După 7 ani de existenţă, cu peste 31 000 de postări, cu peste 50 de milioane de vizualizări (50 025 543 la 29.09.2020), cu peste 55 000 de abonaţi la newsletter-ul zilnic, cu un record de 197.071 accesări într-o singură zi, devenind astfel portalul de ştiri creştine din România cu cea mai rapidă creştere şi cu cele mai multe vizualizări, părăsim platforma Blogger şi:

̶S̶u̶n̶t̶e̶m̶ ̶î̶n̶ ̶c̶o̶n̶s̶t̶r̶u̶c̶ţ̶i̶a̶ ̶u̶n̶u̶i̶ ̶s̶i̶t̶e̶ ̶p̶r̶o̶f̶e̶s̶i̶o̶n̶a̶l̶,̶ ̶a̶d̶a̶p̶t̶a̶t̶ ̶c̶e̶r̶i̶n̶ţ̶e̶l̶o̶r̶ ̶t̶e̶h̶n̶o̶l̶o̶g̶i̶e̶i̶ ̶m̶o̶d̶e̶r̶n̶e̶

̶A̶n̶g̶a̶j̶ă̶m̶ ̶̶̶r̶̶̶e̶̶̶d̶̶̶a̶̶̶c̶̶̶t̶̶̶o̶̶̶r̶̶̶i̶̶̶ ̶̶̶ ̶ş̶i̶ ̶c̶o̶r̶e̶s̶p̶o̶n̶d̶e̶n̶ţ̶i̶ ̶̶̶r̶̶̶e̶̶̶g̶̶̶i̶̶̶o̶̶̶n̶̶̶a̶̶̶l̶̶̶i̶̶̶ ̶̶̶ ̶ş̶i̶ ̶d̶i̶n̶ ̶d̶i̶a̶s̶p̶o̶r̶a̶ ̶r̶o̶m̶â̶n̶ă̶

Încheiem parteneriate cu noi publicaţii şi site-uri de media

miercuri, 11 martie 2015

Evanghelizare la Biserica Penticostală Elim Timișoara




† Pastor Dr. Viorel Iuga: "Vreau să rămân un dependent de harul, puterea şi înţelepciunea divină" (Interviu)

Domnule Viorel Iuga, Comisia Națională de Propuneri, întrunită în data de 20 ianuarie, la Mediaș, v-a propus pentru funcţia de preşedinte al Uniunii Bisericilor Baptiste din România. La doar câteva zile după această intâlnire, portalul NewsNet Creștin a publicat un articol cu câteva date biografice și detalii despre lucrarea dumneavoastră, furnizate chiar de site-ul dumneavoastră, www.iugaviorel.ro. Sunteţi, așadar pastor la Biserica Baptistă Speranţa din Arad, unul dintre cei mai prolifici autori de carte creștină din România și nu în ultimul rând, conferenţiar la numeroase evenimente organizate în ţară şi în diaspora pe tema familiei sau pentru tineret. Spuneţi-ne, vă rugam, ce altceva consideraţi că ar fi oportun să cunoască opinia publică despre dumneavoastră, din perspectiva de-acum a unui candidat la aceasta înaltă funcţie executivă a Cultului Baptist din România?

Mulţumesc frumos pentru că îmi oferiţi posibilitatea de a spune oamenilor ce gândesc. Voi încerca să răspund la întrebări mai puţin tehnic. Dacă unii dintre cititori vor dori anumite detalii, pot să vă ofer sau să le ofer anumite materiale scrise. Deci, sunt un om obişnuit, am 53 de ani, sunt căsătorit din 1989 cu Didina Eugenia şi suntem binecuvântaţi cu doi copii: Cristian şi Teodora Harina. Îmi place să fiu cunoscut ca un copil al Domnului, iertat prin har, şi un slujitor ce doreşte din inimă să împlinească voia Stăpânului. Ca om, nu am nimic excepţional. Nu am fost niciodată foarte deştept şi nici nu mă pot lăuda cu daruri deosebite. Am primit o chemare specială şi vreau să mi-o împlinesc cu credincioşie şi competenţă. Am fost şi vreau să rămân un dependent de harul, puterea şi înţelepciunea divină. Mulţumesc frumos colegilor care s-au gândit la mine şi mi-au oferit votul. Dacă Domnul va decide să slujesc şi în calitatea aceasta, mă rog Domnului ca împreună cu echipa de slujire să avem parte de realizări care să Îl onoreze pe El. În dreptul meu, sunt conştient că fiecare realizare, mare sau mică, este o dovadă a bunătăţii lui Dumnezeu care continuă să îi folosească pe cei mai slabi, tocmai pentru a fi evidenţiate puterea şi lucrarea Lui.

