După 7 ani de existenţă, cu peste 31 000 de postări, cu peste 50 de milioane de vizualizări (50 025 543 la 29.09.2020), cu peste 55 000 de abonaţi la newsletter-ul zilnic, cu un record de 197.071 accesări într-o singură zi, devenind astfel portalul de ştiri creştine din România cu cea mai rapidă creştere şi cu cele mai multe vizualizări, părăsim platforma Blogger şi:

̶S̶u̶n̶t̶e̶m̶ ̶î̶n̶ ̶c̶o̶n̶s̶t̶r̶u̶c̶ţ̶i̶a̶ ̶u̶n̶u̶i̶ ̶s̶i̶t̶e̶ ̶p̶r̶o̶f̶e̶s̶i̶o̶n̶a̶l̶,̶ ̶a̶d̶a̶p̶t̶a̶t̶ ̶c̶e̶r̶i̶n̶ţ̶e̶l̶o̶r̶ ̶t̶e̶h̶n̶o̶l̶o̶g̶i̶e̶i̶ ̶m̶o̶d̶e̶r̶n̶e̶

̶A̶n̶g̶a̶j̶ă̶m̶ ̶̶̶r̶̶̶e̶̶̶d̶̶̶a̶̶̶c̶̶̶t̶̶̶o̶̶̶r̶̶̶i̶̶̶ ̶̶̶ ̶ş̶i̶ ̶c̶o̶r̶e̶s̶p̶o̶n̶d̶e̶n̶ţ̶i̶ ̶̶̶r̶̶̶e̶̶̶g̶̶̶i̶̶̶o̶̶̶n̶̶̶a̶̶̶l̶̶̶i̶̶̶ ̶̶̶ ̶ş̶i̶ ̶d̶i̶n̶ ̶d̶i̶a̶s̶p̶o̶r̶a̶ ̶r̶o̶m̶â̶n̶ă̶

Încheiem parteneriate cu noi publicaţii şi site-uri de media

marți, 10 februarie 2015

Florin Ianovici - Adevărata milă

Geneza 6:7 "Şi Domnul a zis: „Am să şterg de pe faţa pământului pe omul pe care l-am făcut, de la om până la vite, până la târâtoare şi până la păsările cerului; căci Îmi pare rău că i-am făcut.”" Geneza 6:8 "Dar Noe a căpătat milă înaintea Domnului."
Peste 2000 de romi din Tulcea, Babadag, Pitești, Adjud, Bacău sunt pe străzile din capital Suediei, cerșind. Aseară am vorbit cu aproximativ 30 de persoane, pe stradă, care stau și așteaptă milă cetățenilor suedezi care, nu de puține ori, sunt generoși.
Opinia publică din Sudia este șocată de invazia romilor. Oamenii au sentimente mixte de milă dar și furie pentru că România nu face nimic pentru ei. Astăzi am discutat cu ambasada română din Stockholm și dl Mihai Blaj ne explica că fiecare aude ce vrea să audă. Naționaliștii suedezi cer expulzarea romilor și închiderea granițelor iar proeuropenii cer ca autoritățile să îi ajute pe cerșetori pentru că nimeni nu o face și sunt și ei oameni.
Dincolo de diferitele abordări ale acestui subiect un lucru este clar: un rom câștigă aici în Suedia cam 30 de euro pe zi din cerșit, adică cam 1000 euro pe lună. Noi nu putem concura cu puterea economică a Suediei oricât de mult am vrea să ajutăm etnia romă (în caz că ne-ar păsa).
Dar o întrebare rămâne: ce este mila? Să oferi bani unui cerșetor ca mai apoi să critici, chiar dacă nu cunoști situația, statul de unde vine? Oare mila înseamnă o sumă de bani lunară? Oare mila înseamnă să oferi un adăpost pentru noapte, o zi pentru dușuri și o supă caldă? Să supraviețuiești dar să nu trăiești efectiv poate fi lucrarea milei?
Din ce în ce mai mult omul și societatea se transformă. Caritatea și serviciile de asistență socială nu pot fi niciodată ceea ce Dumnezeu a numit mila. Căci mila înseamnă să privești mai întâi sufletul și să faci tot ce poți ca să îl ajuți. Fără să vezi sufletul omului orice ai face e doar caritate. Mila înseamnă să vezi cu ochii lui Dumnezeu pe omul din fața ta. Mila izvorăște din dragoste iar dragostea lui Dumnezeu înseamnă salvarea sufletului.
Florin Ianovici

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.