După 7 ani de existenţă, cu peste 31 000 de postări, cu peste 50 de milioane de vizualizări (50 025 543 la 29.09.2020), cu peste 55 000 de abonaţi la newsletter-ul zilnic, cu un record de 197.071 accesări într-o singură zi, devenind astfel portalul de ştiri creştine din România cu cea mai rapidă creştere şi cu cele mai multe vizualizări, părăsim platforma Blogger şi:

̶S̶u̶n̶t̶e̶m̶ ̶î̶n̶ ̶c̶o̶n̶s̶t̶r̶u̶c̶ţ̶i̶a̶ ̶u̶n̶u̶i̶ ̶s̶i̶t̶e̶ ̶p̶r̶o̶f̶e̶s̶i̶o̶n̶a̶l̶,̶ ̶a̶d̶a̶p̶t̶a̶t̶ ̶c̶e̶r̶i̶n̶ţ̶e̶l̶o̶r̶ ̶t̶e̶h̶n̶o̶l̶o̶g̶i̶e̶i̶ ̶m̶o̶d̶e̶r̶n̶e̶

̶A̶n̶g̶a̶j̶ă̶m̶ ̶̶̶r̶̶̶e̶̶̶d̶̶̶a̶̶̶c̶̶̶t̶̶̶o̶̶̶r̶̶̶i̶̶̶ ̶̶̶ ̶ş̶i̶ ̶c̶o̶r̶e̶s̶p̶o̶n̶d̶e̶n̶ţ̶i̶ ̶̶̶r̶̶̶e̶̶̶g̶̶̶i̶̶̶o̶̶̶n̶̶̶a̶̶̶l̶̶̶i̶̶̶ ̶̶̶ ̶ş̶i̶ ̶d̶i̶n̶ ̶d̶i̶a̶s̶p̶o̶r̶a̶ ̶r̶o̶m̶â̶n̶ă̶

Încheiem parteneriate cu noi publicaţii şi site-uri de media

miercuri, 9 septembrie 2015

B1.ro: Centrul Creştin Bucureşti, contracte de peste 2,5 milioane de euro cu Primăria Sectorului 6


Centrului Creştin Bucureşti a obţinut, de la Primăria Sectorului 6, peste 11 milioane de lei, adică mai bine de 2,5 milioane de euro, în urma atribuirii unor contracte publice, din anul 2009 și până în prezent.

Fostul edil, Cristian Poteraş, condamnat la 8 ani de închisoare, a finanţat cu peste 7 milioane de lei asociaţia religioasă, în timpul mandatului său, pentru site-uri, materiale de promovare, traininguri și microbuze. 

În schimbul banilor, Centrul Creștin a oferit o masă gratuită la 250 de săraci din Sectorul 6 și a sprijinit educațional 100 de copii proveniți din familii fără posibilități, notează cetateanul.ro.

Centrul creştin din Capitală este condus de Ioan Ceuţă, nimeni altul decât cel care l-a botezat pe fostul ministru Cristian David, care a avut probleme cu justiţia într-un dosar de corupţie.

Între anii 2009 şi 2010, s-au dus de la Primărie aproximativ 1,2 milioane de lei la asociaţia religioasă, o susţinere financiară care i-a adus prosperitate. 

Pastorul Ceuţă recunoaşte că dezvoltarea asociaţiei a început odată cu obţinerea contractelor de la Primăria condusă de Cristian Poteraş.

"Eu dădeam duminica o ciorbă gratuită oamenilor săraci. Poteraș m-a rugat să dau mâncare caldă de luni până vineri. Acum vin și 250 de persoane să mănânce aici. Majoritatea, 98%, sunt ortodocși, restul sunt de alte culte. Este mai mult un gest de suflet acum, pentru că Primăria a rămas în urmă cu un an cu plățile", a spus Ioan Ceuță, șeful Centrului Creştin Bucureşti.

Continuarea pe www.b1.ro
  • N.R.: NewsNet Creștin a solicitat pastorului Ioan Ceuță un punct de vedere asupra celor relatate în acest articol. 

Centrul Creştin Râul Trezirii Arad - Comunicat de presă

Centrul Creştin Râul Trezirii Arad organizează în acest week-end două evenimente importante pentru comunitatea creștină.

