După 7 ani de existenţă, cu peste 31 000 de postări, cu peste 50 de milioane de vizualizări (50 025 543 la 29.09.2020), cu peste 55 000 de abonaţi la newsletter-ul zilnic, cu un record de 197.071 accesări într-o singură zi, devenind astfel portalul de ştiri creştine din România cu cea mai rapidă creştere şi cu cele mai multe vizualizări, părăsim platforma Blogger şi:

̶S̶u̶n̶t̶e̶m̶ ̶î̶n̶ ̶c̶o̶n̶s̶t̶r̶u̶c̶ţ̶i̶a̶ ̶u̶n̶u̶i̶ ̶s̶i̶t̶e̶ ̶p̶r̶o̶f̶e̶s̶i̶o̶n̶a̶l̶,̶ ̶a̶d̶a̶p̶t̶a̶t̶ ̶c̶e̶r̶i̶n̶ţ̶e̶l̶o̶r̶ ̶t̶e̶h̶n̶o̶l̶o̶g̶i̶e̶i̶ ̶m̶o̶d̶e̶r̶n̶e̶

̶A̶n̶g̶a̶j̶ă̶m̶ ̶̶̶r̶̶̶e̶̶̶d̶̶̶a̶̶̶c̶̶̶t̶̶̶o̶̶̶r̶̶̶i̶̶̶ ̶̶̶ ̶ş̶i̶ ̶c̶o̶r̶e̶s̶p̶o̶n̶d̶e̶n̶ţ̶i̶ ̶̶̶r̶̶̶e̶̶̶g̶̶̶i̶̶̶o̶̶̶n̶̶̶a̶̶̶l̶̶̶i̶̶̶ ̶̶̶ ̶ş̶i̶ ̶d̶i̶n̶ ̶d̶i̶a̶s̶p̶o̶r̶a̶ ̶r̶o̶m̶â̶n̶ă̶

Încheiem parteneriate cu noi publicaţii şi site-uri de media

miercuri, 12 noiembrie 2014

Credo TV: Interviu cu Debbie Wilkerson, fiica lui David Wilkerson

Întâlnire "Nouă ne pasă, aici e acasă" la Deva


Evanghelizare la Biserica Betel Bosanci, județul Suceava


Botoșăneanul.ro: Trupul lui Claudiu Fedoreanu a fost depus la Biserica Betel


Moartea fulgerătoare a celui care a fost Claudiu Fedoreanu i-a șocat pe toți cei care l-au cunoscut. Prietenii lui nu se pot resemna cu gândul că aceasta a murit atât de repede și atât de tânăr, în condițiile în care avea un  viitor în față pentru că își dorea să devină asistent și să salveze vieți. Iată că o simplă greșeală în trafic, o manevră imprudentă a unei femei i-a curmat viața.

În urmă cu câteva ore, familia a anunțat pe contul de socializare al băiatului că a fost adus acasă și depus la Biserica Neoprotestantă Betel, iar cei care doresc să-și ia rămas bun sunt așteptați.
Continuarea pe www.botosaneanul.ro

Pastor Costel Ghioancă: Iohannis, de ce nu te faci frate cu Ponta până treci puntea?

