După 7 ani de existenţă, cu peste 31 000 de postări, cu peste 50 de milioane de vizualizări (50 025 543 la 29.09.2020), cu peste 55 000 de abonaţi la newsletter-ul zilnic, cu un record de 197.071 accesări într-o singură zi, devenind astfel portalul de ştiri creştine din România cu cea mai rapidă creştere şi cu cele mai multe vizualizări, părăsim platforma Blogger şi:

̶S̶u̶n̶t̶e̶m̶ ̶î̶n̶ ̶c̶o̶n̶s̶t̶r̶u̶c̶ţ̶i̶a̶ ̶u̶n̶u̶i̶ ̶s̶i̶t̶e̶ ̶p̶r̶o̶f̶e̶s̶i̶o̶n̶a̶l̶,̶ ̶a̶d̶a̶p̶t̶a̶t̶ ̶c̶e̶r̶i̶n̶ţ̶e̶l̶o̶r̶ ̶t̶e̶h̶n̶o̶l̶o̶g̶i̶e̶i̶ ̶m̶o̶d̶e̶r̶n̶e̶

̶A̶n̶g̶a̶j̶ă̶m̶ ̶̶̶r̶̶̶e̶̶̶d̶̶̶a̶̶̶c̶̶̶t̶̶̶o̶̶̶r̶̶̶i̶̶̶ ̶̶̶ ̶ş̶i̶ ̶c̶o̶r̶e̶s̶p̶o̶n̶d̶e̶n̶ţ̶i̶ ̶̶̶r̶̶̶e̶̶̶g̶̶̶i̶̶̶o̶̶̶n̶̶̶a̶̶̶l̶̶̶i̶̶̶ ̶̶̶ ̶ş̶i̶ ̶d̶i̶n̶ ̶d̶i̶a̶s̶p̶o̶r̶a̶ ̶r̶o̶m̶â̶n̶ă̶

Încheiem parteneriate cu noi publicaţii şi site-uri de media

miercuri, 11 iunie 2014

Proiectul "La frontiera credinţei" în judeţul Arad


   Una dintre cele mai  inedite actiuni de revitalizare a credintei  in localitatile fara marturie baptista sau in care bisericile sunt in pragul inchiderii, apartine Departamentului de Misiune de la Biserica Baptista Maranata din Arad. 

   Demarat la data de 15.04.2014, proiectul  "LA FRONTIERA CREDINTEI", a fost initiat de  pastorul evanghelist Nelu Aliman, si inspirat dupa cum insusi fratele afirma, din  2 Corinteni 10:15. "...avem nadejdea ca daca credinta voastra creste, va creste si campul nostru de lucru intre voi nespus de mult, dupa masura noastra"

  Raspandirea Cuvantului lui Dumnezeu, prin oferirea de Biblii , brosuri cu caracter crestin si literatura specifica copiilor, constitue prioritatea acestei actiuni. Intr-o prima estimare, se prevede necesitatea expedierii unei cantitati de aproximativ 12.000 de biblii, pentru adulti, 2.500 pentru copii si 4.000 de fascicole evanghelistice. 

Zona geografica de actiune cuprinde satele si comunele din Area vaii Crisului Alb cu extindere spre poalele Muntilor Zarand din jud.Arad. 

Gandit a se incheia in jurul datei de 15 sept.2014, se preconizeaza participarea la acest proiect a aproximativ 2.000 de credinciosi din Comunitate, marea majoritate facand parte din bisericile considerate centre "pilot si de putere spirituala". Acestea sunt cele mai apropiate de locatiile "tinta", privind raspandirea literaturii religioase: Biserica baptista "Maranata" din Arad, "Harul" din Barsa, precum si Bisericile  din  Buteni, Moneasa si Bontesti.

 Proiectul LA FRONTIERA CREDINTEI este sprijinit si de doua comunitati din diaspora romana din California, USA (Biserica baptista "Calea Crucii" din Colton si Biserica "Betania" din Los Angeles). Deasemenea este implicata si Biserica C.B.C. Edinbourgh din Scotia.

