După 7 ani de existenţă, cu peste 31 000 de postări, cu peste 50 de milioane de vizualizări (50 025 543 la 29.09.2020), cu peste 55 000 de abonaţi la newsletter-ul zilnic, cu un record de 197.071 accesări într-o singură zi, devenind astfel portalul de ştiri creştine din România cu cea mai rapidă creştere şi cu cele mai multe vizualizări, părăsim platforma Blogger şi:

̶S̶u̶n̶t̶e̶m̶ ̶î̶n̶ ̶c̶o̶n̶s̶t̶r̶u̶c̶ţ̶i̶a̶ ̶u̶n̶u̶i̶ ̶s̶i̶t̶e̶ ̶p̶r̶o̶f̶e̶s̶i̶o̶n̶a̶l̶,̶ ̶a̶d̶a̶p̶t̶a̶t̶ ̶c̶e̶r̶i̶n̶ţ̶e̶l̶o̶r̶ ̶t̶e̶h̶n̶o̶l̶o̶g̶i̶e̶i̶ ̶m̶o̶d̶e̶r̶n̶e̶

̶A̶n̶g̶a̶j̶ă̶m̶ ̶̶̶r̶̶̶e̶̶̶d̶̶̶a̶̶̶c̶̶̶t̶̶̶o̶̶̶r̶̶̶i̶̶̶ ̶̶̶ ̶ş̶i̶ ̶c̶o̶r̶e̶s̶p̶o̶n̶d̶e̶n̶ţ̶i̶ ̶̶̶r̶̶̶e̶̶̶g̶̶̶i̶̶̶o̶̶̶n̶̶̶a̶̶̶l̶̶̶i̶̶̶ ̶̶̶ ̶ş̶i̶ ̶d̶i̶n̶ ̶d̶i̶a̶s̶p̶o̶r̶a̶ ̶r̶o̶m̶â̶n̶ă̶

Încheiem parteneriate cu noi publicaţii şi site-uri de media

miercuri, 8 ianuarie 2014

Pastor Laurenţiu Balcan: "Lazăr Gog îşi bazează teoriile eschatologice pe profeţii păgâne..."

Am vorbit de mai multe ori pe blog despre dorinta insatiabila dupa autoritate eclesiala. Este hobby-ul pe care credem ca trebuie sa-l practicam in Biserica lui Hristos si pe care – si aceasta este particularitatea acestei dorinte – nu vrem sa-l impartasim cu nimeni. Dorinta dupa putere este intrinseca naturii umane. Asa suntem noi : flamanzi si insetati dupa slava desarta si doar foamea si setea dupa neprihanire ne mai poate astampara, pe alocuri, foamea si setea firii pamantesti.
Cum de putem tolera ca un doctor in teologie, pastorul Lazar Gog, sa-si bazeze teoriile eschatologice pe profetii pagane si sa nu ne scandalizam? Oare nu cumva credem ca autoritatea lui este tot una cu autoritatea lui Dumnezeu ? Acesta este pericolul indoparii cu autoritate eclesiala : nu mai faci diferenta intre Dumnezeu si omul lui Dumnezeu. Daca darurile Duhului au fost impartite Bisericii, de ce avem pretentia ca si evreii si mayasii si celticii si alte popoare au vorbit sub inspiratia Duhului Sfant ?
Continuarea AICI

Daniela Lăcătușu la Visag (TM), Valea Mare și Duleu (CS)

Duminică, 12.01.2014, vom sluji la următoarele biserici: 
- programul de dimineață: Biserica Baptistă Visag, județul Timiș 
- la ora 15.00 vom fi la Biserica Baptistă Valea Mare, județul Caraș-Severin
- la ora 17.00 vom sluji în Biserica Baptistă Duleu, județul Caraș-Severin. 
Doamne încredințăm lucrarea în mana Ta! 