Am urmărit cu mare interes confruntarea electorală dintre Iohannis şi Ponta, mult aşteptata confruntare… Nu ştim dacă vor urma şi altele!?
Ce am văzut în această mare dezbatere? L-am văzut pe domnul Victor Ponta îngropat în hârtii până la gât şi plictisindu-ne cu tot felul de cifre care ţin de palatul Victoria, şi nu de Cotroceni, culmea, într-o dezbatere pentru prezidenţiale… Aveai senzaţia că urmează să fie ales un nou prim-ministru, nu preşedintele!
În rest, domnul Ponta nu a adus nimic nou. Ne-a confirmat ceea ce deja ne exasperează de câţiva ani: stilul miştocăresc, mitocăniile, atacurile la persoană şi chiar ilegalităţi în direct, la maximă audienţă (vezi informarea şi divulgarea cu cifre exacte a pensiei pe care o primeşte soacra domnului Iohannis!).
Ca o paranteză, l-am mai văzut pe un domn, Rareş Bogdan, moderatorul, uşor depăşit de situaţie şi pe domniţa Lavinia Şandru, a cărei intervenţie nu am cuvinte să o calific decât, sincer, prin: „no comment!”
Ce am văzut la Iohannis? Câteva lucruri la care mă așteptam: nu s-a lăsat nici măcar un moment intimidat de oponentul său, a vorbit deschis, dovedind că nu are nevoie de copiuțe – sau copy/paste-uțe – și, mai ales, un mod de exprimare și o eleganță de o civilitate ce are toate șansele să fie receptată ca un „corp străin” în sistemul imunitar de tip dâmbovițean, bine clădit cu pilulele politicii postdecembriste.
Altceva m-a uimit la domnul Klaus Iohannis. Mai toți așteptam „să-l rupă” în această confruntare pe domnul Ponta. Am văzut noi că este cu bun-simț, politicos și că respectă „regulile jocului”, dar ne gândeam – așa cum ne-au obișnuit politicienii să gândim – că va păstra stilul acesta doar până când îi va ajunge „cuțitul la os”. Apoi, în marea confruntare își va da drumul. Va împrumuta din circul practicat de domnul Ponta – se va face „frate cu Ponta” ca să zic așa – pentru a-i seduce pe români cu ceea ce ei așteaptă: circ („pâinea” le-a dat-o deja domnul Ponta!).
Era nevoie de atacuri sub centură, limbaj murdar, provocări la persoană și minciuni gogonate. Sigur ar mai fi atras un număr bun de voturi!
Pentru prima dată în 25 de ani, un politician sfidează așteptările: rămâne echilibrat și cu bun-simț, chiar dacă știe că asta îl poate costa scaunul de la Cotroceni. Ba mai mult, în timp ce domnul Ponta își rostogolea vorbele ca un bolovan spre a (dez)minți că s-a legat de familia domnului Iohannis, că nu are treabă cu etnia sa, nici măcar cu faptul că este creștin protestant, domnul Iohannis a făcut ceva ce rar vom mai vedea: își cere scuze public dacă a jignit familia domnului Ponta! Este prima dată când văd o confruntare electorală în care unul dintre candidați parcă ar fi creștin (sau chiar este?!).
Domnul Klaus Iohannis putea să-și suspende bunul-simț și valorile la care ține măcar pentru două săptămâni, până „trecea puntea” spre Cotroceni. Apoi, putea să revină la felul său de a fi. Putea gândi machiavelic: „Scopul scuză mijloacele!”
„Domnule Iohannis, de ce nu v-ați făcut frate cu Ponta, până să treceți puntea?” Nu știu dacă îmi va răspunde, dar vă las pe dumneavoastră să vă dați cu părerea..
Pastor Costel Ghioancă
Articol preluat cu aprobare de aici: www.bisericaadonai.ro

Peter Costea: "Denunţ piedicile Guvernului român puse în faţa cetăţenilor români din diaspora"


Denunţ piedicile Guvernului român puse în faţa cetăţenilor români din diaspora cu scopul de a-i împiedeca să-şi exercite dreptul la vot, un drept constituţional fundamental. Ca om al legii, personal nu pot decât să critic acţiunile Guvernului român. Ele amintesc de legile segregaţioniste adoptate în SUA după emanciparea sclavilor de culoare în Secolul XIX. Numite Jim Crow laws (adică legile Jim Crow), legile acestea erau desemnate să perpetueze segregarea rasială şi să împiedice populaţia de culoare să influenţeze politica americană. 

Segregarea şi marginalizarea celor 4 milioane de cetăţeni români care locuiesc în străinătate şi transformarea lor în cetăţeni de rangul doi este inadmisibilă, o încălcare a drepturilor fundamentale ale omului. Denunţ deci practicile meschine ale politicii româneşti la adresa românilor din diaspora.


