După 7 ani de existenţă, cu peste 31 000 de postări, cu peste 50 de milioane de vizualizări (50 025 543 la 29.09.2020), cu peste 55 000 de abonaţi la newsletter-ul zilnic, cu un record de 197.071 accesări într-o singură zi, devenind astfel portalul de ştiri creştine din România cu cea mai rapidă creştere şi cu cele mai multe vizualizări, părăsim platforma Blogger şi:

̶S̶u̶n̶t̶e̶m̶ ̶î̶n̶ ̶c̶o̶n̶s̶t̶r̶u̶c̶ţ̶i̶a̶ ̶u̶n̶u̶i̶ ̶s̶i̶t̶e̶ ̶p̶r̶o̶f̶e̶s̶i̶o̶n̶a̶l̶,̶ ̶a̶d̶a̶p̶t̶a̶t̶ ̶c̶e̶r̶i̶n̶ţ̶e̶l̶o̶r̶ ̶t̶e̶h̶n̶o̶l̶o̶g̶i̶e̶i̶ ̶m̶o̶d̶e̶r̶n̶e̶

̶A̶n̶g̶a̶j̶ă̶m̶ ̶̶̶r̶̶̶e̶̶̶d̶̶̶a̶̶̶c̶̶̶t̶̶̶o̶̶̶r̶̶̶i̶̶̶ ̶̶̶ ̶ş̶i̶ ̶c̶o̶r̶e̶s̶p̶o̶n̶d̶e̶n̶ţ̶i̶ ̶̶̶r̶̶̶e̶̶̶g̶̶̶i̶̶̶o̶̶̶n̶̶̶a̶̶̶l̶̶̶i̶̶̶ ̶̶̶ ̶ş̶i̶ ̶d̶i̶n̶ ̶d̶i̶a̶s̶p̶o̶r̶a̶ ̶r̶o̶m̶â̶n̶ă̶

Încheiem parteneriate cu noi publicaţii şi site-uri de media

vineri, 17 aprilie 2015

Slavic Vulpe la Biserica Baptistă Emanuel Alexandria


Duminică, 
19 Aprilie 2015, 
18.00-20.00, 
invitat Slavic Vulpe

✉ Scrisoare misionară: Familia Pașcalău, Etiopia


Verificarea finală a cărții Faptele Apostolilor 

„Și știm că Cel ce a înviat pe Domnul Isus, ne va învia și pe noi împreună cu Isus, și ne va face să ne înfățișăm împreună cu voi. De aceea, noi nu cădem de oboseală. Ci chiar dacă omul nostru de afară se trece, totuși omul nostru din lăuntru se înnoiește din zi în zi.”  2 Corinteni 4:14,16

Mulțumirea, dragostea și binecuvântarea sunt în inima și pe buzele noastre, pentru unitatea duhului, care a fost între noi, dragi frați și surori, în toate încercările prin care am trecut în ultima vreme. Recunoaștem că a fost o perioadă grea pentru întreaga familie, dar cu ajutorul Domnului ne-am ridicat iar, și suntem întăriți în duhul și trupul nostru.

Chiar dacă am fost nevoiți să locuim în capitală mai mult timp, am putut totuși să-mi continui munca de traducere folosind un program special conceput pentru a verifica ortografia și acuratețea textului. Am reușit să verific un material trimis de către echipa de traducere, iar când ne vom întâlni vom discuta pe baza obervațiilor făcute pe text. În acest mod nădăjduiesc să avem o înaintare rapidă.

Acum suntem în Maasha și cerem protecția Domnului peste noi cât timp vom fi aici și pentru drumul lung înapoi spre capitală. Bătălia încă nu s-a terminat, dar știm că prin Harul Lui vom fi mai mult decât biruitori.

În această ultimă etapă a procesului de traducere sunt foarte importante discuțiile cu liderii bisericilor locale, care au scopul de a urmări naturalețea și cursivitatea traducerii în limba shekkacho și pentru aceasta am alcătuit un comitet de revizuire cu care ne vom întâlni pentru a verifica cartea Faptele Apostolilor. Nu sunt deloc ușor de organizat astfel de întâlniri, pentru că frații vin din diferite localități din zona Shekka și unii dintre ei merg pe jos mai mult de două zile pentru a ajunge la Maasha, orașul de reședință al zonei.  Apoi este dificil să le asiguri cazarea și masa pentru două săptămâni.  Pe de altă parte, aceste întâlniri pot fi o pricină de tulburare și supărare din cauza părerilor diferite, datorită înțelegerii greșite sau a răspunsurilor impulsive, care nu vor face altceva decât să îngreuneze finalizarea lucrării.