Vineri, 11 septembrie de la ora 18,00, la Centrul Creştin Râul Trezirii Arad, Calea Aurel Vlaicu nr. 41-43 din Arad (vis-a-vis de stadionul UTA) va avea loc Mini-Conferința Femeilor. Invitată specială la eveniment este Julie Welsh din SUA.

În perioada 12-13 septembrie 2015, Centrul Creştin Râul Trezirii Arad organizează Conferinţa Naţională „Neemia”. „Tema Conferinței este îndemnul de a trăi la superlativ. Dumnezeu ne-a vorbit ca această conferinţă să se adreseze tuturor vârstelor care vor să experimenteze viaţa veşnică, sănătate divină, protecţie divină şi un nivel înalt de trăire cu Dumnezeu. Astfel, Conferinţa Neemia este o conferinţă a credinţei unde se va proclama Cuvântul şi se vor face rugăciuni de slujire pentru toţi cei ce doresc slujire”, a explicat Samuel Adrian Caba, preşedintele Centrului Creştin „Râul Trezirii” Arad. 

Evenimentul se va desfăşura la sediul Centrului Creştin „Râul Trezirii” din Calea Aurel Vlaicu nr. 41-43 din Arad (vis-a-vis de stadionul UTA) și va începe sâmbătă, 12 septembrie, de la ora 17. Va continua duminică de la orele 10:00 și seara de la 18:00 „Îl vom avea alături de noi pe pastorul Rick Van Hoose și o parte din echipa sa de lideri împreună cu echipa de închinare. Tot în închinare vor sluji și echipa Deo Gloria, Râul Trezirii și alții”, a declarat Samuel Adrian Caba, preşedintele Centrului Creştin „Râul Trezirii” Arad.

Vorbitori la această conferință sunt Rick van Hoose, Julie Welsh, Allan Shelby, Clint Walker, James Welsh și Samuel Adrian Caba din Arad. „Este o manifestare importantă, care se va desfăşura la Arad. Vă așteptăm la un timp de calitate în prezența Domnului”, a declarat Samuel Adrian Caba, preşedintele Centrului Creştin „Râul Trezirii” Arad.

Biroul de presă
al Centrului Creştin „Râul Trezirii

La Ordinea Zilei: Cum ne-am petrecut concediul (09 Septembrie 2015)


Interviu cu pastorul 
Ghiță Mocan

Rubrică realizată si furnizată de către Ioan Ciobotă

Seară de laudă cu Andreea & Andrei Moiș la Biserica Penticostală Sion Graz

Marți seara, 15.09.2015, începând cu orele 19:00, 
vă așteptăm la o seară de laudă împreună! 

✔ Botez la Biserica Baptistă Betel Cernavodă


Beniamin Crăciun – Limba... rea

Azi vom vorbi despre „limba rea”. Cred cã este animalul cel mai periculos și otrãvitor. E periculos și pentru cel ce îl deține și pentru cel cu care intrã în contact. În Romani 3:13- 14 ni se spune despre unii care au gâtlejul ca un mormânt deschis, care se folosesc de limbile lor ca sã înșele și sub buze au venin de aspidã.
Iacov ne spune despre limbã cã este plinã de otravã de moarte. Este un foc care aprinde roata vieții. Toate soiurile de animale se pot îmblânzi, dar limba nu reușește niciun om s-o îmblânzeascã. Pe bunã dreptate, ne întrebãm dacã poate ieși din aceeași vânã a izvorului și apã dulce, și apã amarã. Cu siguranțã cã nu !
Izvorul întotdeauna indicã viața. E curat și limpede. Problema este cã, pe parcurs, dã peste bãltoaca pãcatului. Rezultatul - apã amarã și otrãvitã.
Atunci când clevetesc, când bârfesc și vorbesc de rãu pe fratele meu, izvorul curat e amestecat cu mocirla pãcatului, rãspândind otravã și moarte. Sunt unii mereu gata de ceartã, nu știu sã fie cumpãtați. E deajuns o singurã vorbã, privire, gest, pentru a declanșa veninul de aspidã. Dumnezeu sã ne fereascã! În 1Petru 2 : 1 suntem îndemnați sã lepãdãm orice rãutate, vicleșug, prefãcãtorie, pizmã și clevetire.
A lepãda înseamnã a arunca, a te debarasa. „Cine iubește viața și vrea sã vadã zile bune sã-și înfrâneze limba de la rãu și buzele de la cuvinte înșelãtoare”. „Dacã nu greșește cineva în vorbire este un om desãvârșit și poate sã-și ținã în frâu tot trupul”. Sunt citate din Sfânta Scripturã.Totuși, peste toate, în ceea ce privește limba rea, cel mai mare rol îl au nivelul de culturã și educația. Lipsa culturii și a educației dã naștere neputinței arogante. Adicã, nu pot sã ofer ceva bun și atunci mã grãbesc sã critic subtil, virulent, ironic, satiric, inteligent sau neinteligent.
Domnul sã ne dea puterea sã spunem NU!
Beniamin Crăciun