Dragi români din diaspora: pregătiţi-vă din timp pentru votul de duminică. Completaţi dinainte declaraţia impusă de autorităţi. O puteţi descărca aici: http://www.bec2014.ro/. Adaug, însă, că, în opinia mea, impunerea unei declaraţii ca şi condiţie pentru vot, este şi ea o variantă a legilor de tip Jim Crow intenţionată să intimideze pe cei care vor să voteze.

Peter Costea

Iosif Ţon: Bunătate, Adevăr și Dreptate (20)

Capitolul 6: David și jertfele de animale

Problema originii jertfelor și a scopului pentru care au fost ele instituite, atât în spațiul biblic, cât și, mai ales, în spațiul istoriei religiilor, este extrem de controversată. Noi nu vom intra în această controversă decât în măsura în care ea reiese chiar din textele biblice.

Este necesar, însă, să semnalăm că între tăblițele de lut descoperite în Mesopotamia s-au descoperit și mai multe variante ale unei legende despre creația lumii. Textele acestor legende au fost traduse în limba engleză și publicate la Chicago în 1942, împreună cu un studiu comparativ între aceste legende și istoria Creației din prima carte a Bibliei,Geneza, de către Alexander Heidel, în cartea întitulatăThe Babilonian Genesis, The Story of Creation (University of Chicago Press, Chicago&London, 1942, republicat ca Second Edition în 1951).

În studiul care însoțește traducerea acestor documente, Alexander Heidel scrie că în toate acestea se spune că ”universul a fost creat pentru beneficiul zeilor[...] Chiar și Babilonul a fost zidit pentru zei. În deplin acord cu scopurile zeilor, creația omului a fost concepută și executată nu ca un scop în sine, sau ca urmarea naturală a formării restului universului, ci doar ca un adaos pentru a satisface un grup de zei nemulțumiți. Scopul cu care a fost creat omul a fost ca să le slujească zeilor. Această slujire a fost inițial impusă zeilor răsculați și înfrânți. Dar la cererea acestora, Marduk a decis să elibereze divinitățile înfrânte și închise și să-i creeze pe oameni și să-i pună pe ei să facă această slujire. Oamenii au fost făcuți ca să fie robii zeilor, să le câștige acestora hrana și să le-o dea la vremea potrivită și, de asemenea, să le facă zeilor sanctuarele și să le întrețină.” Într-o a doua variantă a acestei legende, ”omenirea a fost făcută fiindcă zeii aveau nevoie de cineva să sape canalul de graniță și să întrețină canalele în funcțiune; să facă irigația pământului, ca să-l facă roditor; să cultive grâul; să crească boi, oi, găini; să construiască sanctuare pentru zei; și să celebreze zilele lor festive. Toate acestea, oamenii trebuia să le facă pentru stăpânii lor divini, deoarece slujirea zeilor era scopul existenței lor” (citate de la pag. 120-121).

Să mai adăugăm că la templele păgâne din Canaan, accentul se punea pe câștigarea bunei voințe a zeilor prin jertfe și, mai ales, obținerea fertilității pământului, a animalelor și a oamenilor înșiși. Încă de la intrarea lor în Canaan, evreii au fost atrași de ceremoniile canaanite și au fost puternic influențați de gândirea canaanită.

Întâlnire pentru femei cu Angela Ţiprigan la Biserica Baptistă Betel Mediaș


☉ Conferința „Mereu Romantici” la Restaurant Perla București

Din programul conferinței..

  • Povestiri adevărate despre greșeli și succese ale comunicării în căsnicie.
  • Învățând din experiențele altora,
  • Jocuri distractive…
  • Cina romantică
Povestirile și ideile care ne vor ajuta să facem un pas mai departe în relația noastră romantică vor fi prezentate de Ionuț și Cristina Tănase, traineri Family Life, cu experiență de 15 ani în consilierea tinerilor și familiilor. Coordonatori naționali ai programelor ”Arta Căsniciei” și ”Înainte de a spune DA!”(mentorare premaritală). Sunt căsătoriți de 11 ani și au 2 copii.
Vineri 14.11.2014, 19:00
Restaurant PERLA
Calea Dorobanților nr 98,
Sector 1, București
28 lei/persoană 
(cina inclusă)
Inscriere: AICI

