După 7 ani de existenţă, cu peste 31 000 de postări, cu peste 50 de milioane de vizualizări (50 025 543 la 29.09.2020), cu peste 55 000 de abonaţi la newsletter-ul zilnic, cu un record de 197.071 accesări într-o singură zi, devenind astfel portalul de ştiri creştine din România cu cea mai rapidă creştere şi cu cele mai multe vizualizări, părăsim platforma Blogger şi:

̶S̶u̶n̶t̶e̶m̶ ̶î̶n̶ ̶c̶o̶n̶s̶t̶r̶u̶c̶ţ̶i̶a̶ ̶u̶n̶u̶i̶ ̶s̶i̶t̶e̶ ̶p̶r̶o̶f̶e̶s̶i̶o̶n̶a̶l̶,̶ ̶a̶d̶a̶p̶t̶a̶t̶ ̶c̶e̶r̶i̶n̶ţ̶e̶l̶o̶r̶ ̶t̶e̶h̶n̶o̶l̶o̶g̶i̶e̶i̶ ̶m̶o̶d̶e̶r̶n̶e̶

̶A̶n̶g̶a̶j̶ă̶m̶ ̶̶̶r̶̶̶e̶̶̶d̶̶̶a̶̶̶c̶̶̶t̶̶̶o̶̶̶r̶̶̶i̶̶̶ ̶̶̶ ̶ş̶i̶ ̶c̶o̶r̶e̶s̶p̶o̶n̶d̶e̶n̶ţ̶i̶ ̶̶̶r̶̶̶e̶̶̶g̶̶̶i̶̶̶o̶̶̶n̶̶̶a̶̶̶l̶̶̶i̶̶̶ ̶̶̶ ̶ş̶i̶ ̶d̶i̶n̶ ̶d̶i̶a̶s̶p̶o̶r̶a̶ ̶r̶o̶m̶â̶n̶ă̶

Încheiem parteneriate cu noi publicaţii şi site-uri de media

vineri, 7 februarie 2014

Nicolae Geantă - Jurnal de Spania

Vineri 31 ianuarie, ora 21. Am aterizat la Madrid, Barajas. De la zăpezi uriașe ale României m-am trezit în toamna prelungită mediteraneeană. Peste 15 grade diferență. În 40 de minute am ajuns la Getafe. Primarul de aici a pus lacăt pe biserica penticostalilor români; se strâng la baptiștii spanioli. Frații mă așteptau la seară prelungită de rugăciune.  Am predicat la miezul nopții despre "Viața fără altare". Deși era foarte târziu, n-a căzut nici un Eutih de la fereastră. Am mai făcut altă oră apoi spre Torrejon de Ardoz. M-am culcat la ora 2,00. Pentru prima dată în viață m-am trezit în gerul de ianuarie și am adormit în... calmul de noiembrie.

Sâmbătă 1 februarie. Am călătorit peste 150 km prin meseta Spaniei. Terenuri cu terra rossa, stânci și viță de vie. Pădurile mele dragi lipsesc. Dacă le-ar avea spaniolii... La 17,00 am ajuns la biserica din Campo de Criptana, satul lui don Quijote, pentru seară de tineret. Am predicat tinerilor despre "Slăbiciunile oamenilor puternici". Veniseră din multe localități. La final "Lupta cu inerția" s-a topit în câteva minute. Să fi avut sute de cărți. 

Duminică 2 februarie. Dimineața am predicat familiilor din Tomelloso despre "De ce eșuează familia?". Lacrimi, legăminte noi, soți fericiți. Tomelloso e un sat unde locuiesc vreo 5000 de români. Au fost vreo 10000 înainte de criză. E mama vinurilor în Spania. Paradoxal, lângă biserica românilor e cea mai mare fabrică de vin din... Europa! Seara am ajuns la Quintanar. Un sat al cărui primar e soț de româncă. Prin urmare biserica noastră e ajutată. Am predicat despre "Piedicile lui Faraon". Seara m-am întors la Criptana. La 1,00 noaptea vizitam morile lui don Quijote...

