După 7 ani de existenţă, cu peste 31 000 de postări, cu peste 50 de milioane de vizualizări (50 025 543 la 29.09.2020), cu peste 55 000 de abonaţi la newsletter-ul zilnic, cu un record de 197.071 accesări într-o singură zi, devenind astfel portalul de ştiri creştine din România cu cea mai rapidă creştere şi cu cele mai multe vizualizări, părăsim platforma Blogger şi:

̶S̶u̶n̶t̶e̶m̶ ̶î̶n̶ ̶c̶o̶n̶s̶t̶r̶u̶c̶ţ̶i̶a̶ ̶u̶n̶u̶i̶ ̶s̶i̶t̶e̶ ̶p̶r̶o̶f̶e̶s̶i̶o̶n̶a̶l̶,̶ ̶a̶d̶a̶p̶t̶a̶t̶ ̶c̶e̶r̶i̶n̶ţ̶e̶l̶o̶r̶ ̶t̶e̶h̶n̶o̶l̶o̶g̶i̶e̶i̶ ̶m̶o̶d̶e̶r̶n̶e̶

̶A̶n̶g̶a̶j̶ă̶m̶ ̶̶̶r̶̶̶e̶̶̶d̶̶̶a̶̶̶c̶̶̶t̶̶̶o̶̶̶r̶̶̶i̶̶̶ ̶̶̶ ̶ş̶i̶ ̶c̶o̶r̶e̶s̶p̶o̶n̶d̶e̶n̶ţ̶i̶ ̶̶̶r̶̶̶e̶̶̶g̶̶̶i̶̶̶o̶̶̶n̶̶̶a̶̶̶l̶̶̶i̶̶̶ ̶̶̶ ̶ş̶i̶ ̶d̶i̶n̶ ̶d̶i̶a̶s̶p̶o̶r̶a̶ ̶r̶o̶m̶â̶n̶ă̶

Încheiem parteneriate cu noi publicaţii şi site-uri de media

marți, 10 noiembrie 2015

† UCDR: Comunicat de presă

Uniunea Creștin Democrată din România (UCDR) și-a ales în cadrul primei Adunări Generale conducerea partidului

     Cu ocazia Adunării Generale organizată sâmbătă, 7 noiembrie (a.c.), la Cluj-Napoca, UCDR și-a ales conducerea: preşedintele, vicepreşedinţii, secretarul general și trezorierul.
     Președintele UCDR este Valentin Licxandru.
Cluj-Napoca, 9 noiembrie 2015: Uniunea Creștin Democrată din România și-a ales conducerea în cadrul primei Adunări Generale, organizate la Cluj-Napoca, sâmbătă, 7 noiembrie (a.c.).

Președintele UCDR este Valentin Licxandru, în vârstă de 43 de ani, absolvent și masterand la Facultății de Științe Socio-Umane, profilul Filosofie (2009 - 2011), Universitatea Pitești și al Institutului Teologic Penticostal din București, profilul Teologie (2000 - 2005).

“Mulțumesc delegaților Adunării Generale a UCDR, care mi-au acordat încrederea lor votând moțiunea mea “UCDR - oameni noi în politică și administrație''.  Câteva dintre obiectivele moțiunii:
- intrarea UCDR în alegerile din 2016 la alegerile locale și cele generale, prin candidați proprii;
-    voi căuta să aduc la startul alegerilor un partid politic nou, cu oameni bine pregătiți;
-   mă voi preocupa constant de prestigiul acestui partid, ca el să fie văzut ca o alternativă reală și credibilă la actualele formațiuni politice;
-   nu sunt de-acord cu candidaturile “aranjate’’ la funcțiile publice precum și pentru cele din cadrul UCDR;
-  îmi doresc să contribui la schimbarea în profunzime a precepției mediului creștin autohton, indiferent de coloratură confesională cu privire la politică, astfel încăt în următorii ani să infuzăm societatea românească cu valorile perene ale creștin-democrației.

Mandatul ce mi-a fost încredințat de Adunarea Generală se bazează pe asumarea răspunderii. Cred că responsabilitatea omului politic nu se limitează doar la acțiunile întreprinse în propriul partid, ci ea se extinde în toată sfera de activitate publică a acestuia. Îmi doresc ca prestația mea de-acum înainte să fie un prilej de comunicare a unui nou mesaj de tip politic, promovat și susținut de oameni ce doresc să se implice în politică cu moralitate și responsabilitate. Politica nu este murdară, ci mulți dintre oamenii care au făcut politică au murdărit-o prin acțiunile lor iresponsabile; vreau să contribui la ridicarea unei noi generații de oameni politici în România, care, indiferent de nuanța de partid, să pună mai presus de orice interesul general, public și comunitar. Valentin Licxandru, Președinte UCDR.

