luni, 24 august 2015

☞ Opinia liberă: Ovidiu Petric - Rușine Serena Williams! Splendid Simona Halep!

NewsNet Creștin: Rubrica ☞ Opinia liberă  este destinată publicării articolelor care nu tratează subiecte religioase sau spirituale, dar care sunt scrise de evanghelici. Menţionăm că acestea nu reprezintă neapărat și punctele noastre de vedere.

Tenisul jucat la un moment dat de românca Simona Halep in finala turneului de la Cincinnati a adus-o pe Serena Wiliams la disperare la un moment dat aruncând-o in vulgar.

Numărul unu mondial - Serena Williams - si-a manifestat disperarea momentului înjurând fără nici o rușine in fața camerelor ce transmiteau meciul pentru milioane de telespectatori. In timp ce grimasele, nervii si înjurăturile i-au dominat comportamentul sportivei americance, românca Halep era senina si dominata de calm si chiar un surâs inocent, desi in față i se contura perspectiva unei înfrângeri.

E inadmisibil ca o campioana de talia  Serenei Williams cu peste 65 de turnee de tenis câștigate sa manifeste o astfel de disperare vulgară ca si când acum s-ar aflat in fața unicei șanse in sport.

Pe langa uriașa ei carieră incontestabilă in sport, Serena Williams este aparținatoarea unei grupări religioase - Martorii lui Iehova - ce nu crede ca Isus este Dumnezeu, nu crede in Sfanta Treime, nu crede in cer, nu crede in iad, nu crede in Duhul Sfant, nu permite transfuzille de sânge si transplanturile de organe.
Religia acesteia se prezintă a fi drept unica prin care Dumnezeu încă lucreaza pe pământ.

Nu este pentru prima dată cand Serena Williams isi deversează trivialitățe verbale în public in față a milioane de telespectatori. S-a intamplat in luna Mai la turneul francez cand comentatorul unui meci  jucat de Serena a trebuit sa își ceară scuze de trei ori celor ce urmăreau partida de tenis pentru înjurăturile sportivei.

Cand te identifici cu o anume religie, moralitatea este subînteleasa, așteptările sunt pe măsura intre muritorii de rând, cu atat mai mult cand vine vorba de o mega campioană de talia Serenei.

Când ai un asemenea renume si o așa imagine la nivel mondial, cand esti modelul sportiv pentru milioane de copii, vulgaritatea si indecența verbala nu au ce sa caute pe buzele tale indiferent de momentul creat.

Violenta manifestată prin distrugerea rachetelor si vulgaritatea exprimată prin înjurături, toate inaintea a zeci de milioane de oameni, dovedesc ca trăim intr-o lume tot mai degradantă, cu standardele morale in declin. Campioana Serena Williams a fost acel exemplul cu impact negativ aseară, desi a castigat finala impotriva româncei Simona Halep.

Sa sperăm ca jucatoarele celelalte nu ii vor copia exemplul negativ si nu va trebui sa ajungem sa avem transmisiile TV ale meciurilor de tenis feminin sub sigla "cu acordul părinților" sau "interzis celor sub 13 ani". 

Pastor Ovidiu Petric

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.