                                                    Daniela Lăcătușu



Pastorul Ernest Veress a plecat la Domnul

Vă aducem la cunoștință că fratele Ernest Veress (1945-2014) a plecat la Domnul pe data de 6 ianuarie 2014. Înmormântarea va avea loc la Tabăra Creștină Harghita (km 106 între Odorheiu Secuiesc și Miercurea Ciuc), sâmbătă, 11 ianuarie 2014, de la ora 12. 
Fratele Ernest Veress s-a născut în 1945 la Biborțeni, județul Covasna într-o familie de pastor, ca al treilea copil. L-a primit pe Isus Christos ca Mântuitor personal în tinerețe, și la 15 ani s-a botezat.
 A înțeles chemarea Domnului pentru lucrare și a devenit pastor la mijlocul anilor 70 la Borla, județul Sălaj. A mai lucrat ca pastor la biserica din Zalău, Oradea, Miercurea Ciuc și Gheorgheni, ultimile două fiind plantate de dânsul.
Citeşte mai mult pe www.stiricrestine.ro Fratele Veress Ernest a plecat la Domnul - Stiri Crestine.ro 

Abonament 2014 la Revista Creştinul Azi


Ziua 3 - mă rog pentru șef!

Angajaților, ascultaţi în toate lucrurile pe stăpânii voştri pământeşti; nu numai când sunteţi sub ochii lor, ca cei ce caută să placă oamenilor, ci cu curăţie de inimă, ca unii care vă temeţi de Domnul. Coloseni 3:22

"Ne cerem iertare pentru zilele în care noi am fost mai importanți decât sarcina pe care ne-ați încredințat-o. Ne pare rău că niciodată nu vă înțelegem zilele grele de care aveți parte și migrenele prea dese. Astăzi ne rugăm ca Tu să le sporești profitul, să le alungi durerile provocate de prea multele responsabilități venite pe neașteptate.  Fă o minune cu ratele lor, ajută-i să se bucure de familie, de concediu și de tot rodul muncii.  Îți mulțumim că prin ei ne dai pâinea cea de toate zilele.  Ajută-ne să îi cinstim înțelegându-ne rolul! Amin"


www.radiociresarii.ro: Începând cu data de 6 ianuarie 2014, 25 de zile vă propunem 25 de categorii de oameni pe care să îi purtăm în rugăciune.  De la președinte țării, la omul de care te lovești zilnic.

Marius Sabou, Emil Bartoş, Ghiţă Mocan şi Nelu Vătran la Biserica Providenţa Oradea


Pastor Ghiță Mocan la Vicovu de Sus, jud. Suceava

Mâine, 9 ianuarie 2014, voi fi la Vicovu de Sus. 
Slujesc la o seară de evanghelizare, pentru prima dată în această biserică. 
Domnul fie cu noi și cu Bucovina toată!

Ghiţă Mocan

Misiune în Serbia

Marţi, 7 ianuarie 2014, pastorul Ionel Tuţac, preşedintele Comunităţii Bisericilor Creştine Baptiste Timişoara, a vizitat bisericile baptiste din Vladimirovaţ, Satu Nou si Vârseţ.
Pastorul Tuţac a fost insoţit de senatorul Ioan Iovescu, de cântăreţul Vasile Micula si de fratele Ambrozie David.
Baptiştii din Serbia au celebrat Naşterea Domnului şi în data de 7 ianuarie 2014, potrivit calendarului sârbesc. Cu prilejul acestei vizite, grupul de credincioşi baptişti români au oferit dulciuri copiilor din cele 3 biserici.
Sursa: AICI

Aniversarea de 5 ani a Bisericii Buna Vestire Chișinău

  Pe 11 ianuarie Biserica noastră împlineşte 5 ani de la plantare, ani plini de multe lucrări, şi, toate pentru Dumnezeu. 
Cuvântul lui Dumnezeu a fost proclamat prin creştinii din biserică la serviciile de închinare, în tabere, seminare, conferinţe, evanghelizări, pe Internet. Slăvit fie Dumnezeu!
Vă invităm să vă bucuraţi împreună cu noi la această sărbătoare şi să vedeţi cum a lucrat Dumnezeu în toţi aceşti ani.
La sfârşitul programului de sărbătoare vom avea şi o masă gustoasă, pe care membrii bisericii o pregătesc cu drag de fiecare dată când avem sărbătoare.
Vă aşteptăm cu drag!

