După 7 ani de existenţă, cu peste 31 000 de postări, cu peste 50 de milioane de vizualizări (50 025 543 la 29.09.2020), cu peste 55 000 de abonaţi la newsletter-ul zilnic, cu un record de 197.071 accesări într-o singură zi, devenind astfel portalul de ştiri creştine din România cu cea mai rapidă creştere şi cu cele mai multe vizualizări, părăsim platforma Blogger şi:

̶S̶u̶n̶t̶e̶m̶ ̶î̶n̶ ̶c̶o̶n̶s̶t̶r̶u̶c̶ţ̶i̶a̶ ̶u̶n̶u̶i̶ ̶s̶i̶t̶e̶ ̶p̶r̶o̶f̶e̶s̶i̶o̶n̶a̶l̶,̶ ̶a̶d̶a̶p̶t̶a̶t̶ ̶c̶e̶r̶i̶n̶ţ̶e̶l̶o̶r̶ ̶t̶e̶h̶n̶o̶l̶o̶g̶i̶e̶i̶ ̶m̶o̶d̶e̶r̶n̶e̶

̶A̶n̶g̶a̶j̶ă̶m̶ ̶̶̶r̶̶̶e̶̶̶d̶̶̶a̶̶̶c̶̶̶t̶̶̶o̶̶̶r̶̶̶i̶̶̶ ̶̶̶ ̶ş̶i̶ ̶c̶o̶r̶e̶s̶p̶o̶n̶d̶e̶n̶ţ̶i̶ ̶̶̶r̶̶̶e̶̶̶g̶̶̶i̶̶̶o̶̶̶n̶̶̶a̶̶̶l̶̶̶i̶̶̶ ̶̶̶ ̶ş̶i̶ ̶d̶i̶n̶ ̶d̶i̶a̶s̶p̶o̶r̶a̶ ̶r̶o̶m̶â̶n̶ă̶

Încheiem parteneriate cu noi publicaţii şi site-uri de media

miercuri, 19 noiembrie 2014

Evanghelizare și seminar de predicare biblică la Biserica Baptistă ”Betel” Făget

Biserica Baptistă ”Betel” din Făget, organizează între 20 și 23 noiembrie, servicii speciale de propovăduire a Evangheliei, după următorul program:
  • joi, 20 noiembrie, orele 18:00 – Predicator: Vasile Duma, Arad
  • Vineri, 21 noiembrie, orele 18:00 – Predicator: Beniamin Costea, Arad
  • Sâmbătă, 22 noiembrie, orele 18:00 – Predicator: Moise Vrăjitor, Timișoara
  • Duminică, 23 noiembrie, orele 17:00 – Predicator: David Lavric, Timișoara
De asemenea, vineri, 21 noiembrie, între orele 13:00 și 17:00,  Biserica ”Betel”, organizează un seminar despre predicarea biblică pentru slujitorii Cuvântului din zonă, vorbitor: Beniamin Costea, pastor la Arad.
Vă așteptăm alături de noi pe toți cei care puteți, atât prin rugăciune, cât și cu prezența!
Dumnezeu să vă binecuvanteze pe toți!
Sursa: AICI

