După 7 ani de existenţă, cu peste 31 000 de postări, cu peste 50 de milioane de vizualizări (50 025 543 la 29.09.2020), cu peste 55 000 de abonaţi la newsletter-ul zilnic, cu un record de 197.071 accesări într-o singură zi, devenind astfel portalul de ştiri creştine din România cu cea mai rapidă creştere şi cu cele mai multe vizualizări, părăsim platforma Blogger şi:

̶S̶u̶n̶t̶e̶m̶ ̶î̶n̶ ̶c̶o̶n̶s̶t̶r̶u̶c̶ţ̶i̶a̶ ̶u̶n̶u̶i̶ ̶s̶i̶t̶e̶ ̶p̶r̶o̶f̶e̶s̶i̶o̶n̶a̶l̶,̶ ̶a̶d̶a̶p̶t̶a̶t̶ ̶c̶e̶r̶i̶n̶ţ̶e̶l̶o̶r̶ ̶t̶e̶h̶n̶o̶l̶o̶g̶i̶e̶i̶ ̶m̶o̶d̶e̶r̶n̶e̶

̶A̶n̶g̶a̶j̶ă̶m̶ ̶̶̶r̶̶̶e̶̶̶d̶̶̶a̶̶̶c̶̶̶t̶̶̶o̶̶̶r̶̶̶i̶̶̶ ̶̶̶ ̶ş̶i̶ ̶c̶o̶r̶e̶s̶p̶o̶n̶d̶e̶n̶ţ̶i̶ ̶̶̶r̶̶̶e̶̶̶g̶̶̶i̶̶̶o̶̶̶n̶̶̶a̶̶̶l̶̶̶i̶̶̶ ̶̶̶ ̶ş̶i̶ ̶d̶i̶n̶ ̶d̶i̶a̶s̶p̶o̶r̶a̶ ̶r̶o̶m̶â̶n̶ă̶

Încheiem parteneriate cu noi publicaţii şi site-uri de media

joi, 7 august 2014

Ovidiu Liteanu în județul Ialomița


Misiunea Agape Germania în județul Ialomița


Camerun: Pastorul Jean Marcel Kesvere a fost omorât

Cel puțin 25 de persoane au fost ucise în Camerun, printre care un pastor. La sfârșitul lunii iulie militanții Boko Haram au efectuat două atacuri spectaculoase în nordul Camerunului. Într-un atac ce a avut loc în orașul Kolofata, soția viceprim‑ministrului și servitoarea ei au fost răpite, ridicând temeri că zona a devenit un nou câmp de luptă pentru grupul islamist Boko Haram din Nigeria.
   
Recent, guvernele regionale – de la Niger, Ciad, Camerun, împreună cu Nigeria – s-au angajat să înființeze o forță comună pentru combaterea crizei Boko Haram, care se răspândeşte tot mai mult pe teritoriile lor. Aproximativ 10 de membri ai forțelor de securitate au fost uciși într-un atac îndrăzneț, care a vizat poziții militare din regiunea Bargaram, în data de 24 iulie. Acest atac a fost efectuat de către bărbați înarmați şi a durat până vineri, 25 iulie. Un număr necunoscut de persoane au fost răpite, printre care şi pastorul Jean Marcel Kesvere. Corpul lui a fost găsit aproape descompus în seara de 28 luni, într-un tufiș, pe marginea drumului, în apropierea unui oraş mic, Kamouna, la 7 km de Bargaram. Pastorul Kesvere, în vârstă de 45 de ani, s-a născut în Camerun, antrenat pentru misiune în țara vecină, Ciad, și apoi a fost trimis înapoi la Bargaram, unde a servit o periodă de doi ani. El avea 8 copii. Răpirea și asasinarea pastorului Kesvere a adus comunitatea creștină în stare de șoc. „Suntem în mare durere pentru pierderea unui coleg dedicat slujirii sale”, spune un membru al bisericii, a cărui identitate nu poate fi dezvăluită din motive de securitate. Nu îşi putea imagina de ce pastorul Kesvere a avut o astfel de soartă.
   
 Potrivit unor surse locale, al doilea atac din zonă, care a avut loc duminică dimineață, pe 27 iulie, a fost deosebit de violent și bine planificat. Sute de militanți îmbrăcați în uniforme militare au luat cu asalt orașul Kolofata, care se află la aproximativ 5 km de la frontieră cu Nigeria. Atacul s-a soldat cu foarte multe jafuri din locuinţe. Atacatorii au vizat reședința lui Amadou Ali, viceprim-ministrul responsabil de relațiile parlamentare, care ajunsese puţin mai devreme în orașul său natal pentru a sărbători sfârșitul Ramadanului. Amadou Ali nu se afla în reşedinţa lui în timpul atacului, dar soția și menajera acesteia au fost răpite, împreună cu liderii locali şi un influent lider religios, sultanul Kolofata, Seiny Boukar Lamine, împreună cu soția și cei cinci copii.
   