Evanghelizare la Biserica Baptistă Sfânta Treime Medgidia


Concert Fraţii Tonea la Biserica Harvest Metanoia Arad

Biserica Harvest Metanoia Arad

Fatjon Hoxha la Biserica Penticostală Speranţa Oradea

Seară specială de Tineret realizată împreună cu tinerii bisericii Maranata Oradea. (cu transmisie LIVE)

Un tânăr albanez, fost musulman, FATJON HOXHA, își va depune mărturia întoarcerii la Domnul. 

Toți tinerii sunt așteptați cu drag, iar după programul de Tineret va fi o AGAPĂ, unde tinerii se vor putea cunoaște între ei. 

Ne dorim să fim o familie unită, de aceea toți tinerii (și nu numai) sunt așteptați cu drag!

Când? Joi 13 Noiembrie 2014, orele 18:00

Unde? Biserica Penticostală Speranţa Oradea (Str. Bihorului 53) 

Mărturie: FATJON HOXHA 

Partea muzicală: tinerii Bisericii MARANATA Oradea 

Vorbitor: GEORGE DUME  

Tematica mesajului:  "Pocăința - este mai mult decât părere de rău" 

Programul se va transmite LIVE:  www.sperantaoradea.ro/live

Facebook event: 

♫ Concert de muzică corală la Sibiu


Participă şi tu la un concert deosebit de muzică corală interpretată de Corul de Tineri ai Bisericii Baptiste Harul din Bocşa. Împreună vom merge în Ierusalim şi vom avea deosebita plăcere de a ne aminti de Domnul nostru Isus Hristos. 
Prin intermediul cântarilor vom afla despre faţa lui Dumnezeu, vom afla despre puterea crucii, despre lumina slavei şi multe altele lucruri ce cu siguranţă vă vor surprinde plăcut.

Vrei să participi? Nimic mai simplu.

Intrare gratuită: 
Duminică 10:00 la Biserica Sion Sibiu 
(Adresa: Str. Verzariei nr.2, Sibiu - 550049, Romania)

Duminică 18:00 Biserica Betania Sibiu 
(Adresa: Str. Pielarilor nr.6-8 Sibiu – 550256, Romania)

Nu veni singur! Invită şi prietenii!

Eveniment creat şi sponsorizat de BBBS în parteneriat cu Biserica Betania Sibiu.

Luigi Miţoi - Educaţia creştină (2 Noiembrie, 2014)


Vezi şi ultimele noutăţi în pagina

Florin Ianovici - Suflet apăsat (9 Noiembrie 2014)


Vezi şi ultimele noutăţi în pagina

✡ Poza și gândul zilei

Când eram copil, vorbeam ca un copil, simţeam ca un copil, gândeam ca un copil; când m-am făcut om mare, am lepădat ce era copilăresc. Acum, vedem ca într-o oglindă, în chip întunecos; dar atunci, vom vedea faţă în faţă. Acum, cunosc în parte; dar atunci, voi cunoaşte deplin, aşa cum am fost şi eu cunoscut pe deplin. (1 Corinteni 13:11-12)

NewsNet Creştin işi propune să vă amintească zilnic că Biserica trebuie să se roage pentru binecuvântarea, trezirea spirituală şi mântuirea poporului lui Dumnezeu, Israel.

Prin urmare, împreună cu un gând biblic,  postăm zilnic o imagine din Israel, convinşi că şi prin acest mod inimile multor creştini pot fi (re)aprinse pentru susţinerea spirituală a aceastei naţiuni pe care Dumnezeu nu a lepădat-o nici o clipă...

Pozele sunt preluate cu aprobare din pagina de Facebook a misiunii Creştin ProIsrael.

Cu un singur click pe imagine sunteţi direcţionaţi spre poza cu dimensiunea iniţială. Pentru vizualizarea intregului album, click aiciSă vă fie cu folos!