După 7 ani de existenţă, cu peste 31 000 de postări, cu peste 50 de milioane de vizualizări (50 025 543 la 29.09.2020), cu peste 55 000 de abonaţi la newsletter-ul zilnic, cu un record de 197.071accesări într-o singură zi, devenind astfel portalul de ştiri creştine din România cu cea mai rapidă creştere şi cu cele mai multe vizualizări, părăsim platforma Blogger şi:
◉ Încheiem parteneriate cu noi publicaţii şi site-uri de media
miercuri, 17 iunie 2015
✡ Creştinii britanici privesc înapoi înspre trecutul Marii Britanii şi se pocăiesc
Cu 70 de ani în urmă, guvernul britanic a împiedicat mii de evrei să ajungă în patria lor biblică. Acum, creștinii britanici vor să-și ceară scuze.
Celebrul film ''Exodus'', cu Paul Newman în rol principal ca evreu, descrie evenimentele ce au avut loc în jurul celui de-al Doilea Război Mondial. Timp de 10 ani, organismul britanic ce controla Palestina a întors mii de evrei care au încercat să scape din Europa.
Portul Haifa a fost cunoscut ca Docul Lacrimilor. Din 1938 până în 1948, britanicii au împiedicat mai mult de 90 de bărci să acosteze aici. Aceste bărci duceau zeci de mii de evrei care plecau din Europa pentru a se întoarce în patria biblică.
''Sunt aici pentru a comemora evreii care au suferit sau au murit ca rezultat al politicii rușinoase a guvernului britanic din acea zi'', spunea Richard Kemp.
''I-am întors și i-am pus în tabere în Cipru și în Mauritius. Unii dintre ei au fost duși înapoi în lagăre de concentrare din Germania, iar alții care nu au fost întorși din țările lor au fost încarcerați aici, în această tabără de detenție'', spunea Rossie Ross.
Britanicii practic au închis mii de refugiați evrei în tabăra de detenție Atlit. I-au stropit pe nou-veniți cu pesticide, i-au trimis la dușuri și au separat bărbații de femei. Este o parte uitată a istoriei ce a avut loc între al Doilea Război Mondial și înființarea statului evreu, dar Rosie Ross și alți creștini britanici nu au uitat.
''Această perioadă a istoriei britanice a fost în inima mea de mult timp și e nevoie ca britanicii să mărturisească și să se pocăiască de ce a făcut Marea Britanie în acel timp'', spunea Rossie Ross.
Ross a format un grup numit ''Repairing the Breach'' și a organizat o zi a pocăinței. Aproape 200 de creștini britanici, la fel și evrei victime de atunci, s-au adunat în portul Haifa și apoi la tabăra de detenție.
''Am mărturisit și ne-am rugat cu tristețe profundă pentru că națiunea noastră nu a respectat Declarația Balfour și a întors spatele poporului evreu'', spunea Joan Thomas.
''Știm că trecutul nu poate fi schimbat, dar poate fi răscumpărat'', spunea rev. Alex Jacob.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu
Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.