✡ Conferința "130 de ani de la renașterea mișcării mesianice" de la Chișinău

Evreii mesianici din câteva țări ale lumii s-au întrunit, în acest week-end, la Chișinău, pentru a aniversa jubilelul de 130 de ani de la fondarea, de către Iosif Rabinovici, a primei comunități mesianice din Basarabia, care a contribuit la renașterea mișcării mesianice în lumea întreagă.
Date Biografice de la  Wikipedia:
Iosif Rabinovici Photo credit wikipedia
Iosif Rabinovici, de asemenea cunoscut în germană ca, Joseph Rabinowitsch (în ebraică : יוסף רבינוביץ ן), (n. 23 septembrie 1837, în Rezina la Nistru, Basarabia, Imperiul Rus; m. pe 17 mai 1899 în Odessa), avocat ruso- evreu, cel mai faimos evreu mesianic al secolului XIX și fondator al mișcării creștine rusești din sud.
Iosif Rabinovici a trăit în Chișinău, oraș din sud-vestul vechiului Imperiu Rusesc (Basarabia), în prezent capitala Republicii Moldova. Iosif și-a pierdut mama sa la o vârstă fragedă și a fost luat în casa bunicului său matern până va vârsta de unsprezece ani.
În timpul tinereții sale, care a fost instruit într-o comunitate chasidică, el a arătat, de asemenea mare promisiune în capacitatea lui literară. După ce a fost căsătorit la vârsta de 19 ani, fratele său vitreg, Jehiel Hershensohn, l-a introdus pentru prima dată la Noul Legământ, când ia împrumutat o copie în ebraică și a sugerat că Ieșua (în ebraică – יהושע) a fost, probabil, Mesia.
Rabinovici, la început surprins, a părăsit Chasidismul și-a continuat studiu biblic pe cont propriu. Rabinovici s-a întors cu bunicul său și a urmat drept profesie ca avocat el a vrut să devină un legiuitor printre propriu său popor evreu.
Trăind la Chisinau, el a luat un mare interes în afacerile comunității sale și în mod frecvent predat și a scris pentru ziarele evreiești, devenind cunoscut pentru ideile reformatoare și progresiste. După un val de persecuții, Rabinovici pornește cu Noul Testament la mână călătorind în 1882 la Ierusalim, pentru a întemeia o colonie evreiască. Convertirea sa a avut loc la Muntele Măslinilor, privind la Moscheea lui Omar unde stătuse ultimul Templu, umplut cu gloria acestei mari viziuni, care ia venit în minte ca un fulger: – cheia în “Țara Sfântă” a fost în mâinile fratelui său Ieșua.
A fondat în 1884, la Chișinău, sub influența pogromului local o comunitate numită “Israeliții Noului Legământ”, dar a refuzat să adere la o anumită biserică creștină, și a subliniat independența evreilor creștini față de Biserica Creștină. Cu toate acestea, el recunoaște pe Iisus, ca a promisul Mesia a poporului lui Israel. Rabinovici stabilește credința lui nou-găsită într-o serie de treisprezece articole, pe care le-a modelat pe munca lui Maimonide.
A fost botezat în 1885 la Berlin și a fost invitat să se alăture Bisericii Luterane și Biserici Ruse. Se spune că nu a slujit în cadrul unei biserici creștine din cauza unei juruințe personale prin care s-a angajat să nu intre într-o biserică care are cruce deasupra.
Prin influența lui Iosif Rabinovici, atitudinea generală a poporului evreu față de Ieșua s-a îmbunătățit considerabil, și chiar dacă mulți creștini au privit ciudată această alianță de creștinism și iudaism, în Marea Britanie a fost înființată o comisie pentru a sprijini “Lucrarea lui Rabinovici”. Iosif Rabinovici a murit în 1899, dar activitatea sa a continuat în secolul al XX-lea să elimine decalajul dintre Biserică și Sinagogă, prin persoana lui Ieșua.

Adevărul.ro: Klaus Werner Iohannis - "Victoria poporului apărată prin harul lui Dumnezeu”

Ca o întărire a tot ceea ce s-a întâmplat în ultimele ore vine şi postarea unui profesor orădean. 
Este vorba despre lectorul univ. dr. Orlando Balaş, profesor de limba germană  la Universitatea din Oradea, care a tradus numele întreg al lui Klaus Iohannis, preşedintele ales al României. 

“Numele lui Klaus Werner Iohannis, cel ales de români să-i scape de impostura malefică personificată în Victor Ponta, provine din greacă de la Johannes (Ιωάννης) şi care, în original (în ebraică), înseamnă "Yahweh (God) is gracious" (Dumnezeu este plin de har). Klaus este o prescurtare a numelui Νικολαος (Nikolaos) şi înseamnă "victoria poporului" - provine din greacă νικη (nike) "VICTORIE" si λαος (laos) "popor/oameni". Werner - este un nume nemţesc care se traduce prin : "războinic-protector".

Ca sintagmă, numele s-ar traduce astfel: "Victoria poporului apărată prin harul lui Dumnezeu” a postat Orlando Balaş pe pagina sa de facebook.

Citeste mai mult: adev.ro/nf6xc9

☉ Conferința "Instruire în Management" la Biserica Harvest Metanoia Arad

Dacă eşti lider de grup mic sau asistent, dacă lucrezi într-un mediu unde ai anumite responsabilităţi sau o funcţie de conducere, dacă pur şi simplu vrei să participi la o instruire de management din punct de vedere creştin, întâlnirea aceasta este pentru tine. 

Sâmbătă, 22 noiembrie 2014, între orele 9-16 vor avea loc patru sesiuni susţinute de un expert pe această temă, prezbiter al Bisericii Harvest din Chicago. 
Gustarea de prânz va fi servită la biserică, de aceea vă rugăm să rămâneţi la toate cele patru sesiuni.

RVE Timişoara: 10.000 de jucării pentru Africa


Fă o bucurie unui copil care nu s-a jucat niciodată cu o jucărie sau nici măcar nu a vazut una. 