Evanghelizare la Biserica Baptistă Sfânta Treime Caransebeș

Avem deosebita plăcere de a vă invita să participați împreună cu noi la câteva seri de evanghelizare și edificare spirituală. Programul este următorul:
Vineri seara, ora 18:00: Pastor Dragu Petru, Solist Daniela Lacatusu
Duminică seara, ora 17:00: Pastor Emi Tundrea, Grup Vocal Pro Deo
Luni seara, ora 18:00: Pastor Popa Nistor, Corul Continental
Marți seara, ora 18:00: Pastor Mihut Mihai, Grup Vocal Resita

Pastor Sandi Budimir

Evanghelizare la Biserica Baptistă Silo Denta, jud. Timiș



Lector univ. dr. Emanuel Conţac: "Relațiile dintre baptiști și penticostali intră într-o nouă constelație"

Odată cu vizita pastorului penticostal Cristian Ionescu la Universitatea Baptistă „Emanuel” și la Biserica baptistă cu același nume, din Oradea (vezi AICI), urmată de vizita prof. univ. dr. Paul Negruț la Biserica Elim din Chicago (vezi AICI), relațiile dintre baptiști și penticostali intră într-o nouă constelație, a unei concordii și a unei frățietăți pe care, până de curând, în puțina mea credință, nu le credeam posibile.
Cei a căror memorie istorică o întrece pe cea a unui peștișor auriu de acvariu își amintesc că în mod tradițional relațiile dintre cele două confesiuni au fost foarte tumultuoase. Penticostalismul s-a dezvoltat în România erodând prezența baptistă (Gheorghe Bradin a fost el însuși baptist înainte de a experia prezența Duhului de o manieră care i-a schimbat teologia), fapt care a dat naștere unor polemici înverșunate. E suficient să citim în diagonală presa confesională evanghelică a anilor ’30 și ’40 ca să ne dăm seama de stilistica dialogului.
Având atuul unei istorii mai îndelungate pe plaiurile românești, mișcarea baptistă a avut și un avans cărturăresc în virtutea căreia a privit-o cu superioritate pe mezina familiei neoprotestante din România. La rândul ei, aceasta n-a ratat ocazia de a-și critica sora mai mare, pentru ceea ce socotea a fi rigiditate, încremenire, uscăciune, dogmatism și, mai ales, carență de Duh.
Spiritul vechilor polemici interconfesionale nu s-a stins complet după Revoluție, ci a continuat să mocnească în ciuda înființării Alianței Evanghelice, organism decorativ din gama celor care arată minunat pe hârtie și care au avantajul de a induce membrilor confortul psihologic pe care îl resimte pacientul supus la experimentele medicale cu substanțe „placebo”.
Continuare: AICI

Revista Priscila - semestrul I / 2014


Conferinţa „Biserica de Avangardă” la Cluj Napoca

Dragi fraţi şi lucrători ai Împăraţiei,
Dragostea şi binecuvântările Domnului nostru pentru noi, în anul acesta sunt proaspete. De aceea vă invităm cu inima plină de bucurie la Conferinţa Federaţiei Bisericilor Creştine Autonome din Romania, stabilită pentru data de 20 Februarie 2014 începând cu orele 18, până în data de 22 Februarie 2014 la orele 13.

 Tema conferinţei este „Biserica de Avangardă” şi nădăjduim că, în bunătatea Domnului, vom petrece un timp binecuvântat, înţelegând voia lui Dumnezeu şi resursele Sale, pentru împlinirea chemării bisericii locale. Vă încurajăm să participaţi împreună cu ceilalţi lideri ai bisericii şi cu persoanele în care doriţi să investiţi în procesul de ucenicie creştină.

Conferinţa va avea loc la Hotel Napoca din Cluj Napoca, iar persoana de contact în vederea înscrierii este Mary Deak prin email la adresa eclesiacluj(a)yahoo.ro sau telefon: 072443682, până la data de 10 februarie.
Costul întregii conferinţe este de 470 lei pentru o familie (235 lei pentru persoanele singure).