Întâlnirea Coaliției Evanghelice din România

Intre 8-11 septembrie, la Mamaia, Constanța are loc întâlnirea Coaliției Evanghelice din România. Tema conferinței este Vremea secerișului, iar vorbitorul principal este David Shibley de la Global Advance, o agenție de echipare a lucrătorilor creștini.
Scopul întâlnirii este acela de a face o pregătire personală a lucrătorilor creștini și de a motiva intensificarea misiunii creștine. Dintre vorbitorii de la conferință amintim pe Kevin Seidler, Danny Jones, Gene Lamberth, Ken Janke și David Shibley.
Sunt prezente peste 350 persoane,  păstori, dar și alte persoane implicate în lucrarea creștină din cadrul confesiunilor evanghelice.
Mai multe detalii pe www.revistacrestinulazi.ro

Penticostalismul bihorean: o filă de istorie

„Am început să alcătuiesc o istorisire despre lucrurile care s-au petrecut printre noi, după cum mi le-au încredințat cei ce le-au văzut cu ochii lor de la început și care au ajuns slujitori ai Cuvântului. Am găsit și eu cu cale, după ce am făcut cercetări cu de-amănuntul asupra tuturor acestor lucruri, de la obârșia lor, să le scriu în șir, unele după altele…” Așa încep memoriile fratelui Pavel Bodog, reunite în lucrarea Izvoarele credinței: istoria Bisercii Penticostale din Burzuc povestită de cei care au trăit-o, apărută la editura Scriptum, Oradea, 2015.
Prefațată de nepotul de frate al autorului, pastorul Ionel Bodog, „cartea își propune să scuture praful care s-a așternut peste anii trecuți, poate chiar uitați, ai bisericii noastre. Ea își propune să deruleze iarăși filmul evenimentelor care ne-au marcat, punându-ne în contact cu fapte reale, cu locuri concrete și oameni adevărați, dintre care cei mai mulți au trecut „pirlazul” dintre vieți și se află acum acolo unde și-au dorit dintotdeauna să fie, adică acasă la Domnul.” (din Cuvânt-înainte, p. 9). Bine așezată în istorie, întreaga relatare începe cu anul 1928 când, cu voia lui Dumnezeu, s-a deschis Biserica Penticostală din Burzuc.
Volumul conține trei părți. Prima, de la înființarea bisericii până la cel de-al Doilea Răzoi Mondial (1928-1940); a doua parte se referă la biserică de-a lungul celui de-al Doilea Război Mondial (1940-1945); iar cea de-a treia începe cu finele celui de-al Doilea Război Mondial și continuă până în prezent (1945-2015). Un parcurs amplu, precum un drum sinuos de munte, de-a lungul căruia s-au întâmplat și bune și rele. Peripețiile timpului fac din această monografie o carte picantă și atrăgătoare. Personajele principale sunt pionierii penticostali ai vremii (unde se remarcă Toader Bodog – tatăl autorului) și ucenicii acestora. Mărturiile celor în vârstă, a credincioșilor care au asistat la evenimente sunt culese cu grijă și prezentate în puritatea lor. În felul acesta aflăm de prigoane și interceptări, de întregul travaliu în care s-a născut penticostalismul biohrean.
Textul este acompaniat de fotografii-document, un adevărat tezaur de imagini prețioase. Veți putea admira astfel oameni simpli, îmbrăcați după portul vremii, călătorind pe jos, cu bicicleta, cu căruța și, în cel mai fericit caz, folosind motocicleta cu ataș. Indiferent că este vorba de Teodor Bițiș (supranumit „Rabinul Bițiș”), de Petru Tivadar sau Mihai Chișe (membrii ai primului comitet al Filialei de Oradea), de fratele Teodor Bodog împreună cu Pavel Ciuci (pionierul de frunte al penticostalismului din Picleu) – toți iradiază aceeași bucurie și noblețe. Erau oameni de la țară, cu puțină școală, dar îndrăgeau Scriptura cu o pasiune uriașă. De asemenea, acceptau și promovau lucrarea Duhului Sfânt în viețile lor, fiind martorii unor treziri spirituale extraordinare. Veți remarca și poze de la diferite evenimente (înmormântări, botezuri, evanghelizări), unde tinerii și bătrânii își unesc forțele într-o frumoasă părtășie. Adesea ei sunt înfățișați deplasându-se dintr-un loc în altul, pe jos, cu instrumente îndrăgite la acea vreme (nelipsitul acordeon, dar și instrumente cu coarde). Incursiuinea în timp ne aduce apoi imagini tot mai recente, unde îi putem revedea peIoan Berar (fost supraveghetor al Filialei Oradea), Trandafir Sandru (fost rector al Institutului Teologic Penticostal), Pavel Riviș Tipei (fost președinte al Cultului Creștin Penticostal) și Ioan Moldovan (actualul președinte al Comunității Penticostale Regionale Oradea).

