După 7 ani de existenţă, cu peste 31 000 de postări, cu peste 50 de milioane de vizualizări (50 025 543 la 29.09.2020), cu peste 55 000 de abonaţi la newsletter-ul zilnic, cu un record de 197.071 accesări într-o singură zi, devenind astfel portalul de ştiri creştine din România cu cea mai rapidă creştere şi cu cele mai multe vizualizări, părăsim platforma Blogger şi:

̶S̶u̶n̶t̶e̶m̶ ̶î̶n̶ ̶c̶o̶n̶s̶t̶r̶u̶c̶ţ̶i̶a̶ ̶u̶n̶u̶i̶ ̶s̶i̶t̶e̶ ̶p̶r̶o̶f̶e̶s̶i̶o̶n̶a̶l̶,̶ ̶a̶d̶a̶p̶t̶a̶t̶ ̶c̶e̶r̶i̶n̶ţ̶e̶l̶o̶r̶ ̶t̶e̶h̶n̶o̶l̶o̶g̶i̶e̶i̶ ̶m̶o̶d̶e̶r̶n̶e̶

̶A̶n̶g̶a̶j̶ă̶m̶ ̶̶̶r̶̶̶e̶̶̶d̶̶̶a̶̶̶c̶̶̶t̶̶̶o̶̶̶r̶̶̶i̶̶̶ ̶̶̶ ̶ş̶i̶ ̶c̶o̶r̶e̶s̶p̶o̶n̶d̶e̶n̶ţ̶i̶ ̶̶̶r̶̶̶e̶̶̶g̶̶̶i̶̶̶o̶̶̶n̶̶̶a̶̶̶l̶̶̶i̶̶̶ ̶̶̶ ̶ş̶i̶ ̶d̶i̶n̶ ̶d̶i̶a̶s̶p̶o̶r̶a̶ ̶r̶o̶m̶â̶n̶ă̶

Încheiem parteneriate cu noi publicaţii şi site-uri de media

sâmbătă, 29 noiembrie 2014

Pastorii Irinel Cazacu și Sorin Bădrăgan la Biserica Baptistă Speranța Forli, Italia

Duminica, 30 noiembrie 2014, avem deosebita placere sa va invitam de la orele 09.30 la serviciul divin special din casa Domnului unde va avea loc ordinarea ca diacon a fr. Pop Octavian. 
Vom avea ca invitati pe fr. Irinel Cazacu, pastor al bisericii Baptiste Elim din Ploiesti si fr. Sorin Badragan, Decan al Institutului Teologic Baptist din Bucuresti si pastor al bisericii Baptiste Providenta din Bucuresti
Va asteptam cu drag! Har si binecuvantare!

Seară de închinare cu Not An Idol & Doxa Deo Band la Biserica "Голос Истины" (Vocea Adevărului) din Chișinău

 Vă așteptăm mâine la biserica Голос Истины, CHIȘINĂU, str. Putnei 27, ora 18.00!  NOT AN IDOL

Centenarul Traian Dorz la Ateneul Român Bucureşti

Sursa: AICI

Marius Cruceru la Biserica IRIS Cluj-Napoca

Păcate capitale – Mîndria (Smerenia) – Iris, 30 noiembrie


Luna trecută am început o nouă serie din seria Cu irisul deschis sau Irisologii, o serie intitulată Păcatele de moarte sau  Păcate capitale. 

Duminică seara ne vom ocupa de Mîndrie, păcatul luciferic, păcatul cel mai subtil, păcat greu de identificat, aproape imposibil de probat. Vom încerca să găsim și terapia, Smerenia.
Continuarea: AICI

Pastor Laurenţiu Balcan: Ai biţi, ai putere!