  Concomitent cu inmanarea literaturii crestine, se preconizeaza, desigur in functie de posibilitati, organizarea si a altor tipuri de interactiune cu locuitorii localitatilor vizate in proiect: evanghelizare din casa in casa, evanghelizare stradala, evanghelizare la casa Domnului sau la caminul cultural sau chiar la scoala.

Multe cadre didactice au hotarat, in urma propunerii fratilor care se implica in actiunea "La frontiera credintei", sa acorde copiilor, recompense si premii cu "Biblia ilustrata pentru copii" !
   
De mentionat colaborarea cu organizatiile crestine "Perla suferintei" si "Misiune fara frontiere" din Sibiu, care au pus la dispozitie cu promtitudine literatura pentru copii .

   Dorim  o reusita deplina acestei  initiative a Departamentului de misiune de la Biserica Baptista MARANATA din Arad, si suntem incredintati ca sub ocrotirea si calauzirea lui Dumnezeu multe suflete vor avea oportunitatea unei apropieri reale de mantuirea oferita prin jertfa Domnului nostru Isus Hristos.                                                                                         Radu Oprea   

Pastor Cristian Ionescu: "Cazul Miroslav Volf este o aberație generată de niște relații personale"

"Cazul Miroslav Volf este o aberație generată de niște relații personale. Altfel, nu vedea aula ITP nici într-o mie de ani. Dar asta nu înseamnă că nu face parte dintr-un șir de simptome ale unei boli cronice. În general, învățământul s-a separat de firul ierbii, de nevoile reale ale comunităților. Studiul de dragul studiului a dat naștere la curente extrem de periculoase, mai ales în spațiul teologic. Auziți vă rog cum sună cea mai nouă materie de seminar: teologia politică! Cât mă duce pe mine mintea (nu prea mult cred unii…) înțeleg că adică teologia ar fi în slujba scopurilor politice. Credeți sau nu, Însuși Domnul Isus a avut ceva de spus la capitolul acesta:
MATEI 10:32-40 ”De aceea, pe oricine Mă va mărturisi înaintea oamenilor îl voi mărturisi şi Eu înaintea Tatălui Meu care este în ceruri; dar de oricine se va lepăda de Mine înaintea oamenilor, Mă voi lepăda şi Eu înaintea Tatălui Meu care este în ceruri. Să nu credeţi că am venit s-aduc pacea pe pământ; n-am venit să aduc pacea, ci sabia. Căci am venit să despart pe fiu de tatăl său, pe fiică de mama sa şi pe noră de soacra sa. Şi omul va avea de vrăjmaşi chiar pe cei din casa lui. Cine iubeşte pe tată ori pe mamă mai mult decât pe Mine nu este vrednic de Mine; şi cine iubeşte pe fiu ori pe fiică mai mult decât pe Mine nu este vrednic de Mine. Cine nu-şi ia crucea lui şi nu vine după Mine nu este vrednic de Mine. Cine îşi va păstra viaţa o va pierde; şi cine îşi va pierde viaţa pentru Mine o va câştiga.Cine vă primeşte pe voi Mă primeşte pe Mine; şi cine Mă primeşte pe Mine primeşte pe Cel ce M-a trimis pe Mine.”
Interesul Mântuitorului pentru fandoselile elitei academice și scopurile sale nobile… ZERO! Soarta noastră nu este să supraviețuim ci să mergem ca mieii în mijlocul lupilor. Or, Domnul știa că la lupi se merge cu compromisul doar dacă ești de-al lor. Oricum, mieii n-au nicio șansă. Ați auzit Volf, ITPB?..."

Inaugurarea unui nou lăcaș de închinare la Bocșa Mică, jud. Hunedoara

Duminica, 8 Iunie, a fost mare sărbătoare in Biserica Crestina Baptistă din localitatea Bocșa Mica, județul Hunedoara. 

