După 7 ani de existenţă, cu peste 31 000 de postări, cu peste 50 de milioane de vizualizări (50 025 543 la 29.09.2020), cu peste 55 000 de abonaţi la newsletter-ul zilnic, cu un record de 197.071 accesări într-o singură zi, devenind astfel portalul de ştiri creştine din România cu cea mai rapidă creştere şi cu cele mai multe vizualizări, părăsim platforma Blogger şi:

̶S̶u̶n̶t̶e̶m̶ ̶î̶n̶ ̶c̶o̶n̶s̶t̶r̶u̶c̶ţ̶i̶a̶ ̶u̶n̶u̶i̶ ̶s̶i̶t̶e̶ ̶p̶r̶o̶f̶e̶s̶i̶o̶n̶a̶l̶,̶ ̶a̶d̶a̶p̶t̶a̶t̶ ̶c̶e̶r̶i̶n̶ţ̶e̶l̶o̶r̶ ̶t̶e̶h̶n̶o̶l̶o̶g̶i̶e̶i̶ ̶m̶o̶d̶e̶r̶n̶e̶

̶A̶n̶g̶a̶j̶ă̶m̶ ̶̶̶r̶̶̶e̶̶̶d̶̶̶a̶̶̶c̶̶̶t̶̶̶o̶̶̶r̶̶̶i̶̶̶ ̶̶̶ ̶ş̶i̶ ̶c̶o̶r̶e̶s̶p̶o̶n̶d̶e̶n̶ţ̶i̶ ̶̶̶r̶̶̶e̶̶̶g̶̶̶i̶̶̶o̶̶̶n̶̶̶a̶̶̶l̶̶̶i̶̶̶ ̶̶̶ ̶ş̶i̶ ̶d̶i̶n̶ ̶d̶i̶a̶s̶p̶o̶r̶a̶ ̶r̶o̶m̶â̶n̶ă̶

Încheiem parteneriate cu noi publicaţii şi site-uri de media

sâmbătă, 6 decembrie 2014

✡ Pastor Ovidiu Petric: Europa trădează Israelul din nou...pentru a câta oară?

Recentul discurs al ambasadorului statului Israel la ONU, Ron Prosor, a fost unul fenomenal, de o elocvență, franchețe și obiectivitate totală. Aceata a scos in evidență relația diplomatică a lui Israel atât cu aliatul sau de încredere, ce i-a stat mereu alături in momente grele, Statele Unite ale Americii, precum și cu indoielnicii aliații europeni ce au demonstrat o consecventa trădare și abandonare de-a lungul istoriei in momentele sale cruciale.

După ce ambasadorul Israelului la ONU face o scurtă incursiune in trecutul lui Israel ca națiune in relație cu marile imperii ale lumii, subliniind forța miraculoasă a acestei țări de a dăinui peste veacuri, revine la istoria mai recentă a lui Israel cu o prezentare a stării actuale a lucrurilor nefaste pentru evrei, atât in relație cu veșnicii lor dușmani arabii, cât și cu eternii lor trădători, europenii.

Proaspătul vot al Suediei și al Franței pro-Palestina, in vederea recunoașterii sale ca țară, nu este altceva decât o consecventa manifestare a spiritului european antisemit. Acest vot al europenilor din cele două țări - și se așteaptă ca alții să le urmeze - nu face decât să contrazică spiritul democratic căruia ii subscrie Europa și pe care Israelul il promovează intr-un mod unic in oceanul teocratic, dictatorial prezent in țările musulmane ale Orientului Mijlociu.

Antisemitismul european revine intr-un mod îngrijorător. Când țările europene abandonează una dupa alta susținerea față de Israel, lucrurile nu arată bine. Israelul nu este intr-adevăr o națiune perfectă, iar anumite decizii nu au fost de multe ori pe placul celor ce privesc lucrurile de la distanță, rupți de realitațile etnice, politice, religioase, economice, militare tensionate de pe meleagurile sfinte disputate cu inverșunare, nu atat de Israel, cât de musulmanii palestinieni ajutați de confrații lor din zonă. Chiar și in acest context nebulos din multe puncte de vedere, Scripturile ne învață să binecuvantăm Israelul, nu să il blestemăm. A blestema Israelul in acest context, inseamnă a vota chiar si simbolic, ca politician suedez sau francez, să i se reducă teritoriile lui Israel in asa măsură, incât să ii fie pusă in mare pericol integritatea si existența sa ca națiune.

Multe țări musulmane visează ca Israelul să fie stres de pe fața pământului si este tragic când europenii "creștini" alimentează prin acțiunile lor sociale si politice josnicia unor astfel de visuri. Israel a fost intotdeauna de acord, incă de la recunoasterea sa ca națiune in 1948, să conviețuiască alături de palestinieni. Aceștia insă au negat si respins virulent oferta lui Israel, afirmând mereu "noi vrem să existăm ca națiune, dar să nu existe Israelul."

Europenii au trădat cauza lui Israel incă din anii '40 cand cu maleficul Holocaust, in anii '60 cand a avut loc războiul de șase zile a lui Israel impotriva coaliției țărilor musulmane ce au atacat în mod mizerabil pe trei fronturi. Atunci s-a petrecut un incident memorabil demn de amintit, ce demonstrează antisemitismul european incurabil. In fata furiei musulmane si a dorinței demonice de a sterge Israelul de pe fata pământului, Israel a apelat in ultima instanță la Statele Unite ale Americii pentru a i se oferi ajutor in defensiva sa. Americanii au fost dispusi să trimită ajutorul militar sub comanda președintelui de atunci Richard Nixon si a secretarului de stat Henry Kissinger, insă era o problemă, avioanele de luptă americane trebuiau alimentate la mijlocul drumului. In acele momente de grea încercare, s-a cerut sprijinul si acordul europenilor. Insă surpriză! Aceștia au întors spatele atât lui Israel, cât si Americii, ceea ce națiunea Israel nu a uitat. Alimentarea s-a facut pană la urmă in alte condiții.

Spiritul european trădează din nou cauza lui Israel intr-un moment de cumpănă, in care ar trebui să i se ofere sprijinul necesar pentru protejarea integrității sale teritoriale, pe care popoarele musulmane o vor dizolvată cu totul, deși argumentul aruncat in joc este revenirea la granițele dinainte de 1967, ceea ce ar face din Israel o națiune imposibil de locuit de către evrei si imposibil de vizitat de restul lumii.

Oare cine va rămâne fidel alături de națiunea Israel...de poporul lui Dumnezeu in afară de o Europa mereu indecisă?

Ovidiu Petric - pastor Biserica BUCURIA Lugoj

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.