După 7 ani de existenţă, cu peste 31 000 de postări, cu peste 50 de milioane de vizualizări (50 025 543 la 29.09.2020), cu peste 55 000 de abonaţi la newsletter-ul zilnic, cu un record de 197.071 accesări într-o singură zi, devenind astfel portalul de ştiri creştine din România cu cea mai rapidă creştere şi cu cele mai multe vizualizări, părăsim platforma Blogger şi:

̶S̶u̶n̶t̶e̶m̶ ̶î̶n̶ ̶c̶o̶n̶s̶t̶r̶u̶c̶ţ̶i̶a̶ ̶u̶n̶u̶i̶ ̶s̶i̶t̶e̶ ̶p̶r̶o̶f̶e̶s̶i̶o̶n̶a̶l̶,̶ ̶a̶d̶a̶p̶t̶a̶t̶ ̶c̶e̶r̶i̶n̶ţ̶e̶l̶o̶r̶ ̶t̶e̶h̶n̶o̶l̶o̶g̶i̶e̶i̶ ̶m̶o̶d̶e̶r̶n̶e̶

̶A̶n̶g̶a̶j̶ă̶m̶ ̶̶̶r̶̶̶e̶̶̶d̶̶̶a̶̶̶c̶̶̶t̶̶̶o̶̶̶r̶̶̶i̶̶̶ ̶̶̶ ̶ş̶i̶ ̶c̶o̶r̶e̶s̶p̶o̶n̶d̶e̶n̶ţ̶i̶ ̶̶̶r̶̶̶e̶̶̶g̶̶̶i̶̶̶o̶̶̶n̶̶̶a̶̶̶l̶̶̶i̶̶̶ ̶̶̶ ̶ş̶i̶ ̶d̶i̶n̶ ̶d̶i̶a̶s̶p̶o̶r̶a̶ ̶r̶o̶m̶â̶n̶ă̶

Încheiem parteneriate cu noi publicaţii şi site-uri de media

joi, 11 decembrie 2014

✉ Scrisoare misionară: Luminiţa Prisecaru, Etiopia

Dragii mei,
Salutări de pe muntele Gedole, din sud-vestul Etiopiei
Apostolul Pavel în 2 Corinteni 1 începând cu versetul 3, îl binecuvântează pe Dumnezeul Domnului nostru Isus Hristos, numindu-L Părintele îndurărilor și Dumnezeul oricărei mângâieri. La fel Îl numesc și eu pentru ca El este ”Acela care în adevăr ne mângâie în toate necazurile noastre, pentru ca prin mângâierea cu care noi înșine suntem mângâiați de Dumnezeu să putem mângâia pe cei ce se află în vreu necaz”…
Probabil unii dintre voi știți că tatăl meu a plecat la Domnul lui drag, pe data de 2 august a.c. Chiar daca e numai pentru o vreme, am pierdut unul dintre cei mai buni prieteni ai mei și unul dintre cei mai apropiati susținători ai misiunii pe care Domnul mi-a încredințat-o aici în Etiopia. Am revenit în Etiopia pe data de 15 noiembrie, neștiind ca Domnul are pentru mine mângâiere: surpriza plăcută de a primi acasă, un grup de aproape 25 de colegi etiopieni de la biroul SIL din Addis Ababa. Au venit să mă încurajeze, să plângă împreună cu mine și să se roage pentru mine. În Gedole când am ajuns un alt grup de vecini și prieteni au facut la fel precum și traducătorii din Gawwada. Plecarea tatalui meu a lasat un gol nespus pentru mine… Dumnezeu însă m-a mângâiat, mă mângâie și mă va mângâia. Rugați-vă împreună cu mine și pentru mine! Rugați-vă ca prin aceste mângâieri să găsesc prilej pentru a mângâia pe cei ce se afla în necaz aici în Etiopia, în jurul meu și ”Dumnezeu să ne dschidă o ușă pentru Cuvânt ca să putem vesti taina Lui Cristos”.
Vă aduc vești proaspete din Gawwada. În august, conflictul mai vechi provocat de omorârea unui comerciant bogat din Konso a adus focuri de armă pentru 4 zile la granița dintre cele două triburi. După cum îmi povestesc localnicii a fost doar mâna Domnului ce i-a păzit de un genocid. Cei din Konso au venit echipati cu puști automate, în timp ce cei din Ale aveau un foarte mic număr de puști. Paradoxal însă nimeni din Ale nu a murit, doar ușor răniți în timp ce de partea atacatorilor s-au înregistrat destul de mulți morți. Creștinii recunosc mâna Domnului în asta. În același timp se tem de o nouă replică pentru răzbunarea celor ce au murit. De la început v-am cerut să vă alăturați în rugăciune pentru înaintarea Împărăției Lui și cred că Dumnezeu aceasta face, prin toate circumstanțele. Voia Sa Suverană să se facă între noi si mai ales între cei din Ale.
Nu în ultimul rând, as dori să vă cer ajutor în rugăciune pentru vecinul meu din Gawwada, Adam, care e un alcolic extrem de violent cu familia sa și mai ales cu soția. Dumnezeu poate să îl vindece de patima aceasta!
În general, de fiecare dată când mă duc în Gawwada pentru a lucra împreună cu echipa… tot timpul cât sunt acolo mă simt destul de împovărată spiritual de lipsa luminii în mijlocul comunității de acolo.
Unul dintre traducători a părăsit lucrarea în timp ce eu eram in România. Multumim Domnului pentru un înlocuitor care s-a găsit deja. Numele său este Dawit. (in poză)
Împreună pentru Împăratul și Împărăția Sa maiestuasă,
în El, a voastră Lumi

Luminiţa este membră a Bisericii Filocalia din Iaşi, şi lucrează în Etiopia împreună cu Organizația Wycliffe România. Luminiţa s-a stabilit în localitatea Gedole unde învaţă limba locală a tribului Gawwada Gobeze. Dorinţa ei este de a sluji aici în domeniul traducerii Bibliei. 
 
Pentru cei care doriţi să contribuiţi şi financiar la lucrarea pe care o desfăşoară Luminiţa, puteţi folosi următoarele conturi:

Banca Transilvania, str. Republicii, Oradea

RONRO24BTRL00501205N34078XX

USDRO48BTRL00502205N34078XX
De menţionat: Donaţie pentru Luminiţa Prisecaru

Vezi şi celelalte scrisori misionare în pagina:

Puls misionar român


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.