După aproape 2 ani de rugăciune si munca credincioșii baptisti din localitate s-au mutat intr-un nou lăcaș de închinare.  La acest eveniment a fost invitata sa cânte fanfara Bisericii Baptiste din Rachitova, dirijata de pastorul Florin Popa. 

Au adus cuvinte de încurajare pastorii Florin Doboș, David Pinte si Daniel Negrean. Evanghelia a fost vestita de pastorii: Mircea Ursu - președintele Comunității Baptiste Hunedoara si Ionel Tutac - secretarul general al Uniunii Baptiste din Romania. 

Serviciul de închinare a fost condus de fratele Ionut Dumitru, pastorul bisericii locale. Evenimentul s-a încheiat cu o agapa crestina.
Sursa: AICI

Concertul anual al Școlii de Artă și Închinare la Oradea


Vineri, începand cu ora 18:00, la Casa Tineretului are loc concertul anual al Școlii de Artă și Închinare. 

Vor concerta copiii și tinerii înscriși la CURSURILE SAI DE INSTRUMENTE SAU VOCE, în formule diferite. 

De asemenea, dacă te gândești din toamnă să te înscrii la unul dintre cursuri sau să vă înscrieți copiii, acum e momentul să aflați mai multe detalii despre școală și puteți chiar să vă înscrieți pentru a vă asigura că aveți loc rezervat.

Polițiști creștini la Biserica Efrata Oradea


Duminica, 15 iunie 2014, 
de la ora 18:00, 
Biserica Penticostala EFRATA Oradea, 
str. Dobrogei nr. 1/a, 
va invita 
la o intalnire cu fratii politisti

Florin Ianovici: Zidul despărţirii de Dumnezeu!



Ne luptam zilnic cu slabiciunile noastre indiferent de numarul de ani pe care i-am petrecut pe calea credintei. In unele lupte am biruit iar in alte lupte inca ne rugam pentru izbavire. De aceea nimeni nu poate spune ca este desavarsit pe calea lui Dumnezeu.

Dar chiar daca gresim in multe feluri, chiar daca uneori suntem biruiti, cea mai mare infrangere este aceea de a uita Cine ne iubeste...! 

Deseori suntem inselati de cel rau si credem ca suntem lepadati de Dumnezeu si condamnati pentru vecie. Dar iata ce spune Domnul: Isaia 59:1 "Nu, mâna Domnului nu este prea scurtă ca să mântuiască, nici urechea Lui prea tare ca să audă," Isaia 59:2 "ci nelegiuirile voastre pun un zid de despărţire între voi şi Dumnezeul vostru"

Fiecare pacat e o caramida, fiecare nelegiuire e o caramida dar nu un zid. In fapt, zidul se ridica atunci cand uiti ca Dumnezeu a murit la Golgota pentru tine, cand nu mai ai curajul de a marturisi lui Dumnezeu vina ta, cand intri in disperare crezand ca destinul tau e sa ramai cu porcii, ravnind dupa roscovele. 

Toti avem multe caramizi, multe pacate dar nu trebuie sa inaltam un zid intre noi si Dumnezeu. Sa ne marturisim cu lacrimi durerea infrangerii, sa ne cerem iertare de la Dumnezeu ca sa nu construim cu mana noastra zidul despartirii.

Dumnezeu se mira de acest zid pe care noi il ridicam atunci cand uitam ca Fiul Lui, Hristos, a murit la cruce pentru noi. El zice: "Nu, mâna Domnului nu este prea scurtă ca să mântuiască” …de acea: Isaia 1:18 "Veniţi totuşi să ne judecăm, zice Domnul. De vor fi păcatele voastre cum e cârmâzul, se vor face albe ca zăpada; de vor fi roşii ca purpura, se vor face ca lâna."

Haideti sa vorbim cu Dumnezeu ca orice zid vinovat sa se surpe…!