Rugați-vă ca întreaga echipă de traducere să fie unită și consecventă în ceea ce prezintă în fața comitetului de revizuire, și cu răbdare și sub călăuzirea Duhului Sfânt să luăm deciziile cele mai bune pentru schimbările necesare în text.

Pentru cei care ne-ați întrebat în ce mod puteți sluji în lucrarea de misiune, iată două provocări:

1) slujind în Etiopia – în Addis Abeba este o școală pentru copiii misionarilor (gradiniță și clasele 1 – 12) care are mare nevoie de cadre didactice.  Ocuparea postului se face pe o perioadă de cel puțin doi ani, dar vă rog frumos contactați Wycliffe România și ei vă vor da informațiile necesare.

2) slujind în România – puteți să-l ajutați pe un tânăr etiopian să-și împlinească dorința de a-și continua studiile. Ghetu este asistent medical (cu o experiență de 5 ani) în Metu, prima localitate cu spital situată la 85 km de Maasha, iar noi îi suntem recunoscători pentru bunătatea și răbdarea cu care s-a îngrijit de Ana când a fost bolnavă și a avut febră. Domnul să deschidă inimi față de el! Vă rugăm frumos să vă interesați în ce mod ar putea să-și continue studiile la noi în țară.

Dragi frați și surori, mulțumim lui Dumnezeu și-I dăm slavă pentru dărnicia dumneavoastră față de noi, prin care putem continua această lucrare a Domnului, astfel încât darul nespus de mare a lui Dumnezeu să poată fi primit și cunoscut de poporul Shekkacho.

Vă iubim din inimă și ne rugăm ca Dumnezeu să vă umple cu orice har, pentru ca având întotdeauna în toate lucrurile din destul, să prisosiți în orice faptă bună.

Petru, Mirela, Ioan și Ana-Katarina

Petru și Mirela Pașcalău sunt membri Wycliffe România din anul 2010, când au plecat în Etiopia pentru a sluji în proiectul de traducere a Bibliei în limba Shekkacho.

Vezi şi celelalte scrisori misionare în pagina:

Puls misionar român

Ellis Potter la Biserica Emanuel Galaţi


Evanghelizare la un ceai de samovar în Parcul Afgan din Chişinău

Un model demn de urmat. Biserica “Betel” din Chişinău a organizat o seară specială de muzică şi evanghelizare la un ceai de samovar. Acţiunea a adus impresii pozitive şi zâmbete pe chipurile locuitorilor din sectorul Rîşcanovca. Într-o atmosferă plăcută, când familii tinere, adolescenţi şi bătrâni ies din casă să se odihnească, la un ceai cald inimile şi mintea este deschisă pentru mesajul Evangheliei.
Tinerii Bisericii “Betel” au creat o atmosferă plăcută prin muzica care vestea moartea şi învierea Domnului Isus. Pentru a încălzi şi mai mult atmosfera, tinerii au pregătit punguţe cu bomboane pentru copii şi toţi doritorii de a-şi aminti de copilărie.
La invitaţia organizatorilor, unei trecători exclamau cu uimire: “Chiar este totul gratis? Mai sunt oameni azi care fac asemenea gesturi frumoase fără bani?”. Mulţi din ei întrebau timid cât costă ceaiul, iar când li se spunea că e gratis, zâmbetul apărea pe faţa lor. Tinerii au împărţit şi broşuri discutând cu cei deschişi pentru Cuvântul lui Dumnezeu.
Sursa: AICI

Valentin Dedu la Biserica Maranata Timișoara

Sunt tânăr Doamne, tânăr… Pot fi creștin autentic, într-o lume postmodernă???

Duminică seara, pe 19 aprilie,  de la orele 18:00 la 19:30,  la Biserica Maranata din Timișoara, strada Versului, nr. 5 vom avea al doilea studiu cu specific pentru tineret din proiectul numit: Principii vechi pentru vremuri noi. 