Secretarul general al UCDR a fost ales în persoana lui dr. Adrian Petrice, 31 de ani, doctor în științe politice, în cadrul Universității Babeş-Bolyai (UBB).

“Îmi doresc un partid creștin democrat, care să fie pragmatic și să ofere un context în care oamenii să învețe să se ferească de orice formă de totalitarism ideologic. Nu confundăm religia cu politica, dar vrem să promovăm în spațiul public valorile bazate pe etica și morala creștină, pentru ca societatea să beneficieze de legi drepte, care să se aplice la fel pentru toţi şi care să îi protejeze pe toți cetățenii și să le ofere oportunități egale”, este de părere dr. Adrian Petrice.

Îmi doresc să fac parte dintr-o mișcare entuziastă, determinată și adânc ancorată în identitatea și valorile creștine: iubirea de Dumnezeu, manifestată prin iubirea aproapelui și respectul față de creație. Dacă busola noastră morală ar fi valorile enunțate în evanghelii, dacă am trăi cu integritate și curaj, cred că multe s-ar schimba în țara noastră. Trebuie însă să învățăm să acceptăm diferențele identitare în spațiul public, opoziția și dezacordul sau refuzul celorlalți de a adera la valorile în care credem și care sunt definitorii pentru noi.

Revolta ultimelor zile i-a determinat pe mulți să iasă din starea de nepăsare, ignoranță, cinism și ironie terminală care determină refuzul de a ne păsa și refuzul de a mai spera. Țara noastră poate înainta prin încredere colectivă, deci avem nevoie și de emoție, foarte multă emoție, dar și de rațiune. Între ignoranță și cinism, ne rămâne varianta implicării. Prefer implicarea în fața oricărei lehamite autosuficiente, aparent sofisticată și decentă.” dr. Adrian Petrice, secretar general UCDR.

Rezultatul alegerilor de sâmbătă, 7 noiembrie (a.c.), în cadrul Congresului Național al UCDR:
Biroul Executiv Național UCDR: 
Vicepreședinți: Victor Fărăgău, Dr. David Ille, Neamțiu Ioan, Cusman Cionca, Ion Paica, Gheorghe Stranici și Liliana Scrioșteanu.
Secretar general: dr. Petrice Adrian
Membri: Bogdan Gog, Luca Alexandru, Robert Dincă și Ruben Martin
Trezorier UCDR:
Marian Barbu
Consiliul Național UCDR:
Valentin Licxandru, Victor Fărăgău, Dr. David Ille, Neamțiu Ioan, Cusman Cionca, Ion Paica, Gheorghe Stranici, 
Liliana Scrioșteanu, dr. Petrice Adrian, Bogdan Gog, Luca Alexandru, Robert Dincă, Ruben Martin, Badea Cornelia, Adriana Luca, Vasile Oniga, Amalia Barbu, Cosmin Cionca, Bia Marian, Coțan Dorel, Pop Florin, Aron Derecichei, Mircea Brie, Gheorghe Huțuțui, Nechifor Virgil Ghiocel, Dochită Gheorghe și Andrei Bitu.

UCDR – un partid politic nou, pentru un alt fel de politică
UCDR îşi bazează doctrina pe principiile moral creștine ale libertăţii şi democraţiei, ale unităţii sociale, familiei și credinţei în Dumnezeu.
Uniunea Creştin Democrată din România (UCDR) a apărut în 2013 din dorinţa de a oferi cetăţenilor României o alternativă autentică la actualele partide politice, care în ultimii 26 ani au condus, pe rând sau în coaliții, aceasta ţară, având rezultate pe care le vedem şi le simţim cu toții. Suntem deplin conştienţi de faptul că lipsa alternativelor reale și încrederea scazută în oamenii politici au determinat scăderea interesului pentru viaţa politică. Acest lucru trebuie să se schimbe, dacă vrem ca România să se îndrepte într-o direcţie bună. Credem că, fiind cetăţenii acestei tări, fiecare suntem răspunzători de starea României, de aceea nu venim să aruncăm cu pietre, ci vrem să ne asumăm responsabilitatea de a contribui la schimbarea în bine a României. Atunci când lucrurile nu merg bine, lipsa reacției, datorate nepăsării sau inerţiei, înseamnă complicitate. 

Date de contact:
Uniunea Creștin Democrată din România
contact@ucdr.ro
www.ucdr.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.