După 7 ani de existenţă, cu peste 31 000 de postări, cu peste 50 de milioane de vizualizări (50 025 543 la 29.09.2020), cu peste 55 000 de abonaţi la newsletter-ul zilnic, cu un record de 197.071 accesări într-o singură zi, devenind astfel portalul de ştiri creştine din România cu cea mai rapidă creştere şi cu cele mai multe vizualizări, părăsim platforma Blogger şi:

̶S̶u̶n̶t̶e̶m̶ ̶î̶n̶ ̶c̶o̶n̶s̶t̶r̶u̶c̶ţ̶i̶a̶ ̶u̶n̶u̶i̶ ̶s̶i̶t̶e̶ ̶p̶r̶o̶f̶e̶s̶i̶o̶n̶a̶l̶,̶ ̶a̶d̶a̶p̶t̶a̶t̶ ̶c̶e̶r̶i̶n̶ţ̶e̶l̶o̶r̶ ̶t̶e̶h̶n̶o̶l̶o̶g̶i̶e̶i̶ ̶m̶o̶d̶e̶r̶n̶e̶

̶A̶n̶g̶a̶j̶ă̶m̶ ̶̶̶r̶̶̶e̶̶̶d̶̶̶a̶̶̶c̶̶̶t̶̶̶o̶̶̶r̶̶̶i̶̶̶ ̶̶̶ ̶ş̶i̶ ̶c̶o̶r̶e̶s̶p̶o̶n̶d̶e̶n̶ţ̶i̶ ̶̶̶r̶̶̶e̶̶̶g̶̶̶i̶̶̶o̶̶̶n̶̶̶a̶̶̶l̶̶̶i̶̶̶ ̶̶̶ ̶ş̶i̶ ̶d̶i̶n̶ ̶d̶i̶a̶s̶p̶o̶r̶a̶ ̶r̶o̶m̶â̶n̶ă̶

Încheiem parteneriate cu noi publicaţii şi site-uri de media

luni, 27 ianuarie 2014

Supraviețuitor al lagărelor naziste: Holocaustul este o istorie repetabilă!

Unul din supraviețuitorii lagărelor de exterminare și de concentrare naziste, clujeanul Vasile Nussbaum, consideră că rememorarea Holocaustului, comemorat la nivel internațional în fiecare an la 27 ianuarie, reprezintă un semnal de alarmă pentru prevenirea repetării genocidelor, pericole de care umanitatea nu este scăpată, în opinia sa.
Vasile Nussbaum, în vârstă de 85 de ani, a scăpat din lagărul morții de la Auschwitz și din cel de concentrare de la Buchenwald.
De ce comemorăm Holocaustul? Trebuie avut în vedere o chestie absolut sigură: este istorie repetabilă. Se crede că nu se repetă, totuși se repetă. Pot să dau zeci de exemple. În anii ’40 s-a vorbit că ce li s-a întâmplat evreilor din Cehoslovacia, Ucraina, din celelalte părți ocupate de nemți, nu se poate întâmpla și în Ungaria. Se poate întâmpla, totul se poate întâmpla”, a spus pentru voceatransilvaniei.ro Vasile Nussbaum.
În opinia sa, după terminarea celui de-al Doilea Război Mondial, nimeni nu mai credea că vor mai fi omorâți oameni din cauza naționalității lor, dar acest lucru, din păcate, nu s-a întâmplat.
După război, după Holocaust, după încercarea naziștilor de a-i extermina și nu numai pe ei, că erau acolo și țiganii și alții pe care îi căutaseră, nimeni nu a crezut că peste câteva decenii să fie omorâți albanezi, fiindcă au fost omorâți albanezi, sârbi și croați, numai din cauza naționalității lor”, a spus Vasile Nussbaum.
“Zic unii că la noi în România nu se poate. Și românii pot fi extirpați. Există această posibilitate. Altfel comemorarea nu ar avea nici un rost, dacă nu ar exista această posibilitate, ci numai dacă te aperi să nu se mai întâmple”, a adăugat bărbatul.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.