După 7 ani de existenţă, cu peste 31 000 de postări, cu peste 50 de milioane de vizualizări (50 025 543 la 29.09.2020), cu peste 55 000 de abonaţi la newsletter-ul zilnic, cu un record de 197.071 accesări într-o singură zi, devenind astfel portalul de ştiri creştine din România cu cea mai rapidă creştere şi cu cele mai multe vizualizări, părăsim platforma Blogger şi:

̶S̶u̶n̶t̶e̶m̶ ̶î̶n̶ ̶c̶o̶n̶s̶t̶r̶u̶c̶ţ̶i̶a̶ ̶u̶n̶u̶i̶ ̶s̶i̶t̶e̶ ̶p̶r̶o̶f̶e̶s̶i̶o̶n̶a̶l̶,̶ ̶a̶d̶a̶p̶t̶a̶t̶ ̶c̶e̶r̶i̶n̶ţ̶e̶l̶o̶r̶ ̶t̶e̶h̶n̶o̶l̶o̶g̶i̶e̶i̶ ̶m̶o̶d̶e̶r̶n̶e̶

̶A̶n̶g̶a̶j̶ă̶m̶ ̶̶̶r̶̶̶e̶̶̶d̶̶̶a̶̶̶c̶̶̶t̶̶̶o̶̶̶r̶̶̶i̶̶̶ ̶̶̶ ̶ş̶i̶ ̶c̶o̶r̶e̶s̶p̶o̶n̶d̶e̶n̶ţ̶i̶ ̶̶̶r̶̶̶e̶̶̶g̶̶̶i̶̶̶o̶̶̶n̶̶̶a̶̶̶l̶̶̶i̶̶̶ ̶̶̶ ̶ş̶i̶ ̶d̶i̶n̶ ̶d̶i̶a̶s̶p̶o̶r̶a̶ ̶r̶o̶m̶â̶n̶ă̶

Încheiem parteneriate cu noi publicaţii şi site-uri de media

marți, 27 octombrie 2015

1 Noiembrie 2015 – Ziua Internaţională de rugăciune pentru Biserica Prigonită

În anul 1996, o coaliţie de organizaţii creştine a decis că Biserica mondială nu mai putea să rămână în tăcere. Lumea era consternată de informaţiile care circulau conform cărora în sec. XX, au murit pentru credinţa lor mai multe persoane decât în toate celelalte 19 secole luate împreună. Astfel, s-a emis o declaraţie, prin care organizaţiile creştine, se angajau să pună capăt „la tăcerea noastră faţă de suferinţa tuturor celor ce sunt prigoniţi din cauza credinţei lor”.
Surprinzător în acel moment, oamenii din 110 ţări s-au unit să se roage pentru cei persecutaţi, în acel prim an. Evenimentul era îndreptat în special spre ţări precum China, Sudan şi Iran, unde creştinii sufereau o cruntă persecuţie, dar nu au neglijat nici alte zone ale lumii unde Biserica era persecutată. Această conştientizare a situaţiei i-a determinat pe organizatori ca acest eveniment să fie organizat în fiecare an.
Biserici din toată lumea se unesc acum în rugăciune pentru milioanele de fraţi creştini ce suferă hărţuire, tortură, arestări, închisoare şi chiar moarte, pur şi simplu, din cauza credinţei lor şi în toţi aceşti ani, ca răspuns la rugăciune, s-au văzut rezultate surprinzătoare (http://www.csw.org.uk/idop)
Anul acesta ziua de 1 Noiembrie este declarată Ziua Internaţională de Rugăciune pentru Biserica Prigonită. De fapt nu este vorba doar de această zi, ci evenimentul se va extinde pentru întreaga lună noiembrie, în funcţie de alegerea celor ce vor să se implice. Astfel, Alianţa Evanghelică Mondială (WEA), promovează primele două duminici ale lunii, respectiv 1 şi 8 Noiembrie, constatând conform datelor primite că în 1 Noiembrie se vor unii în rugăciune în special creştinii din emisfera nordică, iar pentru 8 Noiembrie s-au rezervat creştinii din emisfera sudică.

