După 7 ani de existenţă, cu peste 31 000 de postări, cu peste 50 de milioane de vizualizări (50 025 543 la 29.09.2020), cu peste 55 000 de abonaţi la newsletter-ul zilnic, cu un record de 197.071 accesări într-o singură zi, devenind astfel portalul de ştiri creştine din România cu cea mai rapidă creştere şi cu cele mai multe vizualizări, părăsim platforma Blogger şi:

̶S̶u̶n̶t̶e̶m̶ ̶î̶n̶ ̶c̶o̶n̶s̶t̶r̶u̶c̶ţ̶i̶a̶ ̶u̶n̶u̶i̶ ̶s̶i̶t̶e̶ ̶p̶r̶o̶f̶e̶s̶i̶o̶n̶a̶l̶,̶ ̶a̶d̶a̶p̶t̶a̶t̶ ̶c̶e̶r̶i̶n̶ţ̶e̶l̶o̶r̶ ̶t̶e̶h̶n̶o̶l̶o̶g̶i̶e̶i̶ ̶m̶o̶d̶e̶r̶n̶e̶

̶A̶n̶g̶a̶j̶ă̶m̶ ̶̶̶r̶̶̶e̶̶̶d̶̶̶a̶̶̶c̶̶̶t̶̶̶o̶̶̶r̶̶̶i̶̶̶ ̶̶̶ ̶ş̶i̶ ̶c̶o̶r̶e̶s̶p̶o̶n̶d̶e̶n̶ţ̶i̶ ̶̶̶r̶̶̶e̶̶̶g̶̶̶i̶̶̶o̶̶̶n̶̶̶a̶̶̶l̶̶̶i̶̶̶ ̶̶̶ ̶ş̶i̶ ̶d̶i̶n̶ ̶d̶i̶a̶s̶p̶o̶r̶a̶ ̶r̶o̶m̶â̶n̶ă̶

Încheiem parteneriate cu noi publicaţii şi site-uri de media

luni, 8 decembrie 2014

Digi 24: Cafeneaua oamenilor străzii. În fiecare sâmbătă, un local din Oradea oferă mâncare pentru sărmani

O cafenea din Oradea s-a transformat sâmbătă, pentru câteva ore, într-un restaurant al oamenilor străzii. După ce toată săptămâna clienţii localului au donat bani, 50 de sărmani au primit o masă caldă. Totul a fost pregătit de voluntarii unei asociații, care au ales să îşi petreacă ziua alături de oamenii sărmani.


Sărmanii din oraş s-au bucurat de un prânz cum n-au mai mâncat demult.
"- Cum vi se pare aceasta acțiune, cum vă ajuta? - Foarte bine pentru că stăm pe stradă, nu avem casă, nu ne ajută nimeni."
"Mi se pare foarte bună mâncarea şi așa ar trebui să fie peste tot în ţara asta."
Continuarea pwww.digi24.ro

Biserica Baptistă Betel Salonta: Lacrimi de bucurie dintr-un cuget curat

Isus Hristos S-a apropiat de ei, a vorbit cu ei şi le-a zis: „Toată puterea Mi-a fost dată în cer şi pe pământ. Duceţi-vă şi faceţi ucenici din toate neamurile, botezându-i în Numele Tatălui şi al Fiului şi al Sfântului Duh. Şi învăţaţi-i să păzească tot ce v-am poruncit. Şi iată că Eu sunt cu voi în toate zilele, până la sfârşitul veacului”. Amin.

„Pocăiţi-vă, le-a zis Petru, şi fiecare din voi să fie botezat în Numele lui Isus Hristos, spre iertarea păcatelor voastre; apoi veţi primi darul Sfântului Duh. Căci făgăduinţa aceasta este pentru voi, pentru copiii voştri şi pentru toţi cei ce sunt departe acum, în oricât de mare număr îi va chema Domnul Dumnezeul nostru”. Îndemnul Apostolului Petru din cel de-al doilea capitol al cărții Faptele Apostolilor a fost împlinit cu bucurie nemărginită, spre slava Jertfei Domnului Isus Hristos - Fiul lui Dumnezeu, și în prima Duminică a lunii decembrie 2014, când adunarea Bisericii Baptiste „Betel” din Salonta a organizat un nou botez nou-testamentar.

Trei suflete binecuvântate de Dumnezeu - Iuliana, pensionară rezidentă a Centrului pentru vârstnici JFL (Joint Facility of Love) din Salonta, Monica, profesoară la Colegiul Național „Teodor Neș” și medicul veterinar Petrică Gruia din cadrul DSVSA Bihor - au mărturisit dintr-un cuget curat dragostea deplină și dedicarea vieții pentru slujirea lucrării Domnului Isus Hristos, Cel răstingnit și Înviat de Dumnezeu spre iertarea păcatelor noastre pentru ca, în vrednicia, statornicia și neprihănirea credinței lor, să primească cununa Mântuirii. 

