După 7 ani de existenţă, cu peste 31 000 de postări, cu peste 50 de milioane de vizualizări (50 025 543 la 29.09.2020), cu peste 55 000 de abonaţi la newsletter-ul zilnic, cu un record de 197.071 accesări într-o singură zi, devenind astfel portalul de ştiri creştine din România cu cea mai rapidă creştere şi cu cele mai multe vizualizări, părăsim platforma Blogger şi:

̶S̶u̶n̶t̶e̶m̶ ̶î̶n̶ ̶c̶o̶n̶s̶t̶r̶u̶c̶ţ̶i̶a̶ ̶u̶n̶u̶i̶ ̶s̶i̶t̶e̶ ̶p̶r̶o̶f̶e̶s̶i̶o̶n̶a̶l̶,̶ ̶a̶d̶a̶p̶t̶a̶t̶ ̶c̶e̶r̶i̶n̶ţ̶e̶l̶o̶r̶ ̶t̶e̶h̶n̶o̶l̶o̶g̶i̶e̶i̶ ̶m̶o̶d̶e̶r̶n̶e̶

̶A̶n̶g̶a̶j̶ă̶m̶ ̶̶̶r̶̶̶e̶̶̶d̶̶̶a̶̶̶c̶̶̶t̶̶̶o̶̶̶r̶̶̶i̶̶̶ ̶̶̶ ̶ş̶i̶ ̶c̶o̶r̶e̶s̶p̶o̶n̶d̶e̶n̶ţ̶i̶ ̶̶̶r̶̶̶e̶̶̶g̶̶̶i̶̶̶o̶̶̶n̶̶̶a̶̶̶l̶̶̶i̶̶̶ ̶̶̶ ̶ş̶i̶ ̶d̶i̶n̶ ̶d̶i̶a̶s̶p̶o̶r̶a̶ ̶r̶o̶m̶â̶n̶ă̶

Încheiem parteneriate cu noi publicaţii şi site-uri de media

vineri, 17 octombrie 2014

Pakistan: Creștini persecutați din cauza unui cimitir

Acuzațiile aduse împotriva a 55 creștinipakistanezi (acuzați pe nedrept de blasfemie)au fost retrase după încheierea în scris a unui compromis între acuzatorul musulman și credincioșii implicați!

Acuzația de blasfemie a fost făcută împotriva unui grup de creștini dintr-un sat mic în districtul Tehsil Samandri, Faisalabad, în data de 3 septembrie, după o dispută cu o bandă de musulmani,  legată de utilizarea unui cimitir. Treisprezece creștini, inclusiv un băiat de doisprezece ani, au fost arestați și eliberați abia acum.

    Creștinii au fost acuzați inițial de încălcarea secțiunii 295-C din Codul penal al Pakistanului, care se referă la defăimarea numelui lui Muhamed și se pedepsește cu moartea. Remarcabil, în urma intervenției avocaților creștini finanțați de Barnaba, această acuzație a fost, mai târziu, transformată într-o mișcare rară a poliției.
        În schimb, creștinii au fost acuzați deîncălcarea unui locaș de cult sau cimitir (secțiunea 297 din Codul penal al Pakistanului), care nu se pedepsește cu moartea. În data de 30 septembrie, avocații creștinilor au primit confirmarea că și această acuzație a fost retrasă după ce s-a ajuns la un compromis în scris între Muhammad Iqbal, care a făcut acuzația, și creștini.
    Disputa a avut loc după ce creștinii au primit permisiunea verbală a proprietarului pământului respectiv, un  musulman, pentru a transforma un cimitir musulman, scos din uz, într-un cimitir pentru creștini. În data de 3 septembrie, creștinii au început pregătirea terenului pentru îngroparea unui creștin care murise. Acest lucru i-a deranjat foarte tare pe musulmanii locali, care i-au atacat pe creștini.
      Deși creștinii și-au cerut scuze și au spus că nu le vor mai folosi terenul, cazul de „blasfemie” a fost apoi înregistrat împotriva lor. Când cei treisprezece creștini au fost arestați, poliția a percheziționat casele lor, darâmându-le porțile și amenințând cu moartea pe credincioși. Multe dintre familiile creștine rămase au fugit din casele lor după ce musulmanii au amenințat că o să le dea foc caselor.
      Creștinii au nevoie să achiziționeze terenuri de la proprietarii musulmani, pentru a putea  să-și îngroape morții, deoarece există un deficit de teren pentru înmormântarea creștinilor în acea localitate. Zona respectivă este acasă, pentru mai mult de 350 de familii de creștini, în timp ce numărul famililor de musulmani este de peste 1.000. Acestea din urmă sunt,  în general, mai bogate și dețin mai mult teren.
     În Pakistan „legile privind blasfemia" sunt frecvent utilizate în mod abuziv pentru a soluționa dispute personale. Creștinii și alte minorități religioase sunt deosebit de vulnerabile la aceste acuzații; în instanța de judecată mărturia unui creștin reprezintă doar jumătate din valoarea mărturiei unui musulman, iar cei acuzați de blasfemie sunt extrem de vulnerabili la atacuri.

Surse:   www.crossmap.com
              www.persecution.com Via Agentia Kairos

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.