Nu cunoaștem în mod amănunţit procedurile comisiei mai sus menţionată de a face propuneri pentru Comitetul Executiv al Uniunii Baptiste din România și nu stim nimic nici despre principalele criterii care au stat la baza formulării propunerii ca dumneavoastră să candidaţi pentru funcţia de președinte al Uniunii Baptiste. Din moment ce aţi acceptat această desemnare, presupunem că aveţi definită o viziune care să vă călăuzească pe parcursul întregului mandat, dacă veţi fi ales președinte. Cum puteţi formula, pe scurt, această viziune?

După înţelegerea mea, cred că ar fi mai bine dacă frăţietatea ar decide sub călăuzirea Duhului Sfânt unde doreşte să ajungă în următorii 4 ani şi apoi să îşi aleagă un preşedinte care consideră că o poate duce acolo. Deocamdată, fraţii, probabil şi datorită faptului că atribuţiunile preşedintelui sunt bine precizate în „Statutul de organizare si functionare a Cultului Creştin Baptist”, au lăsat ca cei în cauză să decidă ce vor face. În consecinţă, dacă Dumnezeu va decide prin fraţi să slujesc şi de pe această poziţie, îmi doresc să pot ajuta şi motiva la o slujire biblică în unitate şi colaborare. Uniunea Bisericilor Creştine Baptiste din Romania are mulţi slujitori capabili, slujitori care au realizat multe lucruri frumoase în câmpul lor de slujire. Cred că a sosit momentul să ne unim forţele şi resursele pentru a putea face mai mult, atât pentru ţară, cât şi pentru câmpul de misiune externă. Eu cred că slujirea împreună pe domenii şi proiecte concrete poate revitaliza şi înflăcăra mult lucrarea din biserici. Sumarizând, chemarea mea pentru colegii de slujire şi pentru fraţii şi surorile mele de credinţă este „Să slujim Domului împreună!”

Redirecţionează 2% din impozit către LTD ♥ - Asociaţia Lidia Teodora Dragomir! ♡ Promo Sponsorizat

Click pe imagine!

Pastor Petru Lascău - ”Beția în Duhul”

Vezi și:

