După 7 ani de existenţă, cu peste 31 000 de postări, cu peste 50 de milioane de vizualizări (50 025 543 la 29.09.2020), cu peste 55 000 de abonaţi la newsletter-ul zilnic, cu un record de 197.071 accesări într-o singură zi, devenind astfel portalul de ştiri creştine din România cu cea mai rapidă creştere şi cu cele mai multe vizualizări, părăsim platforma Blogger şi:

̶S̶u̶n̶t̶e̶m̶ ̶î̶n̶ ̶c̶o̶n̶s̶t̶r̶u̶c̶ţ̶i̶a̶ ̶u̶n̶u̶i̶ ̶s̶i̶t̶e̶ ̶p̶r̶o̶f̶e̶s̶i̶o̶n̶a̶l̶,̶ ̶a̶d̶a̶p̶t̶a̶t̶ ̶c̶e̶r̶i̶n̶ţ̶e̶l̶o̶r̶ ̶t̶e̶h̶n̶o̶l̶o̶g̶i̶e̶i̶ ̶m̶o̶d̶e̶r̶n̶e̶

̶A̶n̶g̶a̶j̶ă̶m̶ ̶̶̶r̶̶̶e̶̶̶d̶̶̶a̶̶̶c̶̶̶t̶̶̶o̶̶̶r̶̶̶i̶̶̶ ̶̶̶ ̶ş̶i̶ ̶c̶o̶r̶e̶s̶p̶o̶n̶d̶e̶n̶ţ̶i̶ ̶̶̶r̶̶̶e̶̶̶g̶̶̶i̶̶̶o̶̶̶n̶̶̶a̶̶̶l̶̶̶i̶̶̶ ̶̶̶ ̶ş̶i̶ ̶d̶i̶n̶ ̶d̶i̶a̶s̶p̶o̶r̶a̶ ̶r̶o̶m̶â̶n̶ă̶

Încheiem parteneriate cu noi publicaţii şi site-uri de media

luni, 21 iulie 2014

Organizaţia Kalahari New Hope şi povestea românilor care duc speranţa în Namibia

In urma cu 5 ani o familie de romani a inteles dorinta lui Dumnezeu de a salva sufletele pierdute si astfel au pornit la drum cu scopul de a salva Namibia si de a cladi un viitor mai bun pentru acest popor.
Din credinciosia Familiei Pater a rezultat organizatia Kalahari New Hope, o organizatie complexa, care sprijineste poporul bosiman atat din punct de vedere social cat si spiritual.
„Viziunea proiectului Kalahari New Hope este de a atinge prin Evanghelie inimile bosimanilor din zona unde lucram, in asa fel incat acesti oameni sa fie schimbati, transformati, innoiti si sa fie capabili sa poata la randul lor sa duca Evaghelia mai departe in zona, si de ce nu, peste hotare.” a marturisit misionarul Ovidiu Pater.
Familia Pater a descoperit in timp care sunt cracteristicile poporului namibian, iar acestia s-au lasat calauziti de Dumnezeu pentru a se adapta la provocarile slujirii in desert...
„Prin harul lui Dumnezeu, am inceput sa invatam cum sa ne raportam la acesti oameni, cum sa putem sa-i abordam, cum sa ajungem la inima lor. Avem cam cinci biserici in care ne implicam constant de cateva ori pe saptamana si avem peste 40 de oameni care s-au botezat si asta este un rezultat. 

Un alt lucru care ne bucura este faptul ca vedem ca tinerii din scoala Kalahari New Hope, avem actualmente 130, 130 si ceva de copii la scoala. Ceea ce ne bucura cel mai mult este faptul ca vedem ca acesti copii s-au schimbat foarte mult, iubesc pe Domnul si asta este un rezultat.
Investim in copii pentru ca credem ca ei sunt generatia de maine in lucrarea din Kalahari.” a spus Ovidiu Pater.

Una dintre nevoile misiunii Kalahari New Hope este nevoia de voluntari. De aceea un grup de crestini evanghelici romani au vizitat baza de misiune in urma cu cateva luni.
„In urma primei vizite facute acolo am vazut despre ce este vorba acolo, am vazut nevoia oamenilor de acolo, nevoia ajutarii si sprijinirii misiunii de acolo si respectiv familia Pater, care fac o lucrare deosebita, ceea ce pe noi ne-a miscat foarte mult. S-a deschis acolo o scoala privata, care este prima scoala acreditata in Namibia. Au undeva la 130 de copii, care zilnic primesc mancare cand vin la scoala dimineata, primesc o masa, apoi merg la scoala, cand termina lectiile se intorc din nou, iau masa si apoi pleaca acasa. Ni s-a lipit inima de oamenii de acolo, de familia Pater, de fratele Ovidiu, de sora Neli - mama Neli, cum ii spun oamenii de acolo.” a spus pastorul Florin Mitric.
„Gasind o comunitate de oameni foarte saraci, o comunitate care nu-L cunostea pe Dumnezeu, am incercat sa vedem nevoile, sa vedem greutatile, sa vedem provocarile si astfel am incercat sa raspundem tuturor acestor lucruri.” a afirmat Ovidiu Pater.
„Sigur ca se mai ocupa cu raspandire Evangheliei pe sate. Am fost si noi impreuna pe sate, am raspandit Evanghelia, am dus alimente, haine, imbracaminte pentru oamenii nevoiasi de acolo.” a precizat Florin Mitric.
„Au mers o parte de frati din Bucovina si s-au construit doua case pentru busmeni chiar acolo. Au fost foarte bucurosi. Am inteles ca in jur de 24 de persoane locuiau intr-o casa de cativa metri patrati. Am plecat cu un gand in Africa, sa luam doua fetite, noi avand doar doi baieti si dorindu-ne foarte mult fetite.” a marturisit Valentina Mitric.
„Dumnezeu nu ne-a dat fetite acolo sa adoptam, am adoptat o familie. Chiar atunci, cu ocazia venirii noastre in Namibia, o familie s-a hotarat pentru Domnul, impreuna cu cinci baieti si i-am adoptat pe aceia. Adoptie inseamna, in cazul nostru, sa sprijinim financiar in fiecare luna familia aceasta.” a spus Florin Mitric.
In timpul slujirii in Namibia voluntarii romani au avut parte de multe experiente care i-au uimit.
„M-au impresionat copiii, fiind foarte slabi si foarte flamanzi. Fratii care erau acolo in lucrare puneau un chit la geam  la scoala care s-a infiintat. In pauza de masa pe care ei au facut-o cand s-ai intors au vazut ca acel chit a fost mancat de copii.” a marturisit Valentina Mitric.
Iar in prezent organizatia Kalahari New Hope a pornit la drum cu un nou proiect de instruire a bosimanilor adulti.
„Am inceput sa investim in acesti oameni, am inceput sa investim in copiii lor si actualmente, anul acesta, avem un proiect de scoala biblica cu busmenii si prin harul lui Dumnezeu vom ajunge sa trimitem bosimani la bosimani, sa-i formam in asa fel incat ei sa devina ucenici si viitorii lucratori in zona.” a precizat misionarul Ovidiu Pater.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.