După 7 ani de existenţă, cu peste 31 000 de postări, cu peste 50 de milioane de vizualizări (50 025 543 la 29.09.2020), cu peste 55 000 de abonaţi la newsletter-ul zilnic, cu un record de 197.071 accesări într-o singură zi, devenind astfel portalul de ştiri creştine din România cu cea mai rapidă creştere şi cu cele mai multe vizualizări, părăsim platforma Blogger şi:

̶S̶u̶n̶t̶e̶m̶ ̶î̶n̶ ̶c̶o̶n̶s̶t̶r̶u̶c̶ţ̶i̶a̶ ̶u̶n̶u̶i̶ ̶s̶i̶t̶e̶ ̶p̶r̶o̶f̶e̶s̶i̶o̶n̶a̶l̶,̶ ̶a̶d̶a̶p̶t̶a̶t̶ ̶c̶e̶r̶i̶n̶ţ̶e̶l̶o̶r̶ ̶t̶e̶h̶n̶o̶l̶o̶g̶i̶e̶i̶ ̶m̶o̶d̶e̶r̶n̶e̶

̶A̶n̶g̶a̶j̶ă̶m̶ ̶̶̶r̶̶̶e̶̶̶d̶̶̶a̶̶̶c̶̶̶t̶̶̶o̶̶̶r̶̶̶i̶̶̶ ̶̶̶ ̶ş̶i̶ ̶c̶o̶r̶e̶s̶p̶o̶n̶d̶e̶n̶ţ̶i̶ ̶̶̶r̶̶̶e̶̶̶g̶̶̶i̶̶̶o̶̶̶n̶̶̶a̶̶̶l̶̶̶i̶̶̶ ̶̶̶ ̶ş̶i̶ ̶d̶i̶n̶ ̶d̶i̶a̶s̶p̶o̶r̶a̶ ̶r̶o̶m̶â̶n̶ă̶

Încheiem parteneriate cu noi publicaţii şi site-uri de media

luni, 8 decembrie 2014

Pastor Ovidiu Petric: Confuzia identității sexuale în fața WC-ului

Un tribunal din America cere $75,000 unei școli pentru un băiat căruia i s-a refuzat folosirea băii fetelor. Totul s-a petrecut de curând in orașul Augusta, Maine unde justiția a luat hotărârea de a cere unei școli din districtul Maine să plătească cheltuielile avocaților unui băiat căruia i s-a refuzat folosirea băii fetelor, totul fiind interpretat ca discriminare venită din partea oficialilor din învățământ.

Incă de mic Wyatt Maines, băiatul in cauză, a manifestat un comportament dezinhibat cu tendințe feminine. Mai târziu și-a schimbat in mod oficial numele in 'Nicole', și-a lăsat părul lung și a inceput să poarte haine de fete, conform articolului scris de Heather Clark in 4 Decembrie pe site-ului ChristianNews.com

In anul 2008 profesorii școlii Asa Adams Elementary School la care era înscris acest elev, i-au recomandat să folosească baia comună a stafului profesoral, inspectorul zonal interzicandu-i de altfel, la presiunea altor părinți, să folosească baia fetelor după ce acesta a folosit-o in prealabil o perioadă. Părinții lui Wyatt, Wayne si Kelly Maines au fost extrem de nesatisfăcuti de hotărarea impusă fiului lor, asa că in 2008 au dat in judecată școala. Zilele acestea o decizie a fost anunțată de către un tribunal superior in favoarea acestei familii. Tribunalul impune școlii gimnaziale să achite suma de $75.000 firmei de avocatură implicată in acest proces precum și agenției GLAD - Gay and Lesbian Advocates and Defenders (avocații și apărătorii homosexualilor și lesbienelor).

Ce se întâmplă in acest caz nu este altceva decat o reflectare clară a confuziei morale masive care imbrățisează tot mai mult generația de astăzi. De fapt, nu există altă situație in care ar putea ajunge societatea, decât această haotică bâjbâire in privința unor realități ce nu mai au nevoie de imbunătățirea și creativitatea noastră.

Confuzia este una prapăstioasă deoarece se pare că in mod conștient ne îndepărtăm de liniile călăuzitoare desemnate atat de clar și de concret de Dumnezeu pentru o bună funcționare și conviețuire a oamenilor chiar și in aspecte triviale precum folosirea toaletei și a băii.

Părinții sunt scandalizați de perspectiva socială nouă pe care o aduce această revoluție sexuală. Doar ideea că un băiat ce se declară având o identitate feminină (și legea ii recunoaște aceasta orientare a identității) va face duș in vestiarul fetelor după ora de sport sau alte activități școlare oripilează mințile părinților care au fete in acel vestiar.

Negarea informației fundamentale revelată de Dumnezeu in chiar Geneza 2 in ce privește identitatea sexuală a omului, identitate masculină și feminină, aruncă societatea intr-o confuzie și o criză morală de proporții. Omul nu iși alege sexualitatea. Dumnezeu este suveran in privința sexualității cu care te-a înzestrat. Nu te poți declara femeie dacă ești bărbat prin naștere, cu oricât de mult make-up ti-ai împodobi fata, oricât de efemenizat ti-e mersul, oricât de lung ti-e părul și hainele de damă pe care le porțși care iti camuflează masculinitatea.

Bătălia pe identitatea sexuală ce a cuprins lumea de azi, este bătălia ce atentează nu doar la doctrina despre om, ce este clar descoperită in Scripturi, ci este atacul fară precedent la adresa suveranității lui Dumnezeu. Revoluția sexuală prin care trece societatea de azi nu trădează altceva decât refuzul omului de a-L recunoaște pe Dumnezeu suveran și in materie de identitate sexuală hotărâtă de Dumnezeu, nu aleasă de om.

Când acest principiu este călcat in picioare de omul modern, haosul moral și social este garantat. Cum vor afecta viața bisericii aceste schimbări uriașe ce vin spre noi cu o rapiditate atât de neprevăzută? Aceste provocări reprezintă un test dificil pentru Biserică, un test pe care il va trece doar dovedind fidelitate totală față de invățăturile revelate in Scripturi. 

Ovidiu Petric - pastor Biserica BUCURIA Lugoj

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.