Frații păstori Florin și Mihai Cociubei, alături pe pastorul-senior Ioan Marișcaș, au slujit adunarea creștină în cadrul serviciului divin de laudă și închinare în puterea Cuvântului Sfintei Scripturi din Întâia epistolă sobornicească a lui Petru, capitolul trei: „Icoana aceasta închipuitoare vă mântuieşte acum pe voi, şi anume botezul, care nu este o curăţare de întinăciunile trupeşti, ci mărturia unui cuget curat înaintea lui Dumnezeu, prin învierea lui Isus Hristos, care stă la dreapta lui Dumnezeu, după ce S-a înălţat la cer şi Şi-a supus îngerii, stăpânirile şi puterile”. 

Mărturia personală a celor trei noi membri ai bisericii, votul unanim al acceptării în Adunarea Bisericii „Betel” din Salonta, Botezul nou-testamentar și Rugăciunea de primire în sânul Bisericii Domnului Isus Hristos prin punerea mâinilor au fost încununate prin Cina Domnului. Astfel, peste o sută de creștini salontani au împărtășit bucuria cerului spre lauda măreției și îndurării Dumnezeului Tată, Fiu și Duh Sfânt.
Sorin Petrache

Pastor Ovidiu Petric: Confuzia identității sexuale în fața WC-ului

Un tribunal din America cere $75,000 unei școli pentru un băiat căruia i s-a refuzat folosirea băii fetelor. Totul s-a petrecut de curând in orașul Augusta, Maine unde justiția a luat hotărârea de a cere unei școli din districtul Maine să plătească cheltuielile avocaților unui băiat căruia i s-a refuzat folosirea băii fetelor, totul fiind interpretat ca discriminare venită din partea oficialilor din învățământ.

Incă de mic Wyatt Maines, băiatul in cauză, a manifestat un comportament dezinhibat cu tendințe feminine. Mai târziu și-a schimbat in mod oficial numele in 'Nicole', și-a lăsat părul lung și a inceput să poarte haine de fete, conform articolului scris de Heather Clark in 4 Decembrie pe site-ului ChristianNews.com

In anul 2008 profesorii școlii Asa Adams Elementary School la care era înscris acest elev, i-au recomandat să folosească baia comună a stafului profesoral, inspectorul zonal interzicandu-i de altfel, la presiunea altor părinți, să folosească baia fetelor după ce acesta a folosit-o in prealabil o perioadă. Părinții lui Wyatt, Wayne si Kelly Maines au fost extrem de nesatisfăcuti de hotărarea impusă fiului lor, asa că in 2008 au dat in judecată școala. Zilele acestea o decizie a fost anunțată de către un tribunal superior in favoarea acestei familii. Tribunalul impune școlii gimnaziale să achite suma de $75.000 firmei de avocatură implicată in acest proces precum și agenției GLAD - Gay and Lesbian Advocates and Defenders (avocații și apărătorii homosexualilor și lesbienelor).

Ce se întâmplă in acest caz nu este altceva decat o reflectare clară a confuziei morale masive care imbrățisează tot mai mult generația de astăzi. De fapt, nu există altă situație in care ar putea ajunge societatea, decât această haotică bâjbâire in privința unor realități ce nu mai au nevoie de imbunătățirea și creativitatea noastră.

Confuzia este una prapăstioasă deoarece se pare că in mod conștient ne îndepărtăm de liniile călăuzitoare desemnate atat de clar și de concret de Dumnezeu pentru o bună funcționare și conviețuire a oamenilor chiar și in aspecte triviale precum folosirea toaletei și a băii.

Părinții sunt scandalizați de perspectiva socială nouă pe care o aduce această revoluție sexuală. Doar ideea că un băiat ce se declară având o identitate feminină (și legea ii recunoaște aceasta orientare a identității) va face duș in vestiarul fetelor după ora de sport sau alte activități școlare oripilează mințile părinților care au fete in acel vestiar.

Negarea informației fundamentale revelată de Dumnezeu in chiar Geneza 2 in ce privește identitatea sexuală a omului, identitate masculină și feminină, aruncă societatea intr-o confuzie și o criză morală de proporții. Omul nu iși alege sexualitatea. Dumnezeu este suveran in privința sexualității cu care te-a înzestrat. Nu te poți declara femeie dacă ești bărbat prin naștere, cu oricât de mult make-up ti-ai împodobi fata, oricât de efemenizat ti-e mersul, oricât de lung ti-e părul și hainele de damă pe care le porțși care iti camuflează masculinitatea.