Coltii ascutiti ai internetului au muscat puternic din carnea tare a conservatorismului politic romanesc. Dupa alegerile prezidentiale din Romania, oponentii actualului presedinte au regretat amarnic ignorarea mediului virtual. Nu si-au inchipuit ca o lume virtuala, in aparenta nereala, inerta si indiferenta poate sa se mobilizeze in mod obiectiv atat de puternic incat sa schimbe balanta in favoarea candidatului cu mai putine sanse. Am vazut cu totii ca in spatele pixelilor nu stau niste ciudati nepasatori, niste personalitati neconturate si instabile, ci niste persoane cat se poate de reale, care se pot mobiliza remarcabil si care pot schimba destinul unei natiuni.
Situatia de fapt a Romaniei a fost convertita virtual si analizata intr-un mod obiectiv de cei care au avut acces real la informatii. Sa joci cartea ignorantei si a dezinformarii in secolul vitezei este o dovada de lipsa de viziune. Lumea este intr-o continua schimbare. Informatiile circula cu o viteza ametitoare si o noua putere mondiala isi desavarseste dominatia. Suntem in era bitilor. Bitii care au purtat cu ei informatiile in casele a milioane de romani au facut diferenta. Si da, au fost mai puternici decat banii, cupoanele, cozonacii, micii, berea, galetile, fularele si alte boarfe folosite in campania electorala. Domnilor, nu stomacul trebuie hranit intr-o campanie electorala, ci creierul. Moneda de schimb nu mai este banul, ci bit-ul. Mottoul “ai bani, ai putere” nu mai este valabil. Astazi, daca ai biti ai putere.
Situatia creata de alegerile prezidentiale din Romania trebuie sa provoace reanalizarea puterii pe care o are Internetul de a influenta mentalitatile oamenilor. Bisericile ar trebui sa faca neaparat asta. Bineinteles ca am intuit puterea Internetului si vedem cu ochii nostri, mergand pe strada, cum smartphonurile, de exemplu, au devenit o prelungire a personalitatii individului. A fi conectat la lumea virtuala nu este doar un hobby, dat de o necesitate epistemologica, ci a devenit o nevoie de baza a individului, o dependenta periculoasa, dar care nu trebuie neglijata. Creierul omului modern mananca zilnic biti cu informatii. De ce nu le-am servi noi, ca Biserica, niste biti care sa le dea viata si care sa le schimbe in bine mentalitatea?
Articol preluat cu permisiunea autorului de aici: www.penticostalul.wordpress.com

Eveniment caritabil cu Dr. Sebastian Văduva si Dacian Palladi la Oradea


Odata cu apropierea Sarbatorilor pregatim un eveniment deosebit, care ofera oamenilor de afaceri sansa de a primi - informatie de calitate si idei care inspira - si in acelasi timp sansa de a darui - a aduce bucuria Craciunului celor nevoiasi prin pachete de alimente sau donatii financiare.

Pachetele adunate vor fi distribuite copiilor orfani si marginalizati din Oradea si judetul Bihor, prin intermediul Fundatiei Comunia.

Evenimentul abordeaza urmatoarele teme: 

1. Daruirea neconditionata – Ovidiu Oltean

2. Oportunitatile mediului de afaceri romanesc – dr. Sebastian Vaduva:
• conceptul "frugal innovation"
• ce oportunitati exista in UE?
• cum sa gestionezi eficient oportunitatile?

3. Suflet si afaceri - Dacian Palladi:
• care sunt starile sufletesti prin care trec oamenii in afaceri?
• cum este incercat sufletul oamenilor de afaceri?
• cum sa identifici aceste stari si cum sa le administrezi?

Este vorba despre un seminar pentru care in mod normal ai plati peste 100 de euro. Un seminar, care ar putea sa iti schimbe viata (a ta si a celor nevoiasi). Acum, ai oportunitatea sa inveti si sa ajuti, oferind un pachet de alimente. 

Prin acest eveniment ne dorim sa ajutam copiii orfani si marginalizati din judetul Bihor, copii care nu stiu ce inseamna copilaria, bucuria de a avea o familie, a simti imbratisarea cuiva drag. Dorim sa fim mai aproape de ei, intinzandu-le o mana de ajutor prin pachetele cu alimente.

Ce castigi daca vii la acest eveniment?
• Vei invata cum sa creezi inovatii in afacerea ta, care nu te costa mult, dar aduc rezultate
• Vei afla despre oportunitati existente in UE
• Vei descoperi provocarile si pericolele prin care trece sufletul unui om de afaceri
• Vei invata sa gestionezi mai bine starile tale sufletesti, pentru a avea un echilibru sanatos intre viata personala si profesionala

....in acelasi timp, participand poti sa:
• ajuti copiii orfani si marginalizati, care au fost defavorizati toata viata lor, sa se simta normal, ca tine
• ajuti cel putin un copil sa nu renunte la lupta de zi cu zi si sa se integreze in societate, asa cum si tu ai facut-o datorita resurselor de care dispui
Impreuna putem sa facem diferenta!

Data: 3 Decembrie 2014 (Miercuri)
Ora: 18:00 - 20:30
Locatia: Hotel Ramada Oradea, Calea Aradului, nr. 9

Inscrie-te acum completand formularul: http://bit.ly/1obguEP 

Dureaza doar 50 de secunde. Acceptam inscrieri in limita locurilor din sala (200). Primul sosit, primul servit!