 În total, aproximativ 22 de persoane au fost date dispărute şi starea lor este încă necunoscută. Atacatorii au vizat, de asemenea, un spital, aparent în căutarea a doi muncitori de origine occidentală. Dar angajații străini erau în vacanță. Cel puțin 18 civili și membri ai forțelor de securitate au fost uciși. Surse locale contactate de către World Watch Monitor au declarat că corpurile lipsite de viaţă ale victimelor au fost găsite de-a lungul drumului ce duce spre reședința viceprim‑ministrului. Unele persoane au fost mutilate cu macetele până acolo încât multe dintre ele sunt neidentificabile. La nord de Camerun este o vastă zonă de semi-deșert compusă din trei provincii (Adamawa, Nord și Nordul îndepărtat), mărginite de Nigeria, Ciad și Republica Centrafricană. În ultimele luni, regiunea a cunoscut o serie de răpiri care au vizat în special expatriați (misionari, turişti, muncitori, etc).  Cei mai mulți dintre ei au fost eliberați după plata unei răscumpărări. Dar acesta este primul caz de răpire care a vizat un lider al bisericii din Camerun.
    
 Insurgența islamistă și represiunea militară au forţat mii de locuitori să plece din casele lor şi să caute refugiu în nordul Camerunului. Sosirea a mii de refugiaţi în Republica Centrafricană de sud-est a fost adăugată la presiunile economice și sociale actuale din regiune. Chiar a fost declarată stare de asediu în timpul nopţii, între orele 20.00 şi 05.00 în Extremul Nord de la mijlocul lunii mai. Comunitățile locale au fost deja vizate de problemele de securitate care sunt în creștere în regiunea lor. Un forum este programat în data de 07 august, pentru a crește gradul de conștientizare a conviețuirii pașnice în rândul tinerilor, indiferent de apartenenţa lor religioasă.
  
 Mult timp, acuzat că este veriga cea mai slabă în lupta împotriva Boko Haram, Camerun pare să se fi decis să ia măsuri. Aproximativ 3.000 de militari, inclusiv membri ai Batalionului de intervenție rapidă – forțe de elită Camerun – au fost desfășurate de-a lungul frontierei cu Nigeria, a declarat Issa Tchiroma, Ministrul de Informații și purtătorul de cuvânt al guvernului, care a denunțat agresiunea manifestată de militanți și a promis un răspuns pe măsură din partea armatei. „Ne-am mobilizat toate forțele noastre de securitate și apărare, iar guvernul nu va lăsa nici o piatră neîntoarsă în lupta împotriva organizaţiei Boko Haram, scopul fiind distrugerea acesteia din urmă." Tchiroma admite că Boko Haram nu este o țintă ușoară. „Nimeni nu știe cine este mai exact Boko Haram, aceştia au foarte mulţi oameni infiltraţi peste tot, este imposibil să știm când vor ataca.”
 
  Recentele atacuri mortale par a avea drept scop răzbunarea şi fiind represalii împotriva unui verdict pronunțat în data de 14 iulie împotriva membrilor Boko Haram de către Curtea Penală specială în Maroua. 14 militanți acuzați de posesie ilegală de arme de foc și muniții și de complot împotriva ţării au fost condamnați la 20 de ani de închisoare.

Sursewww.worldwatchmonitor.org
            
www.persecution.org via Agenția Kairos

Ştiripesurse.ro: Preşedintele Cultului Penticostal, despre Ponta: „Nu a gândit ce spune” (interviu)

Cel mai important cult neoprotestant din România, după numărul de membri, este Cultul Penticostal. Penticostalii sunt pe locul 4, după ortodocşi, romano-catolici şi reformaţi. Preşedintele Cultului Penticostal este pastor dr. Pavel Riviş-Tipei. Acesta vorbeşte, într-un scurt interviu pentru stiripesurse.ro, despre amestecul religiei cu politica şi nu numai. Pavel Riviş-Tipei nu este străin de domeniul politicii, fiul său, Lucian, fiind deputat PDL de Arad în legislatura trecută.

Reporter: – Ce părere aveţi despre faptul că domnul Ponta a adus în discuţie religia domnului Iohannis, numindu-l neoprotestant?

Pavel Riviş-Tipei.: – Nu ştiu dacă a fost cea mai fericită expresie. Din punctul meu de vedere, toţi locuitorii ţării sunt egali în drepturi, indiferent de confesiune. Asta ne asigură şi Constituţia. Nu ştiu dacă chiar a fost intenţionată sau a fost o scăpare. Nu-mi dau seama. Am văzut-o, măcar că pe unii probabil că i-a deranjat. Eu am zis că probabil a fost scăparea unui om care pe moment nu a gândit ce spune.