Florin Ianovici

Dr. Alexandru Nădăban: "Volf a fost atacat, luat în derîdere, ironizat și minimalizat de teologii amatori..."

 "Ce bine că Volf nu știe cine suntem, nici cum gîndim. Să sperăm că n-are prea mulți prieteni p-aici care să-i spună adevărul!
Volf a fost atacat, luat în derîdere, ironizat și minimalizat de teologii amatori de teologie populară românească. Ce știu ei despre Volf? Mai nimic. Dar asta nu contează. Volf le insuflă neîncredere, nesiguranță și dubii. Care ar fi motivele? Cu siguranță se găsesc în conținutul prelegerii de la ITP și printre rîndurile cărții recent traduse în limba noastră. Sau altundeva."
Nota Redacţiei: Alexandru Nădăban a predat timp de 10 ani la Universitatea Emanuel din Oradea Istoria Bisericii, Eclesiologie, Erezii moderne, Istoria culturii şi civilizaţiei. A mai predat la Facultatea de Teologie Didactică Betania Arad (partea Univ “Aurel Vlaicu” Arad) Istoria creştinismului, Eclesiologie, Teologia Noului Testament, Erezii moderne. 

Botez la Biserica Betania Londra


Botez la Biserica Râul Trezirii Bologna, Italia


Conferință pentru familii cu Sam Ingrassia la Suceava


Tineri de la Tabernacle Baptist Church la Biserica Diakonia București


Școală de vară de limba engleză la Universitatea Emanuel din Oradea


Botez la Eftimie Murgu, jud. Caraș-Severin

Duminică, 08 iunie 2014, la Biserica creștină baptistă  din Eftimie-Murgu,
bucuria sărbătorii Pogorârii Sfântului Duh (Cincizecimea) a fost însoțită de voința celor 11 suflete care au adus bucurie în cer și pe pământ prin împlinirea Botezului Nou-Testamentar primit și mărturisit în jertfa biruitoare a Domnului Isus Hristos.
Cu această ocazie clădirea bisericii a fost plină de invitați care au ascultat Cuvântul Sfânt, mărturia candidaților, mesajul cântărilor și al poeziilor.
Dintre păstorii prezenți la această sărbătoare amintim: pastor Ghiță Barbu din Serbia, pastor Costas din Grecia, pastor Lopătiță Lică - Lapușnicu Mare, pastor Dănuț Vrâncilă - Caransebeș Ghetsimani, pastor Fisteag Daniel - Bozovici, pastor Hergane Lucian - Țerova, pastor Hînda Cristian - Bănia.
Actul botezului a fost oficiat de fr. pastor Ion Dobren și de fr. pastor Petruț Pavel. Biserica a fost condusă în închinare prin cântare de un grup de tineri din biserică.
Domnul să binecuvinteze lucrarea cu mult har și mai departe!

✡ Poza și gândul zilei

Credincioşia Ta ţine din neam în neam; Tu ai întemeiat pământul, şi el rămâne tare. După legile Tale stă în picioare totul astăzi, căci toate lucrurile Îţi sunt supuse. (Psalmii 119:90-91)

NewsNet Creştin işi propune să vă amintească zilnic că Biserica trebuie să se roage pentru binecuvântarea, trezirea spirituală şi mântuirea poporului lui Dumnezeu, Israel.

Prin urmare, împreună cu un gând biblic,  postăm zilnic o imagine din Israel, convinşi că şi prin acest mod inimile multor creştini pot fi (re)aprinse pentru susţinerea spirituală a aceastei naţiuni pe care Dumnezeu nu a lepădat-o nici o clipă...

Pozele sunt preluate cu aprobare din pagina de Facebook a misiunii Creştin ProIsrael.

Cu un singur click pe imagine sunteţi direcţionaţi spre poza cu dimensiunea iniţială. Pentru vizualizarea intregului album, click aiciSă vă fie cu folos!