După 7 ani de existenţă, cu peste 31 000 de postări, cu peste 50 de milioane de vizualizări (50 025 543 la 29.09.2020), cu peste 55 000 de abonaţi la newsletter-ul zilnic, cu un record de 197.071 accesări într-o singură zi, devenind astfel portalul de ştiri creştine din România cu cea mai rapidă creştere şi cu cele mai multe vizualizări, părăsim platforma Blogger şi:

̶S̶u̶n̶t̶e̶m̶ ̶î̶n̶ ̶c̶o̶n̶s̶t̶r̶u̶c̶ţ̶i̶a̶ ̶u̶n̶u̶i̶ ̶s̶i̶t̶e̶ ̶p̶r̶o̶f̶e̶s̶i̶o̶n̶a̶l̶,̶ ̶a̶d̶a̶p̶t̶a̶t̶ ̶c̶e̶r̶i̶n̶ţ̶e̶l̶o̶r̶ ̶t̶e̶h̶n̶o̶l̶o̶g̶i̶e̶i̶ ̶m̶o̶d̶e̶r̶n̶e̶

̶A̶n̶g̶a̶j̶ă̶m̶ ̶̶̶r̶̶̶e̶̶̶d̶̶̶a̶̶̶c̶̶̶t̶̶̶o̶̶̶r̶̶̶i̶̶̶ ̶̶̶ ̶ş̶i̶ ̶c̶o̶r̶e̶s̶p̶o̶n̶d̶e̶n̶ţ̶i̶ ̶̶̶r̶̶̶e̶̶̶g̶̶̶i̶̶̶o̶̶̶n̶̶̶a̶̶̶l̶̶̶i̶̶̶ ̶̶̶ ̶ş̶i̶ ̶d̶i̶n̶ ̶d̶i̶a̶s̶p̶o̶r̶a̶ ̶r̶o̶m̶â̶n̶ă̶

Încheiem parteneriate cu noi publicaţii şi site-uri de media

luni, 6 ianuarie 2014

Lector univ. dr. Emanuel Conţac: Mai puțină „perspectivă profetică”!

"...în prezent mișcarea penticostală din România are un deficit de oameni cu formație intelectuală solidă. S-a mai peticit pe ici, pe colo, în zona teologiei biblice / exegeza NT, dar imaginea de ansamblu nu arată bine. Pentru o mișcare atât de mare, avem prea puțini oameni bine pregătiți.
Iau un singur exemplu: câți penticostali români pot face lejer tranziția de la Cornilescu la Biblia Hebraica sau Novum testamentum graece? Cred că vreo doi știu ebraică atât cât să urmărească un text în limba originară a VT. Probabil vreo zece pot traduce sau descifra la prima vedere un text din NT grec. Cam puțin, pentru o grupare care se laudă cu 600.000 de adepți (care sunt vreo 400.000 conform recensământului).
...
Din perspectiva teologiei sistematice, penticostalismul românesc trebuie să-și găsească propria voce, emancipându-se de paradigma reformată de sorginte americană care l-a condiționat în ultimii 20 de ani (Să nu uităm că mulți ani teologia sistematică la ITP s-a studiat după manualul lui M. Erickson!).
Apoi, oricât ne-am lăuda cu experiențele noastre pneumatologice, în ultimă instanță recunoaștem că suntem sub autoritatea Scripturii, prin urmare studiul serios al acesteia (numaidecât în ebraică și greacă) nu poate rămâne marginal, cum este în prezent. Vorbim, în limbi, dar le mai și studiem. Așadar, mai puțină «perspectivă profetică» (=isterie eshatologică speculativă și izvorâtoare de mari confuzii) și mai multă interacțiune solidă cu textul biblic."
Citeste întregul articol AICI

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.