Sunt tânăr Doamne, tânăr... și în a treia duminică seara, merg la MARANATA să mă confrunt cu contemporaneitatea! Este o întâlnire lunară pentru tineret, în fiecare a treia duminică seara care își propune să aducă în discuție întrebări specifice ale generației noastre.

Deci, dacă ești tânăr și dacă vrei să primești răspunsuri la întrebări specifice și să ai părtășie și cu alți tineri, te așteptăm a treia duminică seara din lună, la orele 18.00, la Biserica Maranata, la o întâlnire de 90 de minute, de închinare și de confruntare a  REALITĂȚII CU... ADEVĂRUL.

Vorbitorul va fi Valentin Dedu, doctorand în filosofie la Universitatea de Vest din Timișoara. Tema abordată este Creștin autentic într-o lume postmodernă. Închinarea va fi condusă de echipa de închinare a tinerilor de la Biserica Betel din Timișoara și totul se va încheia cu o agapă pentru tinerii prezenți.

Supernatural Life Academy la Tineret Biserica Deo Gloria Timişoara


Pastor Samy Tuțac - Pot să cred în învierea lui Isus?


Adesea i-am auzit pe unii folosind într-un mod jignitor, la adresa creștinilor, expresia:"numai proștii cred." Cu multă aroganță acești oameni încearcă să-i umilească sau să-i injosescă pe cei care nu se sfiesc să-și mărturisească credința în învierea lui Cristos. Dar oare cei care își afirmă fără ezitare credința în învierea lui Cristos sunt stupizi? Sau nebuni de legat? Fără îndoială, pentru creștini, învierea lui Cristos este cel mai mare dintre miracole! Cu o singură condiție, dacă este adevărată. Sunt, cel puțin, șapte adevăruri majore pe care ne bazăm atunci când afirmăm:"Cristos este viu cu adevărat!"
1. MĂRTURIA EVANGHELIILOR
Evangheliile conțin o amplă mărturie despre învierea lui Cristos. Deși detaliile prezentate de cei patru evangheliști diferă, completând imaginea învierii, esența mesajului este identică: Cristos a înviat! Cartea Faptele Apostolilor este dominată de mesajul învierii lui Cristos, iar epistolele au fost scrise în baza autorității primite de la Isus cel viu. Nu există în toată istoria antică un alt eveniment mai bine atestat decât învierea lui Cristos.
2. MORMÂNTUL GOL
Evangheliile și epistolele afirmă că în urma lui Isus a rămas un mormânt gol. Locul mormântului lui Isus era cunoscut de creștini și iudei, așa că era imposibil să se nască o mișcare bazată pe învierea lui Cristos, daca mormântul nu era gol. Chiar daca sunt discrepanțe între relatările evangheliștilor cu privire la detalii, în esență toți spun că mormântul era gol. Exista doar două relatări ale traversării Alpilor de către Hanibal, pentru a ataca Roma, iar acestea sunt incompatibile și ireconciliabile. Și totuși discrepanțele din detalii nu au subminat miezul istoric al acestui eveniment. Dacă aplicăm aceleași criterii, care sunt în general aplicate oricăror surse ale literaturii antice, există o singură concluzie, mormântul a fost găsit gol.
3. MULȚIMEA APARIȚIILOR
Scriptura afirmă că după înviere Isus s-a arătat ucenicilor Săi deseori, fie personal, fie în grupuri mai mici sau mai mari. Unii afirmă că arătările lui Cristos după înviere sunt legende sau halucinații. Dar dacă, Cristos a murit pe cruce în public, iar mormântul este gol, povestea cu legenda este legendă, pentru că daca învierea lui Cristos ar fi o legendă, mormântul ar avea ocupant. Cât despre halucinații, e mult mai greu să credem că timp de patruzeci de zile, niște oameni provenind din medii sociale diverse, cu temperamente diferite, în locuri diferite, au avut cu toții aceleași halucinații; decât să credem simplu că:"A înviat Domnul și s-a arătat lui Simon!" Dacă Isus a murit pe cruce și apoi unii l-au văzut viu (chiar 500 deodată), înseamnă că a înviat, întrucât în mod normal morții nu se arată celor vii.

Seri de evanghelizare la Biserica Baptistă Golgota Ștei


Sursa: AICI