Pastor Samuel Caba la Lipova

În seara asta de la orele 19,00 vă aştept la Biserica Râul Trezirii Lipova la o seară de rugăciune şi cuvânt.


Locaţia este la fostul cinema Mureşul. Dacă eşti din Lipova sau din zonă, te rog dă mai departe invitaţia. Mersi!

Samuel Caba

B.E.R. tace cu privire la botezul copiilor

După postarea în portalul nostru a unei înregistrari video cu titlul “Botezul unui copil de 2 ani în Biserica Evanghelică Română din Ploieşti”, dar şi anterior acestei postări, am primit pe adresa redacţiei numeroase solicitări de a oferi clarificări şi detalii privind botezul copiilor în cadrul cultului creştin Biserica Evanghelică Română.
La aceste solicitări pe deplin justificate s-au adăugat un numar însemnat de comentarii mai mult sau mai putin răutăcioase pe care am decis să nu le expunem spaţiului public.

Asa cum ne-am angajat public în articolul mentionat mai sus, am solicitat un răspuns oficial din partea reprezentanţilor acestui cult, rugându-i să răspundă pentru opinia publică la următoarele întrebări:
1. Botezul copiilor este o practică frecventă în Biserica Evanghelică Română sau exemplul de la Ploieşti este o excepţie?
2. Cum argumentaţi practicarea botezului copiilor?
3. Ce alte detalii referitoare la aceasta practică puteţi oferii opiniei publice?

Solicitarea noastră a menţionat faptul că site-ul oficial al cultului B.E.R. nu conţine nici o referire la această practică şi desi am revenit asupra acestei solicitari încă de doua ori, B.E.R. nu a binevoit să raspundă în niciun fel...

Din partea Secretariatului de Stat pentru Culte am primit totuşi informaţia că practicarea botezului este menţionată în Statutul Bisericii Evanghelice Romane care stipulează în articolul 9 urmatoarele:
Biserica Evanghelică Română practică botezul casei creştine, inclusiv al copiilor. Credincioşii care nu au fost botezaţi niciodată, înainte de a fi primiţi la "Adunarea de frângerea pâinii", vor fi botezaţi cu una dintre expresiile biblice: a) "în Numele Tatălui şi al Fiului şi al Sfântului Duh"; b) "în Numele Domnului Isus Hristos".

Aşteptăm totuşi un feedback din partea reprezentanţilor acestui cult...

Redacţia NewsNet Creştin

✡ Poza și gândul zilei

Cum îşi întind păsările aripile peste puii lor, aşa va ocroti Domnul oştirilor Ierusalimul, îl va ocroti şi-l va izbăvi, îl va cruţa şi-l va mântui.” (Isaia 31:5)

NewsNet Creştin işi propune să vă amintească zilnic că Biserica trebuie să se roage pentru binecuvântarea, trezirea spirituală şi mântuirea poporului lui Dumnezeu, Israel.
Prin urmare, împreună cu un gând biblic,  postăm zilnic o imagine din Israel, convinşi că şi prin acest mod inimile multor creştini pot fi (re)aprinse pentru această naţiune pe care Dumnezeu nu a lepădat-o nici o clipă...
Pozele sunt preluate cu aprobare din pagina de Facebook a misiunii Creştin ProIsrael.
Cu un singur click pe imagine sunteţi direcţionaţi spre poza cu dimensiunea iniţială. Pentru vizualizarea intregului album, click aiciSă vă fie cu folos!