Bătălia pe identitatea sexuală ce a cuprins lumea de azi, este bătălia ce atentează nu doar la doctrina despre om, ce este clar descoperită in Scripturi, ci este atacul fară precedent la adresa suveranității lui Dumnezeu. Revoluția sexuală prin care trece societatea de azi nu trădează altceva decât refuzul omului de a-L recunoaște pe Dumnezeu suveran și in materie de identitate sexuală hotărâtă de Dumnezeu, nu aleasă de om.

Când acest principiu este călcat in picioare de omul modern, haosul moral și social este garantat. Cum vor afecta viața bisericii aceste schimbări uriașe ce vin spre noi cu o rapiditate atât de neprevăzută? Aceste provocări reprezintă un test dificil pentru Biserică, un test pe care il va trece doar dovedind fidelitate totală față de invățăturile revelate in Scripturi. 

Ovidiu Petric - pastor Biserica BUCURIA Lugoj

Ordinare de Păstor la Biserica Betania Krems, Austria


În data de 14 Decembrie 2014 va avea loc Serviciul Divin de Ordinare în slujba de Păstor a Fr. Boldor Viorel începând cu ora 09.00-12.00.

Sursa: AICI

Revelion cu Adi Hentea la Brădățel

Tabara Crestina Bradatel

Iosif Ţon: Bunătate, Adevăr și Dreptate (33)

Capitolul 15.1: Bunătatea în Noul legământ

Scopul nostru este să stabilim care este adevăratul creştinism şi care este esenţa adevăratului creştinism. În capitolul precedent ne-am uitat la ceea ce spune pe această temă Apostolul Ioan, numit şi Ioan Teologul şi am văzut că pentru el esenţa creştinismului este părtăşia cu Dumnezeu, acea relație intimă de comuniune, comunicare şi parteneriat în lucrare cu Dumnezeu.

Mai există un concept prin care Sfânta Scriptură definește relaţia noastră cu Dumnezeu: Legământul.

Când Dumnezeu Şi-a ales un popor pe care voia să-l facă special, pentru ca apoi prin el să formeze şi să binecuvânteze toate celelalte popoare, El a definit relaţia Lui cu acest popor prin legământul pe care l-a încheiat cu ei la Muntele Sinai.

 Prin profetul Ieremia anunță că acest legământ a fost călcat de popor şi că El va încheia cândva în viitor un Nou legământ. În seara dinainte de a merge la răstignire, în cadrul Cinei Pascale, Domnul Isus ia în mâini un pahar cu vin şi spume solemn:

„Acest pahar este Legământul cel nou în sângele Meu care se varsă pentru voi” (Luca 22:20).

Putem deci să spunem că unul dintre  elementele definitorii ale creştinismului este Legământul cel nou, anunțat de Dumnezeu prin profeții Isaia şi Ieremia şi încheiat de Fiul lui Dumnezeu prin sângele Său vărsat pentru omenire pe crucea de la Calvar.

Să facem deci o analiză a Noului legământ, ca să ajungem  să înțelegem semnificațiile lui.

Mai întâi, să avem sub ochii noștri textul scris de Ieremia:

Misiunea Eldad: Campanie de ajutorare

Click pe imagine pentru mărire!

✔ Botez la Biserica Baptistă Golgota Constanţa


Târg de Crăciun la Biserica Baptistă Harul Lugoj


Seară de Colinde cu frații Ursan la Biserica Emanuel Bistrița


♫ Messiah - de G. F. Handel (partea I) la Biserica Reformată nr. XI Cluj-Napoca


Concert de colinde la Biserica Harvest Metanoia Viena


Ti-a fost dor de niste colinde pe limba ta?

Daca esti vorbitor de limba romana, germana sau rusa hai in 13 Decembrie la Harvest Metanoia Vienna la un concert de colinde presarat cu mancare traditionala.

Mai multe gasesti aici http://bit.ly/1vwbCvk

✡ Poza și gândul zilei

Domnul te va păzi de orice rău, îţi va păzi sufletul. Domnul te va păzi la plecare şi la venire, de acum şi până în veac.” (Psalmii 121:7-8)

NewsNet Creştin işi propune să vă amintească zilnic că Biserica trebuie să se roage pentru binecuvântarea, trezirea spirituală şi mântuirea poporului lui Dumnezeu, Israel.

Prin urmare, împreună cu un gând biblic,  postăm zilnic o imagine din Israel, convinşi că şi prin acest mod inimile multor creştini pot fi (re)aprinse pentru susţinerea spirituală a aceastei naţiuni pe care Dumnezeu nu a lepădat-o nici o clipă...

Pozele sunt preluate cu aprobare din pagina de Facebook a misiunii Creştin ProIsrael.

Cu un singur click pe imagine sunteţi direcţionaţi spre poza cu dimensiunea iniţială. Pentru vizualizarea intregului album, click aiciSă vă fie cu folos!