✉ Scrisoare misionară: Ada Vultur, Madagascar

Traducerea Bibliei 
nu este pentru genii

Dragii mei,

Madagascarul este o țară a lucrurilor ascunse. Când te înconjoară chipuri zâmbitoare și glasuri prietenoase, ai impresia că nu este loc mai frumos pe pământ. Dar curând descoperi că sunt multe lucruri pe care nu le vezi, oricât de atent privești. În ultimele luni am avut impresia că pășesc precum un orb chiar în mijlocul lucrurilor pe care le văd. Îmi amintesc ce am învățat din Micul Prinț: “Limpede nu vezi decât cu inima. Ochii nu pot să pătrundă în miezul lucrurilor.” Totuși, în cazul meu, nici inima nu poate să pătrundă în miezul credințelor și căilor oamenilor de aici. Sunt lucruri ascunse ce nu ies la iveală în mod natural oricât de mult mi-aș da silințele să înțeleg. De exemplu, mintea mea nu poate să înțeleagă motivul pentru care cei morți sunt mai importanți decât cei vii. (Tot așa, probabil, malgașii nu înțeleg de ce pentru noi nu sunt la fel de importanți cei morți ca și pentru ei.) Unul din modurile în care se vede acest lucru este modul în care sunt construite casele în multe zone. Oamenii locuiesc în case de lemn construite atât de rudimentar, încât grajdurile noastre din România sunt mai solide decât aceste case. M-am întristat când am văzut condițiile de trai și mi-am dorit să vină cineva care să îi învețe să construiască case de piatră, puternice, care să reziste. Dar după aceea am văzut mormintele pe care aceiași oameni le construiesc pentru cei dragi a lor; sunt construcții impresionante și rezistente, deseori decorate cu sculpturi și picturi, dovadă că oamenii știu să zidească și case bune. Știu de la profesorul meu de limba malgașă că aici casele de lemn sunt pentru cei vii, iar casele de piatră sunt pentru cei morți. Dar de la a înțelege explicația lui și până la a înțelege toate aspectele vieții la care se referă acest lucru e cale lungă și mi-e greu să accept lucruri care se bat cap în cap cu valorile cu care am fost crescută în România.

În martie am avut întâlniri de lucru cu echipele de traducere în timpul cărora traducătorii au avut parte de lecții exegetice pe Faptele Apostolilor.  Am fost uimită să văd cât de puține cunoștințe au traducătorii – credincioșii malgași, chiar păstori fiind. Lucruri pe care noi le-am învățat la școala duminicală și cu care ne-am obișnuit, sunt informații noi pentru colegii noștri. Suntem binecuvântați peste măsură, încă de mici, cu învățători, cărți, predici, studii biblice, hărți, acces la internet, în timp ce în alte locuri oamenii abia descoperă că Damasc, Antiohia și Listra sunt orașe adevărate. Dacă lucrurile simple nu sunt clare, cu cât mai neclare și neînțelese sunt adevărurile mai adânci? Rugați-vă pentru această nevoie de a înțelege Cuvântul, rugați-vă pentru sete după Cuvânt în inimile credincioșilor, cereți-I Domnului să Se descopere oamenilor și să se nască învățători ce iubesc Cuvântul, rugați-vă pentru inimi care se desprind de aici și acum și care tânjesc după Cristos, rugați-vă pentru oportunități de a studia Biblia.