Si bineinteles, nu uita de pachetul de alimente, care reprezinta biletul de intrare. 
Ce trebuie sa contina pachetul?
• 1 kg faina
• 1 kg zahar
• 1 kg orez
• 1 l ulei
• 1 punga paste (500 g)
• 1 conserva pate/carne
• 1 conserva legume (mazare, fasole) - conserva, nu borcan
• 1 napolitana/biscuiti sau 1 punga cereale
• Produse pt. igiena corporala: sapun, sampon, gel de dus
• Optional: Planse educative, carti de colorat, carti cu povesti, creioane colorate, plastelina, acuarele, etc.

Daca nu ai timp sa pregatesti un pachet, poti face o donatie de minim 50 lei la inregistrare inainte de inceperea evenimentului.

Adi Gliga la Biserica Baptistă Betel Timișoara


Pastor Gigi Cosman la Biserica Baptistă Emanuel Timișoara

Sursa: AICI

Iosif Ţon: Bunătate, Adevăr și Dreptate (28)

Capitolul 11: Apostolul Ioan și dragostea lui Dumnezeu

Continuăm această expunere a materialului biblic despre bunătatea lui Dumnezeu și despre planul Lui de a face din toți oamenii fii ai Lui care sunt buni așa cum este Tatăl lor, adăugând contribuția apostolului Ioan la această temă.

Când tânărul Ioan a intrat în școala lui Isus, era iute la mânie și răzbunător: a vrut să trăsnească satul de samariteni care nu le-au permis să petreacă o noapte în satul lor. De aceea, lui și fratelui lui mai mare, Iacov, li s-a dat porecla de „fii ai tunetului”. Dar, treptat, treptat, Ioan s-a transformat și a ajuns să fie numit „apostolul Iubirii”. Mai mult, iubirea a devenit subiectul predominant al epistolelor lui!

Aici trebuie să facem o observație importantă. În Vechiul Testament, la Moise, la David și la proorocii reformiști, discuția a fost despre bunătate. Observăm că scriitorii Noului Testament continuă să vorbească despre bunătate exact ca în Vechiul Testament, dar ei folosesc alături de bunătate și conceptul de iubire.

În primul rând, lucrul acesta îl face Isus, care vorbind despre iubirea vrăjmașilor, o justifică prin bunătatea lui Dumnezeu: Iubiți-vă dușmanii, fiindcă Tatăl vostru cel ceresc este bun!
Tot Isus este Cel care ne revelează dragostea lui Dumnezeu pentru omenire în ceea ce credincioșii numesc „versetul de aur al Bibliei”:

„Fiindcă atât de mult a iubit Dumnezeu lumea încât L-a dat pe singurul Lui Fiu pentru ca oricine crede în El să nu piară, ci să aibă viață veșnică” (Ioan 3:16).

☉ Conferinţa femeilor la Biserica Internaţională Harul Bucureşti


Întâlnirea Măslinul la Biserica Efrata Făget

Biserica Penticostală "Efrata" Făget 

✡ Poza și gândul zilei

Eu voi cânta puterea Ta; dis-de-dimineaţă voi lăuda bunătatea Ta. Căci Tu eşti un turn de scăpare pentru mine, un loc de adăpost în ziua necazului meu. O, tăria mea! Pe Tine Te voi lăuda, căci Dumnezeu, Dumnezeul meu cel preabun, este turnul meu de scăpare. (Psalmii 59:16-17)

NewsNet Creştin işi propune să vă amintească zilnic că Biserica trebuie să se roage pentru binecuvântarea, trezirea spirituală şi mântuirea poporului lui Dumnezeu, Israel.

Prin urmare, împreună cu un gând biblic,  postăm zilnic o imagine din Israel, convinşi că şi prin acest mod inimile multor creştini pot fi (re)aprinse pentru susţinerea spirituală a aceastei naţiuni pe care Dumnezeu nu a lepădat-o nici o clipă...

Pozele sunt preluate cu aprobare din pagina de Facebook a misiunii Creştin ProIsrael.

Cu un singur click pe imagine sunteţi direcţionaţi spre poza cu dimensiunea iniţială. Pentru vizualizarea intregului album, click aiciSă vă fie cu folos!

Aniversare la Biserica Baptistă Betel Sânnicolau Mare, județul Timiș