inscripţionate cu schelete umane, cranii, fantome, pălării de vrăjitoare etc. – majoritatea pentru copii. La urma urmei este doar un joc inofensiv, îşi spun părinţii, care nu vor să-şi dezamăgească odoarele ce le repetă întruna că toţi colegii lor deja şi-au procurat cele mai trăsnite costumaţii pentru serbarea de Halloween. Însă lucrurile nu stau deloc aşa. Halloween-ul nu este deloc inofensiv, ci este una dintre cele mai mari şi mai importante sărbători ale sataniştilor. Părintele modern al „bisericii lui Satan”, Anton Szandor LaVey, a afirmat de mai multe ori că Halloween-ul este timpul preferat al sataniştilor de a racola noi membri. În cadrul petrecerilor satanice de Halloween, organizate de obicei în cimitirele izolate de la marginea oraşelor în noaptea de 31 octombrie, sunt sacrificate cele mai multe animale precum pisici sau câini, ba chiar şi oameni (în special fete) în cinstea lui Satan.

Nu-ţi împinge copilul în braţele demonilor! Explică-i cât este de periculos să imite comportamentul demonilor şi învaţă-l să stea departe de „tot ceea ce se pare rău” (cf. 1 Tesaloniceni 5:22). Biblia spune: „Dar pentru oricine va face sa păcătuiască pe unul din aceşti micuţi, care cred în Mine să păcătuiască, ar fi mai de folos să i se atârne de gât o piatră mare de moară şi să fie aruncat în adâncul mării. Vai de lume din pricina prilejurilor de păcătuire! Fiindcă nu se poate să nu vină prilejuri de păcătuire, dar vai de omul acela prin care vine prilejul de păcătuire!” (Matei 18:6–7).

Citeşte mai multe despre Halloween din perspectivă creştină urmând linkul alăturat: www.gtgospel.files.wordpress.com

Brian Green şi Costel Busuioc la Biserica Internaţională Harul Bucureşti (25 Octombrie 2015)

Adevărul.ro: Îngropată în grădina casei. Slujba a fost oficiată de un preot greco-catolic şi de un pastor penticostal

Femeie din Sălaj îngropată în grădina casei, după ce preoţii au scornit o taxă de 1.000 de lei pentru groapa din cimitir: „S-au făcut stăpâni pe biserică”

O bătrână dintr-un sat sălăjean a fost înmormântată în grădina din spatele casei, după ce familia a refuzat să plătească o taxă de 1.000 de lei către biserica ortodoxă din localitate.

Situaţie incredibilă în localitatea sălăjeană Gârceiu, unde trupul neînsufleţit al unei femei de 93 de ani nu a fost înmormântat, aşa cum ar fi fost normal, în cimitirul satului, ci în grădina din spatele casei defunctei. În această situaţie s-a ajuns din cauza unei taxe pe care consiliul parohial al bisericii ortodoxe din sat a pretins-o familiei femeii în schimbul permisiunii de a-şi îngropa moarta în cimitir. 

Fiica femeii, Marieta Chira, spune că discuţiile au început în seara zilei de marţi, 20 octombrie, când ginerele ei a luat legătura cu coratorul bisericii ortodoxe, pentru a anunţa decesul bătrânei şi pentru a vedea ce demersuri erau de făcut, având în vedere faptul că defuncta trecuse, de câţiva ani, la cultul greco-catolic şi că, din acel moment, nu mai achita taxa de cult la biserica ortodoxă (singura din sat). ”Oşanu, că aşa i se spune în sat persoanei respective, i-a spus ginerelui meu că dacă vrem să o îngropăm pe mama în cimitir, trebuie să plătim o taxă de 10 milioane (1.000 de lei – n.r.), fiind inclusă în această taxă şi tragerea clopotelor”, povesteşte fiica îndurerată.

Marieta Chira a ţinut să precizeze că nu a deranjat-o suma pe care o aveau de plătit, ci taxa în sine, pe care o consideră discriminatorie şi instituită cu ”dedicaţie” pentru cei care nu sunt ortodocşi. ”Nu a fost vorba de bani, ci de nedreptate. Pentru că s-au făcut stăpâni pe cimitir şi, mai ales, pe biserică, deşi aceasta a fost construită de greco-catolici. Bunicul meu a făcut multe donaţii. Să nu credeţi că le ţin partea unora sau altora, pentru că eu sunt neoprotestantă, dar a fost vorba despre o nedreptate”, subliniază ea.

Continuarea pe www.adevarul.ro

Pastor Laurențiu Timiș – Biserica din sala unui cinematograf

”La început a fost Cuvântul”

Cuvântul, a fost acela pe care l-am vestit cu dragoste și convingere, începând din data de 02 ianuarie 2003 până la începutul lunii octombrie, în sala cinematografului Studio din centrul Timișoarei, în fiecare duminică sub deviza ”Creștini sau Ucenici?” viziune avută de pastorul PETRU DUGULESCU. Pornind de la această lucrare  s-a născut în Cinematograful Unirea din Calea Șagului Biserica ”Eclesia” la data de 26 octombrie 2003, în urma fuziunii cu Biserica Baptistă Speranța din necesitatea de a ne reîntoarce la izvoarele bisericii primare.

O altă necesitate a fost întoarcerea de la tradiția construită în ani, la forma simplă de închinare a primilor creștini. Trebuie să recunoaștem că nu doar bisericile istorice, Ortodoxă și Catolică au o tradiție, ci și cele evanghelice. Întotdeauna când oamenii au de ales între Biblie și tradiție, ei aleg tradiția, sacrificând adevărul Scripturii. Oare modul nostru de a ne bucura și a ne exprima înaintea Domnului prin a bate din palme sau a ridica mâinile nu are suport biblic? Dar pentru că noi nu am făcut așa în trecut, îi judecăm pe cei care se exprimă altfel decât noi.