Analizată mai atent, mișcarea declanșată la Toronto este caracterizată prin câteva manifestări bizare ale celor peste care ‘‘vine Duhul’‘ sau primesc ‘‘ungerea’‘. Fără îndoială că ‘‘beția în Duhul’‘ este nu numai una din cele mai bizare, dar se pare că ea este de fapt cea de bază, de la care derivă toate celelalte. Cu alte cuvinte, ‘‘turmentatul’‘ în felul acesta, râde isteric, se aruncă pe jos tăvălindu-se, fuge fără țintă, țopăie, tremură convulsionat, rage ca un leu sau imită alte patrupede, manifestă spasme ca în sala de nașteri, ba chiar pretinde (în cazul unor femei) că are orgasme repetate. Cauza ‘‘terestră’‘ a manifestărilor este tocmai starea de beție a omului. La beție se pot petrece orice alte lucruri. Omul scăpat de sub controlul minții limpezi se pretează la comportamente bizare.
Liderii bisericilor care au îmbrățișat ‘‘beția sfântă’‘ spun mereu că nu trebuie să te îngrijorezi de manifestări și că de fapt ei nu le încurajează, dar sunt gata să discute timp de ore întregi despre ele, să aducă în fața publicului zeci de persoane care fac mărturisiri despre manifestările lor, după care strâng scaunele ca să facă loc celor care vor cădea pe jos de beți ce vor fi. Pastorii spun oamenilor să nu caute manifestări, dar se roagă pentru ca ei să le primească. Se pare că lucrul care-i caracterizează pe liderii acestei mișcări nu este altceva decât convingerea că dacă un serviciu bisericesc nu se termină în totală dezordine, larmă și haos, iar sala nu rămâne răvășită la punctul de a nu mai fi recunoscută, Dumnezeu n-a fost prezent în cele ce s-au petrecut.
Propovăduitorii ‘‘trezirii râsului’‘ motivează izbucnirile isterice precum și comportamentul bizar al celor ce participă la întrunirile lor, ca o manifestare a ‘‘beției în Duhul’‘. ‘‘Beția în Duhul’‘ de care fac dovadă cei ‘‘binecuvântați’‘ este explicată prin textul biblic din Faptele apostolilor capitolul 2. La Cincizecime, spun ei, uceniii au fost plini de Duhul Sfânt, și comportamentul lor i-a făcut pe oamenii din jur să-i considere beți. Cu alte cuvinte, cei care au experimentat primii ‘‘beția în Duhul’‘ au fost cei 120 din odaia de sus. Prezența Duhului Sfânt are asupra creerului uman efectul alcoolului, ucenicii comportându-se ca niște întoxicați după experiența Cuncizecimii.
Potrivit acestui mod de gândire, participanților li se sugerează mereu să ‘‘bea, să bea din Duhul’‘, până vor ajunge beți de-a binelea. Fearon, de exemplu, se referă la creștinii ‘‘beți în duhul’‘ ca fiind ‘‘secerați, fără picioare’‘ atât de împiedicați fiind în umbletul lor, ‘‘afumați de-a binelea’‘ sau ‘‘trăgând la măsea din Duhul Sfânt’‘, beți din ‘‘100% concentrație de Duh Sfânt’‘. Nu se poate să nu te doară când citești expresii ca aceea că ‘‘Duhul Sfânt nu vine doar ca oamenii să se urineze pe ei ca niște salamandre’‘, ci ca ei să devină ‘‘morți de beți în Duhul’‘. Rapoartele spun că oamenii turmetați astfel, nu pot umbla pe picioare, cad și nu mai pot conduce mașinile la terminarea serviciului religios.
În ultimă instanță, se pare că sursa tuturor celorlalte manifestări bizare este ‘‘beția’‘ sfântă, lipsa de control asupra tuturor capacităților și abilităților creștinului. ‘‘Turmentatul’‘ cade pe jos ‘‘înjunghiat în duhul’‘, râde isteric și fără motiv, scoate sunete stranii de animale sălbatice sau domestice, tremură, fuge sau sare în sus ca o minge. Convinși de cei care conduc întrunirea să ‘‘tragă o dușcă’‘ din ‘‘vinul cel nou’‘, ca să se ‘‘îmbete în duhul’‘, oamenii încep să se comporte ca într-o stare avansată de ebrietate. Probabil că evaluarea spiritualității, și a plinătății cercetării divine este proporțională cu starea de “beție”. Dorind să arate cât de ‘‘sub putere’‘ se află, oamenii se comportă din ce în ce mai bizar și mai ieșit din comun. Aceasta numai dacă am accepta doar o explicație a aportului uman la toate manifestările.

Lideri din 6 denominaţii penticostale s-au reunit pentru a discuta crizele cu care se confruntă creştinii