Responsabilizează-ți copilul și învață-l să dăruiască celor de vârsta lui care sunt în nevoie!

Colectăm jucării în perioada 19 noiembrie - 10 decembrie 2014, apoi le trimitem copiilor din Africa. 

Jucăriile se vor depozita pe Str. Craiova nr. 8, tel: 0763.535.090

☉ Conferința OraDeo - ediția a 10-a la Biserica Maranata Oradea

Sursa: AICI

☉ Conferinţa "Închinare pentru naţiune" cu Ron Brown la Biserica Filadelfia Baia Mare


Instruirea lucrătorilor cu copiii la Biserica Emanuel Galaţi


Weekend-ul Campionilor la Târgovişte


Weekend-ul de apologetică la Galați

RZIM Romania


Chocolate Season 5 la Universitatea Emanuel Oradea

Universitatea Emanuel din Oradea

Iosif Ţon: Bunătate, Adevăr și Dreptate (22)

Capitolul 8: Domnul Isus şi bunătatea

Eu am scris deja o carte întreagă întitulată Bunătate, cu subtitlul O teologie bazată pe învăţăturile Domnului Isus. Îl îndrum pe cititor spre această carte, dacă vrea să vadă o tratare mai sistematică şi mai largă a învăţăturilor Domnului nostru. Aici mă voi limita la a schița învăţăturile date de Domnul despre bunătate şi la a le încadra în subiectul acestei cărți, care este o trecere în revistă a conceptului de bunătate în întreaga Biblie.

Câteva date esențiale care stabilesc cadrul în care cred eu că trebuie  să vedem subiectul.
La Iordan, îndată ce Isus a ieșit din apa în care a fost botezat de Ioan Botezătorul,  evangheliștii ne spun că s-au întâmplat trei lucruri:

  1. S-a coborât Duhul Sfânt peste El, în chip de porumbel.
  2. Din cer s-a auzit vocea lui Dumnezeu zicând: „Acesta este Fiul Meu preaiubit, în care îmi găsesc plăcerea”(Matei 3.16-17, şi ceilalţi). Majoritatea comentatorilor ne spun că aceste cuvinte ale lui Dumnezeu sunt două citate. Primul, „Tu ești Fiul Meu preaiubit” sunt parte din Psalmul 2, unde Dumnezeu continuă prin a-I spune Fiului Său că El este acela care  va primi stăpânire peste toate națiunile pământului. A doua parte este din Isaia 42:1, unde Dumnezeu începe să-i vorbească Robului Domnului, a cărui rol va culmina în Isaia 53, în a mântui lumea prin suferință şi jertfă de sine. Prin combinarea acestor două citate, Dumnezeu îi spunea lui Isus: „Eu Te-am destinat să ajungi stăpân peste toate națiunile pământului, dar calea de a ajunge acolo este prin suferință şi moarte pe cruce.
  3. Al treilea lucru, pus lângă primele două şi văzut ca un tot cu ele este că primul lucru pe care îl face Duhul Sfânt după ce se coboară peste Isus este acesta: „Atunci Isus a fost dus de Duhul în pustie, ca să fie ispitit de diavolul” (Matei 4:1). În Marcu expresia este şi mai puternică: „Duhul a mânat pe Isus în pustie” (Marcu 1:12). Sau: „L-a împins” să meargă acolo, ca să aibă o confruntare cu diavolul.
 Ca să înțelegem de ce voia Dumnezeu ca Isus să aibă o întâlnire şi o conversație cu diavolul, trebuie să ne uităm la două elemente cheie din ceea ce spune Diavolul. Primul este că diavolul, după ce Îl face să vadă panoramic toate națiunile pământului, Îi promite: „Toate ţi le voi da Ție!” Al doilea se referă la modul de a ajunge stăpân peste toate națiunile pământului: „dacă mi Te vei închina mie”.

