După 7 ani de existenţă, cu peste 31 000 de postări, cu peste 50 de milioane de vizualizări (50 025 543 la 29.09.2020), cu peste 55 000 de abonaţi la newsletter-ul zilnic, cu un record de 197.071 accesări într-o singură zi, devenind astfel portalul de ştiri creştine din România cu cea mai rapidă creştere şi cu cele mai multe vizualizări, părăsim platforma Blogger şi:

̶S̶u̶n̶t̶e̶m̶ ̶î̶n̶ ̶c̶o̶n̶s̶t̶r̶u̶c̶ţ̶i̶a̶ ̶u̶n̶u̶i̶ ̶s̶i̶t̶e̶ ̶p̶r̶o̶f̶e̶s̶i̶o̶n̶a̶l̶,̶ ̶a̶d̶a̶p̶t̶a̶t̶ ̶c̶e̶r̶i̶n̶ţ̶e̶l̶o̶r̶ ̶t̶e̶h̶n̶o̶l̶o̶g̶i̶e̶i̶ ̶m̶o̶d̶e̶r̶n̶e̶

̶A̶n̶g̶a̶j̶ă̶m̶ ̶̶̶r̶̶̶e̶̶̶d̶̶̶a̶̶̶c̶̶̶t̶̶̶o̶̶̶r̶̶̶i̶̶̶ ̶̶̶ ̶ş̶i̶ ̶c̶o̶r̶e̶s̶p̶o̶n̶d̶e̶n̶ţ̶i̶ ̶̶̶r̶̶̶e̶̶̶g̶̶̶i̶̶̶o̶̶̶n̶̶̶a̶̶̶l̶̶̶i̶̶̶ ̶̶̶ ̶ş̶i̶ ̶d̶i̶n̶ ̶d̶i̶a̶s̶p̶o̶r̶a̶ ̶r̶o̶m̶â̶n̶ă̶

Încheiem parteneriate cu noi publicaţii şi site-uri de media

luni, 23 noiembrie 2015

Convertire într-o familie de preoți hinduși: de la învățăturile brahmanice la Evanghelia lui Hristos

Ashok s-a nascut intr-o familie hindusa de brahmani (membru al castei sacerdotale, considerata cea mai inalta dintre cele patru caste indiene; preot al lui Brahma) si a fost pregatit sa devina preot hindus la fel ca tatal si bunicul sau.

Inca din copilarie a invatat si practicat diferite ritualuri asa cum cere traditia. La 21 de ani, el a parasit satul natal pentru a continua educatia in capitala tarii.

Invataturile hinduse nu i-au adus satisfactie pe plan spiritual si astfel a suferit o mare dezamagire. In capitala a intalnit insa un predicator crestin care i-a vorbit despre Isus Hristos. Ashok l-a intrebat daca exista scrieri crestine pe care le-ar putea citi. Predicatorul i-a raspuns ca are o singura carte care l-ar putea ajuta.

„Care e aceasta?”, a intrebat Ashok.

„Biblia”, a raspuns predicatorul si i-a dat Noul Testament, pe care Ashok l-a citit intr-o saptamana.

„Cand am citit-o, am simtit ca Isus este in inima mea, vorbind cu mine. El mi-a spus: Daca ma accepti ca Domn si Mantuitor si crezi in mine, iti voi da pace si vei avea raspunsul la toate intrebarile tale.”

Cand Ashok s-a intalnit cu predicatorul o saptamana mai tarziu, i-a spus: „Am citit Noul Testament. Ce trebuie sa fac acum?”

„Acesta este modul in care Dumnezeu iti vorbeste: Trebuie sa faci un singur lucru. Marturiseste toate pacatele, toate greselile si relele din viata ta. Dupa aceea Isus iti va da liniste si pace in viata ta”, a spus predicatorul.

„Am facut exact ceea ce mi s-a cerut. L-am urmat pe Isus si am fost cuprins de o pace interioara pe care nu o mai experimentasem pana atunci”, a marturisi Ashok.

 Dilema lui Ashok

Dupa un timp tatal sau l-a chemat in satul natal pentru a participa la o sarbatoare hindusa desfasurata de comunitatea religioasa a clanului din care face parte si unde tatal serveste ca preot.

„Acest lucru a fost foarte dificil pentru mine. L-am acceptat pe Isus si am gasit pacea Lui, iar acum trebuia sa particip la ceremonia savarsita de tatal meu. In noaptea aceea dupa miezul noptii m-am rugat Domnului intrebandu-L ce sa fac”, a spus Ashok.

Isus m-a auzit si mi-a raspuns: „Nu tu, ci Eu te-am ales. Dar te voi folosi pentru a construi Imparatia Mea. Deci, du-te la ceremonie si informeaza pe parintii tai ca esti crestin. Nu participa la ritual ci doar marturiseste-i tatalui tau ca esti crestin. Oricare vor fi problemele, te vei descurca. Eu sunt Dumnezeul tau. Iti voi da Duhul Sfant si El te va ghida. El va aranja totul in viata ta.”
Ashok a ascultat si a facut intocmai. Cand a vorbit despre credinta sa in Isus, familia sa s-a infuriat. Tatal sau l-a dat afara din casa. Ashok a revenit in capitala doar cu hainele de pe el si cateva rupii in buzunar. Dar a inceput sa traiasca pentru Isus.

Astazi Ashok este pastor al unei biserici din capitala care a instruit 20 de plantatori de biserici, fiecare infiintand una sau doua biserici noi, relateaza Godreports. De nouasprezece ori, atat el cat si alti crestini l-au vizitat pe tatal sau, retras din preotie, dar intotdeauna, fostul preot hindus a respins Evanghelia.

De ce este atat de fericit Ashok?

Vara trecuta un grup de 10 pastori printre care se afla si un misionar, l-au vizitat din nou pe tatal lui Ashok. In camera devenita parca mult prea inghesuita, predicatorii au ridicat rugaciuni catre Dumnezeu. In cele din urma, misionarul i-a vorbit cu respect si blandete tatalui lui Ashok despre mesajul Evangheliei.

De data aceasta nu a mai existat nici o rezistenta impotriva cuvantului lui Dumnezeu. Tatal lui Ashok a ascultat totul cu atentie, a pus intrebari atunci cand a adorit sa afle mai mult, iar la sfarsit a zambit multumit.

Dupa un timp acest preot hindus care a slujit credintei lui timp de 42 de ani, a renuntat la idolii sai, si-a marturisit pacatele si l-a primit pe Isus ca Mantuitor. A fost ceva uimitor. Dupa cateva luni, tatal lui Ashok si-a condus si sotia la credinta in Isus Hristos.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.