După 7 ani de existenţă, cu peste 31 000 de postări, cu peste 50 de milioane de vizualizări (50 025 543 la 29.09.2020), cu peste 55 000 de abonaţi la newsletter-ul zilnic, cu un record de 197.071 accesări într-o singură zi, devenind astfel portalul de ştiri creştine din România cu cea mai rapidă creştere şi cu cele mai multe vizualizări, părăsim platforma Blogger şi:

̶S̶u̶n̶t̶e̶m̶ ̶î̶n̶ ̶c̶o̶n̶s̶t̶r̶u̶c̶ţ̶i̶a̶ ̶u̶n̶u̶i̶ ̶s̶i̶t̶e̶ ̶p̶r̶o̶f̶e̶s̶i̶o̶n̶a̶l̶,̶ ̶a̶d̶a̶p̶t̶a̶t̶ ̶c̶e̶r̶i̶n̶ţ̶e̶l̶o̶r̶ ̶t̶e̶h̶n̶o̶l̶o̶g̶i̶e̶i̶ ̶m̶o̶d̶e̶r̶n̶e̶

̶A̶n̶g̶a̶j̶ă̶m̶ ̶̶̶r̶̶̶e̶̶̶d̶̶̶a̶̶̶c̶̶̶t̶̶̶o̶̶̶r̶̶̶i̶̶̶ ̶̶̶ ̶ş̶i̶ ̶c̶o̶r̶e̶s̶p̶o̶n̶d̶e̶n̶ţ̶i̶ ̶̶̶r̶̶̶e̶̶̶g̶̶̶i̶̶̶o̶̶̶n̶̶̶a̶̶̶l̶̶̶i̶̶̶ ̶̶̶ ̶ş̶i̶ ̶d̶i̶n̶ ̶d̶i̶a̶s̶p̶o̶r̶a̶ ̶r̶o̶m̶â̶n̶ă̶

Încheiem parteneriate cu noi publicaţii şi site-uri de media

marți, 27 octombrie 2015

Peste 2000 de biserici din Marea Britanie și-au închis porţile

Circa doua mii de biserici din Marea Britanie si-au inchis portile din cauza participarii scazute la reuniuni si sunt active numai la ocazii speciale cum ar fi Pastele sau Craciunul.

Biserica Anglicana a cunoscut o scadere accentuata a credinciosilor in special in mediul rural, unde un sfert din parohii numara in mod regulat mai putin de zece membri in fiecare adunare.

Biserica Anglicana are acum cu putin peste 800.000 credinciosi in fiecare duminica, conform unor studii recente.

Numarul a scazut la mai putin de jumatate fata de anul 1960. La ultimul recensamant, crestinismul era inca cea mai mare religie din Anglia si Tara Galilor, avand 33,2 milioane de adepti.

Cu toate acestea, multe dintre biserici sunt frecventate din ce in ce mai rar si de tot mai putini oameni. De obicei, oamenii care le frecventeaza sunt cei mai in varsta si pensionari, iar facturile periodice de intretinere a bisericii sunt suportate de acestia, relateaza acontecercristiano.

Biserica Anglicana a facut un inventar detaliat al cladirilor care-i apartin, rezultand un numar de 15.700 biserici, inclusiv 42 de catedrale. Mai mult de jumatate dintre acestea se afla in zonele rurale, in care traieste un procent de doar 17 la suta din populatie.

Conform studiilor efectuate, noua din zece biserici au fost inchise, iar unele dintre cladiri au devenit oficii postale, cafenele, centre de consiliere, banci, etc.

Raportul cercetarii efectuate recunoaste ca: „Scopul principal al bisericii este si trebuie sa ramana inchinarea si adorarea atotputernicului Dumnezeu, ca trebuie sa fie o casa de rugaciune, dar ar putea si trebuie sa fie adaptata si spre folosul comunitatii, adica bisericile sa fie utilizate si in alte domenii ale vietii sociale…

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.