Rep.: – Va conta pentru alegători că Iohannis nu e ortodox?

P.R.T.: – Nu. Eu zic că nu contează. Contează ceea ce este omul, nu ce religie are.
Continuarea: AICI

Conferinţa Familiilor la Biserica Râul Trezirii Arad cu Rodica şi Marian Volintiru

Duminica, 10 august de la orele 9,30 - 14,00 cu pauza de cafea la orele 11,00.
Acces liber pentru toti care doresc sa participe, indiferent daca esti casatorit(a) sau nu!
Te asteptam cu drag !

Ştiripesurse.ro: Reacţia Cultului Baptist la folosirea religiei în disputele politice (interviu)

Victor Ponta l-a încadrat pe Klaus Iohannis, intenţionat sau din greşeală, în categoria neoprotestanţilor. Ulterior, Biserica Evanghelică de Confesiune Augustană a lămurit apartenenţa religioasă a liderului PNL (AICI). Pomenirea religiei în disputa politică dintre Ponta şi Iohannis a atras numeroase reacţii, inclusiv din partea Bisericii Ortodoxe Române (AICI).

Pe această temă, am stat de vorbă cu liderii unor culte considerate „neoprotestante”: Otniel Bunaciu, preşedintele Uniunii Bisericilor Creştine Baptiste din România, şi Pavel Riviş-Tipei, preşedintele Cultului Creştin Penticostal – Biserica lui Dumnezeu Apostolică din România. Cele două confesiuni se află pe poziţia 6 (baptiştii), respectiv 4 (penticostalii), într-un top al cultelor din România, după numărul de membri. Cu menţiunea că Biserica Baptistă, cu o istorie de 400 de ani, nu se încadrează la categoria „neo”. Mai jos, interviul cu prof. univ. dr. Otniel Bunaciu. Partea a doua, adică interviul cu preşedintele Cultului Penticostal, va fi publicată ulterior.

Reporter: – Cum vedeţi amestecul religiei în bătălia politică?
Otniel Bunaciu: – Potrivit Constituţiei, România nu este un stat religios. Constituţia menţionează foarte clar că statul este echidistant cu toate bisericile. În acelaşi timp, fiind o organizare seculară, nu văd ce rol are biserica în politică. În acest sens, mă bucur că şi biserica majoritară a dat o declaraţie. Politicienii, în campania electorală, vor folosi orice oportunitate pentru a-şi mări şansele de a fi aleşi. Dar eu cred că nu ar trebui să facă parte din discuţie apartenenţa etnică, apartenenţa religioasă şi alte aspecte de genul acesta, care nu sunt relevante conducerii ţării.

Rep.: – Despre afirmaţia domnului Ponta referitoare la domnul Iohannis ce părere aveţi?
O.B.: – Cred că a fost o remarcă nefericită, dar poate nu a fost intenţionată chiar în sensul acela. Românii, în general, nu sunt foarte motivaţi de religie, deşi naţionalismul şi tradiţia au o anumită influenţă asupra felului în care oamenii reacţionează. Societatea s-a polarizat, dar ar fi trist ca şi religia să contribuie în sensul acesta. Eu cred că toate confesiunile ar trebui să facă un front comun, să spună că nu este o temă peste alegeri. Noi ne rugăm lui Dumnezeu, ca El să scoată oamenii potriviţi, dar nu ne implicăm în forma aceasta. Ţara noastră are nevoie de unitate în momentul acesta. Suntem destul de împărţiţi şi viitorul nostru este dependent de modul în care noi ne putem prezenta. Dacă noi tot ne demonizăm unii pe alţii, şi etnic, şi religios, contribuim la imaginea pe care o avem în străinătate, din păcate.
Continuarea: AICI

✡ Poza și gândul zilei

Mărturisiţi-vă unii altora păcatele şi rugaţi-vă unii pentru alţii, ca să fiţi vindecaţi. Mare putere are rugăciunea fierbinte a celui neprihănit. (Iacov 5:16)

NewsNet Creştin işi propune să vă amintească zilnic că Biserica trebuie să se roage pentru binecuvântarea, trezirea spirituală şi mântuirea poporului lui Dumnezeu, Israel.

Prin urmare, împreună cu un gând biblic,  postăm zilnic o imagine din Israel, convinşi că şi prin acest mod inimile multor creştini pot fi (re)aprinse pentru susţinerea spirituală a aceastei naţiuni pe care Dumnezeu nu a lepădat-o nici o clipă...

Pozele sunt preluate cu aprobare din pagina de Facebook a misiunii Creştin ProIsrael.

Cu un singur click pe imagine sunteţi direcţionaţi spre poza cu dimensiunea iniţială. Pentru vizualizarea intregului album, click aiciSă vă fie cu folos!