Liderii a şase denominaţii penticostale mondiale, care reprezintă peste 90 de milioane de membrii, s-au reunit recent în Los Angeles, pentru a discuta o amplă gamă de teme internaţionale şi naţionale. Întâlnirea liderilor penticostali din Los Angeles, s-a desfăşurat săptămâna trecută, în care timp de trei zile s-au discutat o serie de teme care au inclus: efectele terorismului, rolul bisericii în armonia rasială, libertatea religioasă şi problemele homosexualităţii, ca să numim doar câteva dintre cele discutate.
Liderii care au asistat au fost:
  • Charles E. Blake – preşedinte de Church of God in Christ”
  • George O. Wood – superintendent general „Assemblies of God”
  • Gleen Burris C. – preşedintele „International Church of the Foursquare Gospel”
  • Episcopul Doug Beacham – superintendent general International Pentecostal Holiness Church”
  • Mark Williams – supervizor general „Church of God”
  • Randall A. Bach – preşedintele Open Bible Churches”
  • Jack W. Hayford, ex-preşedintele International Church of the Foursquare Gospel”
Continuarea pe www.benidradici.com

Beniamin Fărăgău – Esența Evangheliei (8 Martie 2015)

Vezi şi ultimele noutăţi în pagina
Beniamin Fărăgău

✡ Slujire evreiască mesianică în biserici neoprotestante

Dl. Rabin David Nagy, presedintele Comunitatii si Federatiei Evreilor Mesianici din Romania va sluji in 3 biserici in aceeasi zi. 

La Sibiu, la Racovita si la Cisnadie. 

In 15 Martie 2015, Duminica.


Comunitatea Evreilor Mesianici

✉ Scrisoare misionară: Daniel Olteanu, India

 
Vizita la Delhi şi Punjab

  1. Călătoria

    Condiţii
    Călătoria noastră cu trenul până la Delhi ne-a luat două zile şi două nopţi atât la dus cât şi la întoarcere. La dus am avut rezervare. La întoarcere nu am avut şi a trebuit să ne descurcăm cum am putut. Zona cea mai dificilă a călătoriei rămâne la trecerea prin UP şi Bihar. La trecerea prin aceste două state, trenul devine atât de aglomerat că este dificil să mergi până la toaletă. Călătoria la Punjab din Delhi ia numai o noapte în condiţii lejere.
    Predicare
    Indienii iubesc muzica, de aceea în tren şi eu am început să cânt la chitară. După aceea am distribuit tractate şi am descărcat materiale de pe laptop pentru cei interesaţi. A fost mai greu în zonele mai aglomerate din Bihar şi Delhi. Dar acolo ei iubesc şi mai mult muzica.
    Rugaţi-vă să pot deveni tot mai mult un cântăreţ bun atât în bengali cât şi în hindi şi pentru roada pentru slava Lui Dumnezeu.

  1. Delhi

      Fratele Hemei
    În Delhi am vizitat de două ori familia fratelui Hemei. Ei nu sunt creştini. În special în ultima vizită am avut ocazia să ne întâlnim şi cu vecinii lor.
  Rugaţi-vă pentru mântuirea familiei fratelui Hemei şi a vecinilor lor şi, de asemenea, pentru biserica din vecinatatea lor.
      Grace Bible College
     În GBC am participat atât la conferinţa anuală a şcolii cât şi la festivităţile de absolvire. Am avut şansa să ne întâlnim cu lideri creştini din toata India. Doi tineri din zona noastră au absolvit şi ei: Sumon Rai şi Udeep Rai. Udeep Rai vrea să se căsătorească în curând. Doi alţi tineri vor să continuie studiile lor la această şcoală: Sonjit Ray şi Abigail Murmu. Rugaţi-vă pentru aceşti tineri şi viitorul lor. Rugaţi-vă, de asemenea, pentru această şcoală biblică în contextul politic nou din India.
Ambasada Română
    Cei de la ambasada română din Delhi ne-au spus că Saroja are neapărat nevoie de invitaţie din România. Singura viză posibilă acum este turistică. Rugaţi-vă să putem trece cu bine prin toţi paşii necesari şi să folosim cu înţelepciune toate ocaziile în vestirea Evangheliei.

Al III-lea Simpozion Studențesc al Universității Emanuel din Oradea

Cel de-al III-lea Simpozion Studențesc al Universității Emanuel din Oradea va avea loc în perioada 13-14 martie 2015. Cu o tematică relevantă, workshop-uri creative și o prezență academică de o înaltă prestanță, evenimentul din acest an se anunță a fi de mare succes. Mai multe detalii se găsesc AICI