Am crezut că drumurile din România sunt rele. Dar în timpul călătoriilor din luna iunie, am văzut că aici avem nevoie de îngeri care să ne poarte mașina, atât de rele sunt drumurile. Am străbătut 5000 km de la sud la nord și înapoi pentru a vizita două echipe de traducere. Am lucrat cu ei și ne-am bucurat că am putut să îi vizităm. În zonele aride din sud unde gropile sunt adânci și se strânge apa în ele, copiii fac baie în gropi și duc apa acasă. Nu o dată am văzut oameni luând apă din gropi în sticle… în unele zone, gropile de pe drum sunt sigura sursă de apă. Un alt lucru foarte trist este viteza cu care dispar pădurile și faptul că nimeni nu pare să se gândească la copiii copiilor lor care vor fi lipsiți de păsări, animale, miere, ploaie.

† Kim Davis a fost eliberată din închisoare!

Judecatorul de la Tribunalul U.S. District, David Bunning, a dat ordin ca functionara de judet din Statul Kentucky, Kim Davis, sa fie eliberata din inchisoare unde a fost tinuta timp de sase zile, tot din ordinul aceluiasi judecator, pentru refuzul ei de a elibera certificate de casatorie cuplurilor de homosexuali.
Kim Davis s-a intors la Dumnezeu cu patru ani in urma si vrea ca toata viata ei sa implineasca Cuvantul lui Dumnezeu asa cum este scris.  Ea crede , asa dupa cum este scris in Biblie, ca casatoria este numai intre un barbat si o femeie. Ea a spus judecatorului ca este crestina si nu poate sa treaca peste constiinta ei si peste Cuvantul lui Dumnezeu si de aceia nu va elibera certificate de casatorie cuplurilor de homosexuali. Judecatorul a raspuns ca si el are o convingere religioasa, fiind crestin, dar legea este lege si trebuie respectata. Dupa aceasta afirmatie a judecatorului, a dat ordin ca functionara Kim Davis sa fie pusa in catuse, arestata, si dusa la inchisoare.
Dupa sase zile de inchisoare, timp in care in fiecare zi tot mai multi oameni s-au adunat in fata inchisorii in care era tinuta, astazi Kim Davis a fost eliberata.  Erau prezenti peste o mie de persoane, venite din multe parti ale Statelor Unite pentru a sprijini aceasta femeie care a spus nu, chiar daca aceasta a costat-o libertatea.  Mike Huckabee, un crestin lucrator si fost guvernator al Statului Arkansas, si Senatorul Ted Cruz al Statului  Texas, amandoi candidati pentru functia de presedinte al Statelor Unite, au fost si ei prezenti la aceasta adunare  de suport. Mike Huckabee a spus ca Constitutia Statelor Unite ale Americii nu permite sa faca legi acestei ramuri de guvern (judiciara), si Curtea Suprema si ramura judecatoreasca incalca Constitutia, astfel devenind o dictatura.
Judecatorul a eliberat-o, dar a spus ca daca Kim Davis intervine si nu da voie celorlalti functionari (care sunt subordinatii ei), sa emita certificate de casatorie cuplurilor homosexuale, el va aplica din nou sanctiuni impotriva ei. Aceasta batalie este departe de a se incheia, dar ceea ce este mai important este ca crestinii isi dau seama tot mai mult cum libertatea lor se erodeaza pe zi ce trece, si ca trebuie facut ceva pentru a fi stopata. Kim Davis, dupa ce a fost eliberata din inchisoare, a spus celor prezenti la aceasta manifestare sa nu se dea batuti caci Dumnezeu este de partea lor si El este prezent. Sa ne rugam la Dumnezeu pentru ca El sa dea biruinta celor ce se tem de El.
Vezi și: