După 7 ani de existenţă, cu peste 31 000 de postări, cu peste 50 de milioane de vizualizări (50 025 543 la 29.09.2020), cu peste 55 000 de abonaţi la newsletter-ul zilnic, cu un record de 197.071 accesări într-o singură zi, devenind astfel portalul de ştiri creştine din România cu cea mai rapidă creştere şi cu cele mai multe vizualizări, părăsim platforma Blogger şi:

̶S̶u̶n̶t̶e̶m̶ ̶î̶n̶ ̶c̶o̶n̶s̶t̶r̶u̶c̶ţ̶i̶a̶ ̶u̶n̶u̶i̶ ̶s̶i̶t̶e̶ ̶p̶r̶o̶f̶e̶s̶i̶o̶n̶a̶l̶,̶ ̶a̶d̶a̶p̶t̶a̶t̶ ̶c̶e̶r̶i̶n̶ţ̶e̶l̶o̶r̶ ̶t̶e̶h̶n̶o̶l̶o̶g̶i̶e̶i̶ ̶m̶o̶d̶e̶r̶n̶e̶

̶A̶n̶g̶a̶j̶ă̶m̶ ̶̶̶r̶̶̶e̶̶̶d̶̶̶a̶̶̶c̶̶̶t̶̶̶o̶̶̶r̶̶̶i̶̶̶ ̶̶̶ ̶ş̶i̶ ̶c̶o̶r̶e̶s̶p̶o̶n̶d̶e̶n̶ţ̶i̶ ̶̶̶r̶̶̶e̶̶̶g̶̶̶i̶̶̶o̶̶̶n̶̶̶a̶̶̶l̶̶̶i̶̶̶ ̶̶̶ ̶ş̶i̶ ̶d̶i̶n̶ ̶d̶i̶a̶s̶p̶o̶r̶a̶ ̶r̶o̶m̶â̶n̶ă̶

Încheiem parteneriate cu noi publicaţii şi site-uri de media

luni, 27 ianuarie 2014

Iosif Ţon - Noul Legământ

Pastor Constantin Macoveiciuc la Biserica Agape Atena

Din data de 31 ianuarie pana pe data de 5 Februarie 2014, profesorul pastor Constantin Macoveiciuc va fi in Biserica Agape Atena
Toti cei care doresc sunt invitati la urmatoarele programe:

Vineri, 31 Ianuarie: curs biblic "Consiliere Spirituala", incepand cu ora 19:00.
Sambata, 1 Februarie: curs biblic "Lucrarea Duhul Sfant", incepand cu ora 19:00.
Duminica, 2 Februarie: program in Casa Domnului incepand (dimineata 9:00 - 12:00 , seara 18:00 - 20:00).
Luni, 3 Februarie: program in casa Domnului, incepand cu ora 19:00.
Marti, 4 Februarie: curs biblic "Lucrarea Duhul Sfant", incepand cu ora 19:00.
Miercuri, 5 Februarie: curs biblic "Lucrarea Duhul Sfant", incepand cu ora 19:00.
Domnul sa va binecuvinteze, va asteptam cu drag !

Emil Bartoș - Cine sunt și ce cred? (20 Ianuarie 2014)

Marius Cruceru: "Merg cu bicicleta pînă la Auschwitz"

Astăzi începem înscrierile oficiale pentru călătoria cu bicicletele spre Auschwitz (Omagiu Evei Heyman)

Pînă atunci de citit AICIAICIAICIAICI și AICI. Tura va fi un omagiu Evei Heyman, copila de 14 ani care a făcut doar un drum, dus, Oradea – Auschwitz. Avînd în vedere acest aspect în cadrul grupului vor fi admise și fete.

Baptişti, penticostali, reformaţi, evanghelici, catolici şi ortodocşi la Întâlnirea de rugăciune de la Lugoj

Sambata, 25 ianuarie 2014, Biserica Penticostală Filadelfia din Lugoj a gazduit intalnirea de rugaciune anuala la care au participat liderii Bisericilor din oras: Alexandru Mesian - episcop Greco Catolic, Zoltan Gall - pastor Reformat, Ioan Cerbu - protopop Ortodox, Mihai Titi Dumitresc - protopop Catolic, Egon Wonner - pastor Biserica Evanghelică , Ilie Albiciuc - protopop Ortodox ucrainian.
Biserica Baptista a fost reprezentata de pastorul Ionel Tutac, presedintele Comunitatii Timisoara si secretar general al Uniunii .
Din partea autoritatilor au fost prezenti: Francisc Boldea - primar , Alin Tech - viceprimar, Sorin Stragea - deputat si Ioan Iovescu - senator.
Corul mixt al Bisericii si corul de tineri au cantat spre slava Lui Dumnezeu.
Biserica Filadelfia este slujita de fratii: Cadmiel Paveloni - pastor si Alex Paduraru - diacon.

Lector univ. dr. Emanuel Conţac: "Scrisoarea mitropolitului Andrei Andreicuț este neprincipială și neconstituțională"

Proiectul înființării unei universități creștine la Florești, aproape de Cluj, a stârnit reacții vehemente din partea ierarhului ortodox local.
Dacă în România prezentă sunt posibile astfel de imixtiuni ale religiosului în administrația locală, cum o fi fost în interbelic, când episcopii erau de drept membri ai Senatului României?
Nu pot să nu observ amara ironie a anilor de după cel de-Al Doilea Război Mondial: un guvern ateu a acordat mișcării penticostale din România recunoașterea pe care un regim liberal, în anii interbelici, a refuzat-o. A refuzat-o, desigur, în principal ca urmare a opoziției clericilor ortodocși de la Ministerul Cultelor.
Ideea că o universitate ar putea fi e o sursă de „prozelitism camuflat” poate fi zămislită numai de o minte foarte strâmtă pentru secolul XXI.
Înainte de revoluție și după, sute de studenți ortodocși români (masteranzi, doctoranzi) au mers la studii în străinătate, la facultăți de teologie non-ortodoxe, și nu au devenit, din acest motiv, prozeliți protestanți sau catolici.
De pildă, actualul patriarh a studiat doi ani de teologie la Facultatea de Teologie Protestantă din Strasbourg. Este Prea Fericitul Daniel mai protestant decât era înainte de a trece prin acest proces educațional?
În orice caz, a avea principial suspiciuni față de un proiect educațional și a cădea în retorica „prozelitismului camuflat” în timp ce faci referire la o instituție de învățământ superior mi se pare o dovadă de gravă inadecvare la realitate.
Sunt, în această scrisoare, multe chestiuni care pot fi comentate. Mă limitez la cele spuse mai sus, în ideea că voi avea timp să revin cândva. Poate chiar în engleză, ca să se știe și peste hotare cam ce năravuri au ierarhii români. Dacă o astfel de scrisoare venea din habotnica mea Moldovă (unde pelerinii fac moarte de om la moaștele Sf. Paraschiva), poate nu m-ar fi mirat. Dar vine din Ardeal, cu reputația lui de loc al întâlnirii confesiunilor și civilizațiilor. De aceea mirarea e cu atât mai mare. Și parcă, dacă scot din discuție câțiva prieteni ortodocși de mare calitate, îmi spulberă binișor iluziile cu privire la spațiul confesional ortodox autohton.
Continuarea: AICI

Evreii Mesianici, pentru prima dată la săptămâna de rugăciune

Comunitatea Evreilor Mesianici a participat, în acest an, pentru prima dată la Rugăciunea pentru unitatea creştinilor, fiind gazdă sâmbătă, 25 ianuarie, de la ora 16.00, la sinagoga din Oradea, strada Sucevei nr. 23. 

Iudaismul Mesianic, cum îi arată şi denumirea, are la bază crezul iudaic/evreiesc adică religia iudaică. În acest caz, este vorba de un Iudaism care crede şi acceptă că Y'shua (Iisus) este Ha'Mashiach (Mesia) şi Moshia (Salvatorul/Mântuitorul) trimis de Adonay Elohey Yisra'el (Domnul Dumnezeul lui Israel) pentru salvarea din păcat şi pierzare veşnică a omenirii, respectiv a acelora care vor crede în El. 

Iudaismul Mesianic este religia evreiască de mii de ani care, în contextul cultural, lingvistic şi religios, îşi exercită credinţa în Mesia lui Elohim (Dumnezeu) trimis prin persoana Fiului Său. Iudaismul Mesianic a fost practicat de toţi aceia cărora şi prin care a fost promisă venirea Lui, adică, împăraţi, profeţi, judecători... dar practic primii evrei mesianici au fost ucenicii, apostolii şi evreii credincioşi care au crezut în Y'shua (Iisus) în timpul vieţii Sale de pe pământ şi după învierea Lui. 

Totuşi, în timp, numărul evreilor credincioşi a început să scadă şi numărul neevreilor a început să crească, pană s-a format "Biserica" neamurilor, care, după câteva secole, avea foarte puţine în comun cu practicile, obiceiurile şi cultura evreiască, respectiv Iudaismul, din care practic provenea. Dar în toate timpurile de-alungul istoriei au existat evrei care, în mod personal, au crezut în Y'shua Ha'Mashiach (Iisus Hristos). 

Iudaismul Mesianic a reapărut pe scena istoriei începând din anul 1690. Prima Comunitate Evreiască Mesianică legal constituită, după aproape 2000 de ani, a fost în Chişinău, Republica Moldova. Iosef Rabinowitsch a fondat în 1884 "Israeliţii Noului Legământ", iar de atunci au apărut din ce în ce mai multe Comunităţi Evreieşti Mesianice. 

În zilele noastre, există Institute Evreieşti Mesianice, unde absolvenţii pot deveni Rabini Mesianici. În cadrul credincioşilor evrei în Y'shua (Iisus) deosebim două categorii: evreul "creştin" - este acela care l-a acceptat pe Y'shua (Iisus) ca Mântuitorul şi Domnul său personal şi s-a încadrat într-o Biserică, unde nu îşi mai trăieşte sau practică identitatea iudaică, respectiv evreul "mesianic" - acela care îşi păstrează identitatea sa iudaică, crezând în Y'shua (Iisus) şi trăieşte în continuare o viaţă evreiască din punct de vedere religios, lingvistic şi cultural. 

Comunitatea Evreiască Mesianică este locul unde evreii pot să-şi trăiască/practice crezul în Mesia şi au ocazia să-şi trăiască, respectiv să-şi redescopere identitatea evreiască. Desigur, oricine, indiferent de naţionalitate, este acceptat în aceste comunităţi.

Mia și Costel Oglice în Republica Moldova

Săptămâna aceasta, îi avem în calitate de oaspeți pe învățătorii Bibliei Mia și Costel Oglice care vor conduce patru seminare regionale pentru slujitorii bisericilor baptiste din Moldova împreună cu soțiile lor și vor preda un curs din cartea lui Neemia.

Seminarele se vor desfășura în următoarea ordine: 
  • 29 ianuarie - Cahul (Biserica Baptistă "Emanuel")
  • 30 ianuarie - s. Ivanovca, r-n Hâncești (Biserica Baptistă) 
  • 31 ianuarie - Bălți (Biserica Baptistă "Betania")
  • 1 februarie - s.Țânțăreni, r-n Anenii Noi (Biserica Baptistă) 
Seminarele vor începe în fiecare zi la orele 10:00 și vor dura până la orele 16:00. Pentru informații suplimentare contatați-ne la telefonul 069966779 sau la email
Duminică, 2 februarie, Mia și Costel Oglice vor preda o lecțiune biblică în cadrul serviciului divin de la orele 10:00 al Bisericii "Bunăvestirea" din Chișinău.
Sursa: AICI 

Mesaj de la Dumnezeu sau de la om?

„… Ei vă leagănă în închipuiri zădarnice; spun vedenii ieşite din inima lor, nu ce vine din gura Domnului."  Ieremia 23:16
Unul din cele mai frecvente aspecte din ultima perioadă foarte vizibile la şedinţele de consiliere este cel al oamenilor care vin debusolaţi din cauza vorbelor care li s-au adresat de oameni care pretind a vorbi „de la Dumnezeu” sau „în Numele lui Dumnezeu”. De aceea astăzi scriu despre asta, încercând să atrag atenţia asupra unui fenomen foarte vizibil şi foarte la modă şi anume tentaţia de a atribui lui Dumnezeu mesaje „neDumnezeieşti” şi respectiv tentaţia de a asculta de mesaje „neDumnezeieşti”
Oana şi Marius formează un cuplu frumos într-o biserică din diaspora, i-am întâlnit şi în România odată şi erau tipul de oameni foarte iubăreţi şi energici, proaspeţi şi tonici tot timpul zilei şi foarte atenţi cu viaţa lor ca să fie plăcuţi lui Dumnezeu. Problema  cu care au venit la consiliere era teama iscată în urma unei aşa-zise proorocii a cuiva din biserica lor care zicea cam aşa: „Familia voastră va trece prin mari încercări. Dumnezeu va pedepsi greşelile voastre folosindu-se de cineva drag. Inima vă va fi străpunsă de durere dar trebuie să rămâneţi tari si să vă iertaţi unul pe altul pentru infidelitate…” Oana mai cu seamă e foarte afectată, vorbele acestea o chinuie zi şi noapte şi e foarte stresată să-şi păzească mai bine relaţia şi soţul. Au început şi anumite discuţii mai dure între ei din cauza acestei tensiuni ceea ce până acum nu se întâmplase în 7 ani de căsătorie.
Întrebare: Cât credit poţi da unei astfel de „ziceri” că profeţie, proorocie sau descoperire nu o poţi numi? În ce măsură pretenţia că „e de la Domnul ceea ce vă spun” e reală? Din păcate e doar unul din cazurile cu care mă confrunt, sunt multe, din păcate mult prea multe cazuri în care aşa-zişi prooroci aruncă cuvinte generaliste cu pretenţia de „mesaj din partea lui Dumnezeu” Cunosc cazuri în care „mesagerul” spune soţului să îşi pedepsească copiii sau nevasta sau cazuri în care „mesagerul” cere să se separe familii din cauza „nepocăinţei” unuia din parteneri cazuri in care mesagerul spune soţiei „să nu mai facă sex cu soţul” şi mai des, cel mai des cazuri în care „mesagerul” transmite mesaje generaliste, fără substanţă, fără obiect cum ar fi „veţi trece prin mari încercări” sau „credinţa voastră va fi încercată” sau „veţi avea un necaz cu copiii” sau „cineva vă va aduce o mare supărare” etc. Dar oare aceste lucruri nu sunt evidente?
Este o aşa mare sensibilitate la acest capitol şi din păcate se acordă prea mare, mult prea mare credit oamenilor care pretind că vorbesc în Numele lui Dumnezeu, atât de mare încât adevăraţii mesageri din partea lui Dumnezeu nu mai sunt văzuţi sau auziţi. Mulţi oameni care doresc slava şi renumele pretind a vorbi „de la Dumnezeu”, mulţi oameni care nu dorm bine noaptea pretind că au un mesaj „de la Dumnezeu”. Mulţi oameni care nu comunică cu Dumnezeu se trezesc că au un mesaj „de la Dumnezeu”. Prea mulţi oameni care nu au o relaţie bună cu Dumnezeu pretind că acesta le-a vorbit şi i-a pus să transmită mesajul Său. Mare atenţie la şarlatani dragii mei. Nu mai daţi credit oamenilor decât dacă mesajul lor e potrivit Scripturii. Iată câteva elemente importante de care trebuie să ţinem cont când cineva pretinde că vrea să ne vorbească din partea Sa:
Continuarea: AICI

Nicolae Geantă - De ce Holocaust?


De-a lungul istoriei, evreii au trecut de mai multe ori prin Holocaust. Însă, aşa cum spunea Richard Wurmbrand, nu numai că nu au sfârşit exterminaţi, dar după suferinţă Dumnezeu le-a dat câte o nouă sărbătoare!

Prima exterminare a fost pe vremea faraonului Ramses (cca 1500 de ani îH). Acesta a ordonat să fie ucişi toţi nou născuţii de parte bărbătească. Totuşi, Moise a rezistat masacrului, eliberând Israelul. Faraon a murit, dar evreii au sărbătorit Paştele. Le-am spus liceenilor că nu Faraon a avut ideea să fie exterminaţi evreii, ci Satana! Pentru că ştia că din acest popor se va naşte Mesia! Şi dacă venea Şilo, oamenii căpătau mântuire.

Altă exterminare s-a încercat pe vremea lui Ahaşveroş, la Susa, cu cca 500 de ani înainte de Hristos. Evreii fuseseră duşi în robie de către babilonieini. Un înalt ofiţer, numit Haman, a cerut împăratului să ucidă înrt-o zi anume toţi evreii din Imperiu. Numai că Dumnezeu i-a dejucat planurile. Haman a murit, iar evreii au sărbătorit Purim. Evident că şi de data asta pogromul a fost pus la cale de diavol. El ştia că se apropie vremea venirii lui Isus Hristos în lume. A încercat să-l oprească. Degeaba.

În anul 70 dH, la mai puţin de o jumătate de secol de la învierea şi înălţarea Mântuitorului, evreii au fost împrăştiaţi în toată lumea. Ierusalimul distrus şi Israelul şters de pe hartă. Până în 1948, Israel n-a avut un teritoriu. O ţară. În anii ’40, diavolul a pornit cea mai grea lovitură împotriva evreilor. De ce? Pentru că ştia că Hristos a promis că într-o zi se va întoarce. Unde? În Israel. Fără Israel, Isus nu va mai reveni niciodată a sperat Satana. De aceea a dezlănţuit Holocaustul. Însă, după Holocaust, Israel are o ţară! Şi-o sărbătoare a pogromului!

În prezent foarte multă lume urăşte Israelul. Multe ţări ar vrea să dispară. ONU i-a ciopârţit teritoriile, capitala. Iran îl ameninţă cu arme nucleare, cu distrugerea în masă. Vă întrebaţi de ce toate acestea? Tocmai pentru că în Israel, într-o bună zi va reveni Mesia! E evenimentul de care se teme cel mai tare diavolul şi toţi acoliţii săi. Însă Biserica, speră să vină mai repede! În care tabără te afli?

Supraviețuitor al lagărelor naziste: Holocaustul este o istorie repetabilă!

Unul din supraviețuitorii lagărelor de exterminare și de concentrare naziste, clujeanul Vasile Nussbaum, consideră că rememorarea Holocaustului, comemorat la nivel internațional în fiecare an la 27 ianuarie, reprezintă un semnal de alarmă pentru prevenirea repetării genocidelor, pericole de care umanitatea nu este scăpată, în opinia sa.
Vasile Nussbaum, în vârstă de 85 de ani, a scăpat din lagărul morții de la Auschwitz și din cel de concentrare de la Buchenwald.
De ce comemorăm Holocaustul? Trebuie avut în vedere o chestie absolut sigură: este istorie repetabilă. Se crede că nu se repetă, totuși se repetă. Pot să dau zeci de exemple. În anii ’40 s-a vorbit că ce li s-a întâmplat evreilor din Cehoslovacia, Ucraina, din celelalte părți ocupate de nemți, nu se poate întâmpla și în Ungaria. Se poate întâmpla, totul se poate întâmpla”, a spus pentru voceatransilvaniei.ro Vasile Nussbaum.
În opinia sa, după terminarea celui de-al Doilea Război Mondial, nimeni nu mai credea că vor mai fi omorâți oameni din cauza naționalității lor, dar acest lucru, din păcate, nu s-a întâmplat.
După război, după Holocaust, după încercarea naziștilor de a-i extermina și nu numai pe ei, că erau acolo și țiganii și alții pe care îi căutaseră, nimeni nu a crezut că peste câteva decenii să fie omorâți albanezi, fiindcă au fost omorâți albanezi, sârbi și croați, numai din cauza naționalității lor”, a spus Vasile Nussbaum.
“Zic unii că la noi în România nu se poate. Și românii pot fi extirpați. Există această posibilitate. Altfel comemorarea nu ar avea nici un rost, dacă nu ar exista această posibilitate, ci numai dacă te aperi să nu se mai întâmple”, a adăugat bărbatul.

Ziua 22 - mă rog pentru vânzătorul de ziare

Probabil nu va vedea acest mesaj pentru că e la muncă.  Dar transmiteți-i voi: „Ai putea fi un om cheie pentru orașul nostru.” Așa cum vă aduce mereu „veștile zilei” Dumnezeu îl poate face pe el o veste bună și o încurajare pentru toți cei care îl întâlnim.

             "Tată, ne rugăm ca Tu să îl binecuvântezi pentru perseverența lui. Te rugăm fă ca în 2014 să ajungă omul care va aduce zâmbetul Tău și vestea bună împreună cu toate ziarele pe care le împarte zilnic. Nu ne-am gândit niciodată prea mult la cine este el și care sunt frământările lui. Dar Tu cu siguranță îl cunoști, este suflarea Ta și în el. Binecuvântează-l și adu-l în contextul în care să te cunoscă ca Dumnezeu, Tată, prieten, frate...  Mulțumim pentru el."

www.radiociresarii.ro: Începând cu data de 6 ianuarie 2014, 25 de zile vă propunem 25 de categorii de oameni pe care să îi purtăm în rugăciune.  De la președinte țării, la omul de care te lovești zilnic.

Paul Negruţ - Viitor şi speranţă pentru cei nefericiţi (15.01.2014)

✡ Poza și gândul zilei

Doamne, tăria, cetăţuia şi scăparea mea în ziua necazului! Neamurile vor veni la Tine de la marginile pământului şi vor zice: „Părinţii noştri n-au moştenit decât minciună, idoli deşerţi care nu sunt de niciun ajutor!" (Ieremia 16:19)

NewsNet Creştin işi propune să vă amintească zilnic că Biserica trebuie să se roage pentru binecuvântarea, trezirea spirituală şi mântuirea poporului lui Dumnezeu, Israel.

Prin urmare, împreună cu un gând biblic,  postăm zilnic o imagine din Israel, convinşi că şi prin acest mod inimile multor creştini pot fi (re)aprinse pentru susţinerea spirituală a aceastei naţiuni pe care Dumnezeu nu a lepădat-o nici o clipă...

Pozele sunt preluate cu aprobare din pagina de Facebook a misiunii Creştin ProIsrael.

Cu un singur click pe imagine sunteţi direcţionaţi spre poza cu dimensiunea iniţială. Pentru vizualizarea intregului album, click aiciSă vă fie cu folos!