Bisericile din Marea Britanie şi Irlanda sunt chemate la rugăciune pentru a doua săptămână din Noiembrie începând cu ziua de luni 9 Noiembrie şi terminând duminică 15 Noiembrie.
Există unele biserici care s-au anticipat acestui eveniment cum sunt cele din Spania, care sub egida organizaţiilor Puertas Abiertas şi Alianza Evangelica, au celebrat ziua de rugăciune sâmbătă 24 Octombrie.
Anul trecut a fost anul cu cel mai ridicat indice de persecuţie din toată istoria contemporană. Situaţia s-a înrăutăţit în anul 2015, persecuţia crescând chiar şi în ţările cu majoritate creştină, unde s-a observat o creştere a discriminării, a marginalizării şi a violenţei.
Avansul autodenominatului Statul Islamic şi guvernele totalitare precum cel din Coreea de Nord, au contribuit la această creştere a persecuţiei.
În pregătirea acestei zile, Open Doors SUA, va realiza un webcast în direct, vineri 30 Octombrie între orele 17:00 – 19:00 (ora Pacificului în SUA). În timpul acestei transmisii directe, Open Doors va conta cu comentarii ale unor experţi, dând posibilitatea participanţilor să pună întrebări creştinilor persecutaţi din Irak şi Kenia, prin intermediul unui chat în direct. De asemenea va avea loc şi un interviu cu o femeie din Coreea de Nord, ce a petrecut mai mulţi ani ca prizonieră într-un lagăr de concentrare, din cauza credinţei ei în Isus Hristos.
Conform preşedintelui Open Doors, David Curry, cea mai mare nevoie exprimată de cei prigoniţi îi va surprinde pe creştinii americani şi din alte părţi ale lumii:
„Acum ca şi altă dată, cei ce trăiesc sub jugul persecuţiei şi cei ce sunt refugiaţi ne spun că cea mai mare nevoie a lor este speranţa – speranţa pe care o găsesc în credinţa lor şi speranţa ce se naşte din cunoaşterea faptului că fraţii lor creştini din lumea liberă se roagă pentru ei”, a spus Curry.
Timp de peste 60 de ani, Open Doors a lucrat în ţările cele mai opresive din lume, ducând acolo Biblii, formarea de lideri şi lucrători şi sprijinind pe creştinii oprimaţi.
„Trebuie să ne rugăm în fiecare zi pentru Biserica Prigonită- trebuie să lucrăm pentru ca fiecare să-şi găsească pasiunea şi să o conecteze în aşa fel încât să slujească bisericii persecutate, aşa cum nu a mai făcut-o înainte. Cred cu adevărat că acesta va fi subiectul ce va constitui adevărata provocare pentru următoarea decadă”, a mai spus Curry. (CBN News)
La acest eveniment s-au unit majoritatea organizaţiilor creştine internaţionale care au ca misiune sprijinirea creştinilor persecutaţi de pe toate meridianele globului precum WEA, Open Doors, Voice Martyrs, International Christian Concern.
La această adresă: http://info.persecution.org/idopkit2015/ vă puteţi înscrie biserica sau organizaţia la acest eveniment internaţional.
Pentru a vă înscrie şi participa la webcast-ul organizat de Open Doors, accesaţi adresa: http://live.opendoorsusa.org/
La ora când scriu acest articol nu am găsit în spaţiul virtual nici o informaţie care să ateste că biserici sau organizaţii din România, au decis să se implice în această activitate. Tocmai pentru acest fapt, invit pe toţi responsabilii din media creştină vorbitoare de limbă română, să preia aceste informaţii şi să le distribuie mai departe, pentru a conştientiza atât pe liderii bisericilor cât şi pe creştinii de rând. De asemenea, informaţiile pot fi preluate de toţi acei ce doresc şi să le distribuie pe reţelele sociale. Cu cât vom fi mai bine informaţi, vom ştii ce avem de făcut, cu cât vom fi mai uniţi, vom fi mai puternici. Dumnezeu să ne ajute!!!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.