Evanghelizare la Biserica Baptistă Jibou


Credo TV și Alfa Omega TV pe lista de canale obligatorii pentru rețelele de cablu din România

Principiul „must carry” este prezent în Legea Audiovizualului, Art. 82, și prevede că distribuitorii de cablu trebuie să includă în oferta lor programele televiziunii publice și posturile private aflate sub jurisdicția României, libere la retransmisie și fără condiționări tehnice sau financiare. În prezent, principiul nu este aplicat și operatorilor DTH.
Ce spune articolul 82:
„Orice distribuitor care retransmite servicii de programe prin rețele de comunicații electronice, cu excepția celor care utilizează exclusiv spectrul radio, are obligația să includă în oferta sa serviciile de programe ale Societății Române de Televiziune destinate publicului din România, precum și alte servicii de programe, libere la retransmisie și fără condiționări tehnice sau financiare, ale radiodifuzorilor privați, aflați sub jurisdicția României, în limita a 25% din numărul total de servicii de programe distribuite prin rețeaua respectivă, precum și serviciile de televiziune a căror obligativitate de retransmitere este stabilită prin acorduri internaționale la care România este parte. Criteriul de departajare pentru radiodifuzorii privați este ordinea descrescătoare a indicelui anual de audiență.”

Repere în interpretarea Sfintei Scripturi la Centrul Areopagus din Timişoara

Centrul Areopagus din Timişoara organizează, în cadrul Departamentului educaţional, seria de întâlniri lunare "Repere în interpretarea Sfintei Scripturi". De-a lungul celor cinci întâlniri vor fi prezentate principalele trăsături ale diferitelor tipuri de text din Noul Testament şi reperele importante în interpretarea textului nou-testamentar. Pentru a participa la această serie de întâlniri, vă invităm să vă înscrieţi la adresa educatie@areopagus.ro până la data de 25 februarie 2014.
CALENDAR:
  • Miercuri, 26 februarie, ora 19.00 - Înţelesul pildelor (Dr. Paulian T. Petric)
  • Marţi, 18 martie, ora 19.00 - Înţelesul genului apocaliptic. Apocalipsa (Dr. Radu Gheorghiţă)
  • Miercuri, 30 aprilie, ora 19.00 - Înţelesul epistolelor. Coloseni (Pastor Bebe Ciauşu)
  • Miercuri, 21 mai, ora 19.00 - Înţelesul naraţiunii. Faptele Apostolilor (Dr. Emil Bartoş)
  • Miercuri, 25 iunie, ora 19.00 - Înţelesul evangheliilor (Dr. Paulian T. Petric)                                                   www.areopagus.ro

Noutate editorială: "Transformaţi de puterea Cuvântului" de Beniamin Poduţ

Cartea "Transformaţi de puterea Cuvântului" poate fi comandată din această săptămână la Editura Casa Cărţii, Oradea.

Lazăr Gog - Suntem asaltaţi, ce vom face? (30 ianuarie 2014)

✡ Poza și gândul zilei

  • Toate lucrurile sunt într-o necurmată frământare, aşa cum nu se poate spune; ochiul nu se mai satură privind, şi urechea nu oboseşte auzind. Ce a fost va mai fi, şi ce s-a făcut se va mai face; nu este nimic nou sub soare. Dacă este vreun lucru despre care s-ar putea spune: „Iată ceva nou!”, demult lucrul acela era şi în veacurile dinaintea noastră. (Eclesiastul 1:8-10)

NewsNet Creştin işi propune să vă amintească zilnic că Biserica trebuie să se roage pentru binecuvântarea, trezirea spirituală şi mântuirea poporului lui Dumnezeu, Israel.

Prin urmare, împreună cu un gând biblic,  postăm zilnic o imagine din Israel, convinşi că şi prin acest mod inimile multor creştini pot fi (re)aprinse pentru susţinerea spirituală a aceastei naţiuni pe care Dumnezeu nu a lepădat-o nici o clipă...

Pozele sunt preluate cu aprobare din pagina de Facebook a misiunii Creştin ProIsrael.

Cu un singur click pe imagine sunteţi direcţionaţi spre poza cu dimensiunea iniţială. Pentru vizualizarea intregului album, click aiciSă vă fie cu folos!