luni, 10 martie 2014

Șoc pentru lumea evanghelică: Pastorul Ulf Ekman s-a convertit la catolicism!

Potrivit publicatiei CharismaNews, în timpul predicii de duminică dimineața, pastorul Ulf Ekman a anuntat ca el și soția sa, Birgitta, s-au convertit la romano-catolicism. Ekman este fondatorul Misiunii Cuvântul Vieții, o megabiserica  din Uppsala, Suedia. 
 "Pentru Birgitta și mine, acest lucru a fost un proces lent...” a scris Ekman pe site-ul misiunii, declarând că "un proces de mulți ani de rugăciune și reflecție" a precedat decizia de a îmbrățișa credința catolică. "Treptat am descoperit aici o mare dragoste pentru Isus și o teologie solidă, bazată pe Biblie și pe dogma clasica. Am experimentat bogăția vieții sacramentale și o bunătate față de cei săraci și slabi. Și, nu în ultimul rând, am venit în contact cu reprezentanții milioanelor de catolici carismatici și am văzut credința lor de viață."
Convertirea lui Ekman este o știre care afectează o mare parte a creștinismului suedez. Cuvântul Vieții are aproximativ 3.000 de membri și un personal de 12 pastori. Scoala bisericii are aproximativ 1.000 de elevi. Ekman a lansat, de asemenea, cea mai mare școală biblică din Scandinavia, a construit cea mai mare clădire de biserica din Scandinavia, a lansat un program de mass-media cu TV de pe toate continentele, a publicat cărți în 60 de limbi, și a promovat un angajament puternic pentru Israel.
Ekman numește convertirea sa o "călătorie personală", și spune că nu a fost pe agenda sa intentia de a conduce Cuvântul Vieții spre romano-catolicism sau de a uni colectivul bisericii cu Biserica Catolică. "Asta ar fi nerezonabil", a spus acesta.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.