☉ Conferința “Intimitatea în viața de familie” la Biserica ADONAI București


✉ Scrisoare misionară: Familia Gabriela şi Raja Rai, India

Dragii noştri,


    Dorim să vă împărtăşim bucuria noastră de a primi de la Domnul cel mai minunat dar: pe fiul nostru, Baruch Aaryav Rai.
     El s-a născut în data de 9 noiembrie, cu o greutate de 3 kg si 200 g.
Am fost luaţi prin surprindere şi totul s-a întâmplat destul de rapid! Duminica trecută am început să am dureri şi am mers la spitalul micuţ din sat. Am ajuns acolo pe la 11 am şi am născut la 6.08 pm. Noi plănuisem să mergem să nasc într-o clinică dintr-un oraş situate la vreo 4 ore distanţă, dar fiindcă totul a venit pe neaşteptate, am născut într‑un spital micuţ de sat.
    Dar Domnul a fost cu noi la fiecare pas şi, chiar dacă condiţiile au fost atât de precare (de ex. camera în care am născut avea o cârpă cu găuri pusă în geam, am născut şi am fost cusută fără nici un anestezic), Domnul a fost cu mine tot timpul şi m-a ajutat să nasc cu bine şi să fim bine amândoi.
     Dar după ce a trecut mai mult timp şi baieţelul nostru nu a reuşit să primească hrană, am decis să mergem la o clinică dintr-un alt oraş, unde să primească îngrijiri bune. Aici, dragul nostru copilaş a stat 2 zile la terapie intensivă, unde a fost sub observaţie şi a primit îngrijiri, iar din a treia zi am putut să fim împreună din nou şi acum îi mulţumim Domnului că este sănătos, mănâncă bine şi mâine ne vom putea întoarce acasă cu ajutorul Lui!
   Prin tot ce am trecut am văzut mâna cea bună a Domnului călăuzindu-ne şi îngrijindu-se de tot ce am avut nevoie! Numele Lui fie lăudat! El este Stânca şi Adăpostul nostru în orice încercări!

    Vă rugăm să ne purtaţi în continuare în rugăciuni! Rugaţi-vă ca Domnul să îl păzească pe baieţelul nostru de orice rău, să îl ţină sănătos şi să ne dea înţelepciune de sus în îngrijirea şi creşterea lui după voia Domnului.

   Va mulţumim că sunteţi alături de noi!

Cu drag,
Gabi, Raja şi Baruch Aaryav

Gabriela Rai este membră a Bisericii Baptiste Nr. 2, Speranţa, din Braşov şi slujeşte pe câmpul de misiune alături de Biserica Harul, din Jalpaiguri, India, în lucrarea cu copiii şi cu femeile.
Pentru a susţine şi financiar lucrarea în care este implicată Gabriela, este deschis următorul cont:
RON RO95 WBAN 2511 0000 8380 1052  Banca Intesa Sanpaolo, Sucursala Piaţa Sfatului, Braşov
 Adresa de contact: gabi7us@yahoo.com

Vezi şi celelalte scrisori misionare în pagina:

Puls misionar român

✡ Poza și gândul zilei

Dreptatea să curgă ca o apă curgătoare, şi neprihănirea, ca un pârâu care nu seacă niciodată! (Amos 5:24)

NewsNet Creştin işi propune să vă amintească zilnic că Biserica trebuie să se roage pentru binecuvântarea, trezirea spirituală şi mântuirea poporului lui Dumnezeu, Israel.

Prin urmare, împreună cu un gând biblic,  postăm zilnic o imagine din Israel, convinşi că şi prin acest mod inimile multor creştini pot fi (re)aprinse pentru susţinerea spirituală a aceastei naţiuni pe care Dumnezeu nu a lepădat-o nici o clipă...

Pozele sunt preluate cu aprobare din pagina de Facebook a misiunii Creştin ProIsrael.

Cu un singur click pe imagine sunteţi direcţionaţi spre poza cu dimensiunea iniţială. Pentru vizualizarea intregului album, click aiciSă vă fie cu folos!

NewsNet Creştin la 1.000.000 de vizualizări

Portalul NewsNet Creştin a ajuns la 1.000.000 de vizualizări, la un an şi două săptămâni. 

Aşa cum spuneam şi cu altă ocazie aniversară, cifrele înregistrate, într-o oarecare măsură, ne bucură, deşi nu suntem interesaţi nici de top-uri, nici de alte aspecte concurenţiale.

Tot ce ne dorim este să fim utili prin difuzarea informaţiilor pe care le postăm zilnic. La baza acestei preocupări mediatice stă convingerea fermă că informaţia creştină, ca şi Evanghelia, este necesară. Și că unele ştiri, chiar şi din cel mai îndepărtat colţ de ţară pot deveni adevărate oportunităţi, fie pentru găsirea mântuirii, fie pentru consolidarea în credinţă.

Nu ştim niciodată sub ochii cui ajung aceste informaţii difuzate în spaţiul virtual şi nici ce reacţii sau decizii pot genera. Știm însă că pentru unii pot avea un efect încurajator, pentru alţii de auto-analiză  iar pentru cei mai mulţi, probabil vor deveni motive de rugăciune.

Cam aceasta e treaba noastră. Restul lăsăm în seama Domnului…
Redacţia NewsNetCreştin